Kalcsó Tibor független jelölt

Tisztelt kartali lakosok! Kedves ismerőseim, barátaim!

Alább olvashatjátok a választási programomat.

Születésem óta Kartalon élek, szintén kartali feleségemmel, mindhárom gyermekünkkel – agrármérnök fiammal, ügyvéd lányommal, és angolszakos tanítónak készülő lányommal – és családjaikkal, valamint 4 csodálatos unokánkkal.
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy lassan 30 éve segíthetem a nagyközség fejlődését, mint önkormányzati képviselő, ebből 2002-2006-ig terjedő időszakban, mint alpolgármester dolgoztam együtt néhai Kovács László polgármesterrel, mely időszakában szerveztük az országos hírű rendezvényeinket (például: május 1-jei programsorozatok, országos majd nemzetközi erős emberek versenye). Ebben az időszakban épült az azóta is jól kihasznált sportcsarnokunk, alsó-felső tagozatos iskola teljes felújítása, temető és a ravatalozó teljes felújítása.
Az elmúlt 30 évben rengeteg tapasztalatot sikerült szereznem, a mi folyamatosan fejlődő településünk képviselőjeként, és a megszerzett tapasztalatommal kívánok hozzájárulni a mindenkori képviselőtestület munkájához. Véleményem szerint helyi szinten nem a pártpolitika a döntő, hanem a személyes képességek, eddigi teljesítmény, hozzáállás és a kartali lakosok érdekének mindenek előtti figyelembe vétele. Fontosnak tartom kiemelni, hogy az elmúlt 30 évben számos olyan helyzet alakult ki, amikor szilárdan kiálltam a kartaliak érdekéért, melyet megtehettem már csak azért is, mert soha nem függtem sem politikai hatalomtól, sem személyében semmilyen vezetőtől, mely jelenleg is így van!
Az elmúlt 3 évtized munkájának eredménye, hogy településünk sokat fejlődött, szépült, épült! Az elmúlt 30 évben sok elképzelésemet és ötletemet tudtuk megvalósítani Kartal fejlesztése, szépítése érdekében. Feladatunk nem csak az, hogy vigyázzuk, megőrizzük, karban tartsuk az eddig elért szintet, hanem az is, hogy tovább fejlesszük községünket.
Megválasztásom esetén a következőket szeretném megvalósítani:
– Első osztálytól kezdődő két tanítási nyelvű osztály, ahol a gyerekek anyanyelvi szinten sajátíthatnák el a választott nyelvet.
– A csarnok mellett szeretném, ha megépülne az uszoda, mely úgy a fiatalabb, mint az idősebb korosztály egészségének megőrzése érdekében játszhatna nagy szerepet, noha tudom, hogy a beruházás és a fenntartás is költséges, de a helyi lakosok egészégének megőrzése megéri az anyagi ráfordítást.
– Kiaknázatlan területnek találom még a „Kocka-tó” körüli részt, ami még ilyen állapotában is vonzza a lakosokat, így szeretném, hogy azt a területet rendbe tennénk és kialakítanánk családok, baráti társaságok részére kellemes időtöltésre alkalmas környezetet: a tó kitakarításával és rendezett formában való karbantartásával, sütögetők, asztalok és padok, vízvételi lehetőség kiépítésével.
– Ugyanezen a részen, a tó mellett szorgalmaznám egy biztonságos bicikli-, gördeszka- és görkorcsolyapálya kialakítását, ugratókkal, annak érdekében, hogy az extrémebb sportokat kedvelők is hódolhassanak szenvedélyüknek településünkön. Mivel ez általában a fiatalabb korosztályra jellemző, elengedhetetlenül fontosnak találom, hogy a gyerekek és fiatalok szabadidejük értelmes és fejlődésüket szolgáló módon való eltöltésüket ilyen módon is elősegítsük, támogassuk.
– Kezdeményezném, hogy a település fásítási programja keretében minden kartali lakosú gyermeknek ültessünk egy fát! Ezzel nem csak szépítenénk, zöldítenénk a környezetünket, hanem emléket is állítanánk minden születendő gyermeknek, megerősítve ezzel a gyermekek Kartalhoz való kötődését is. Ezen program kialakítását lehetne úgy elvégezni, hogy egy későbbiekben tanösvény alakuljon ki az ültetett fákból.
– Továbbra is kiállnék az mellett, hogy a képviselő-testület munkája kapjon nagyobb nyilvánosságot, elsősorban azzal, hogy közvetítse a helyi televízió a testületi üléseket! Nem mindenki tud eljutni a testületi ülésekre, noha úgy tapasztalom, hogy erre a lakosok nyitottak lennének, így a televízió segítségével minden érdeklődő lakos tiszta képet kaphatna a testület munkájáról és az aktuális eseményekről.
– Fontosnak találom a hagyományőrző rendezvények és csoportok támogatását, és az egyéb kulturális programok (színház, kiállítás, hangverseny) szervezését. Melyekre fokozott figyelmet kell fordítani minden korosztály számára. Ennek keretében szorgalmaznám például kertmozi kialakítását is, ahol nemcsak színvonalas filmek megtekintésére lenne mód, hanem archivált, Kartalt bemutató, Kartalt érintő felvételek is bemutathatóak lennének.
– Javasolnám felvenni a kapcsolatot a helyi termelőkkel annak érdekében, hogy létrehozzunk egy helyi, minőségi árukat felsorakoztató termelői, kézműves piacot, amin keresztül a környékkel is megismertethetnénk a kiváló helyi termékeket és a helyi termelők is bemutatkozhatnának, az új termékeiket így könnyebben vezethetnék be a piacra, illetve az új termelők, kézművesek is teret kaphatnának munkáik bemutatására. Úgy vélem, hogy egy ilyen kezdeményes megfelelő alkalom lenne arra is, ápoljuk a valódi értéket jelentő emberi kapcsolatainkat ebben a digitalizált világban.
Kérem, hogy amennyiben a fentiekkel egyet értenek, és úgy gondolják, hogy a 30 éves tapasztalatom az újonnan alakuló képviselő-testületnek is a hasznára lehet, akkor szavazzanak rám!
Végezetül szeretném megköszönni, hogy az elmúlt 30 évben szavazataikkal támogattak, újra és újra lehetőséget adtak arra, hogy személyesen tehessek Kartal szépüléséért és épüléséért!

Tisztelettel:

Kalcsó Tibor

Hajrá Kartal!