Dulai Zsófia független jelölt

Dulai Zsófia vagyok. 15 éves korom óta vagyok Kartalon, de 18 évesen költöztem ide. Városból jöttem ide, és már elsőre megdöbbentett az, hogy itt tényleg mindenki ismeri a másikat. Azonnal szívembe markolt egy szó: közösség. Egy közösség, ahol az emberek ismerik, és ilyen módon segítik egymást és ezzel együtt a falut is. 2018. szeptemberében kerültem amolyan “reflektorfénybe” amikor egy hirtelen jött ötletből, lett egy esemény, ez pedig az Első Kartali Tökös Forgatag volt. Onnantól kezdve az emberek jöttek hozzám az újabb és újabb ötleteikkel a falut illetően.

Idén pedig egy kis noszogatással megfűszerezve, arra jutottam, hogy szeretnék még többet tenni a faluért, segíteni a benne élőknek, elindultam képviselő jelöltnek.

Szóval tegyél egy X-et 13-án a 13-ra (is).

Joggal jöhet a kérdés, hogy miért szavazz rám?
Fiatal vagyok és ebből adódóan nagyon sok ötletem van Kartallal kapcsolatban.

Terveim között szerepel:

 • Kartali piac létrehozása (termelői piac)
 • A Kockató kitakarítása és átalakítása
 • Szórakozási lehetőség kialakítása a fiatalok számára
 • Művelődési ház aktívabb használata
 • A fiatalok körében erősíteni a kultúra kialakulását
 • Zenei programok Kartalon ( ha kell akkor korosztályos!)
 • Új kartali hagyományok megteremtése ( mint a korábbi Tökös Forgatag)
 • Filmvetítő hely kialakítása( a mozi sem lenne rossz, de maradnék a realitás talaján)

Ez csak néhány pont lenne, de ezek a főbb pontjaim. Engedjétek meg, hogy néhány mondatban kifejtsem őket!

Kartali piac létrehozása: Ez olyan magától értetődő dolog számomra. Falusiak vagyunk, sok ember közöttünk kistermelő(őstermelő), akkor kapjon helyet a faluban ő is, hogy az emberek megismerhessék a termékeit.

A Kockató kitakarítása és átalakítása : Régi vágyálom számomra (is), hogy a Kockató ki legyen takarítva, és újra régi pompájában tündököljön. Ha már saját tavunk is van, akkor kezdjünk vele valamit. Nem utolsó sorban, a fiataloknak is ideális lehet egy kis sétára, vagy akár közösségi helyük kialakítására.

Szórakozási lehetőség kialakítása a fiatalok számára: “Örök” probléma. A fiatalok ( 12-18) bejönnek a kicsikhez a játszótérre, és a szülők egy emberként sóhajtanak fel, hogy miért itt kell lenniük? Persze, menjenek sportolni, de számos olyan fiatal társaságot ismerek, akik nem épp a sport kedvelőkhöz tartoznak. A Kockató egy elképzelhető hely lenne az “ülős” fiatalok számára is. A hétvégi szórakozási lehetőségük meg igen csekély. És inkább táncoljanak, és bulizzanak itt Kartalon, helyben, minthogy azon idegeskedjünk, hogy 30-40 kilométerrel arrébb mi a helyzet velük.

Művelődési ház aktívabb használata: Nincs arról pontos információm, hogy jelenleg ki mikor mire használja a Művelődési házat. Ennek fellendítése érdekében lenne néhány ötletem:

 • Művészetek hete a Művelődési Házban > Szeretsz festeni és rajzolni? Szeretnéd több embernek is megmutatni a tehetséged? Gyere a Művelődési Házba és állítsd ki a műveidet!
 • Zenészek hete a Művelődési Házban > Van egy zenekarod és szeretnéd ha faluszerte megismerhetnétek Titeket? Gyertek a Művelődési Házba és csapjatok zenés szombatokat!
 • Színházak hete a Művelődési Házban> Van színjátszóköröd, esetleg musical club-od? Most a darabodat a Művelődési Ház színpadára készítsd! Vagy akár Karaoke-t is csinálhattok! Persze a legkisebbeknek bábszínházat is lehetne rendezni!
 • Bingo estek a Művelődési Házban > Igaz, ez egy klasszikus amerikai játék, de az idősebb korosztály számára kifejezetten szórakoztató lehet!
 • E-sport rendezvények > Szeretnéd megmutatni az e-sport csapatodat a kartali fiataloknak is? Szedd össze a csapatodat, gyertek a gépeitekkel a Művelődési Házba, és lássuk mit tudtok!
 • Ruhabemutató > Lelkes amatőr ruhakészítő vagy? Keress magad mellé néhány embert, add rájuk az általad készített ruháidat és tartsd meg elsőként Te az első kartali ruhabemutatót!

A fiatalok körében erősíteni a kultúra kialakulását: Mint sok más helynek, Kartalnak is megvan a kultúrértéke. Azonban nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy egy olyan nemzedék nő fel, akik folyamatosan újítani és változtatni szeretnének. Segítsünk a fiataloknak rátalálni arra az értékre, amit képviselni szeretnének, hiszen pár évtized múlva ők lesznek az új idős nemzedék!

Zenei programok Kartalon ( ha kell, akkor korosztályos!) : Megint ismétlem magam, az emberek szeretnek szórakozni, sőt, kifejezetten igénylik a Kartali szórakozási lehetőségeket. Leginkább most a táncos események világába szeretnék elmenni gondolatban. Jó lenne, ha Kartalon korosztályos táncos esték lennének, mint például a 12 évestől a 15 évesig terjedő tini “buli” , a 16 évestől a 19 évesig az ifjúsági party, vagy épp a 40 éves Retro táncos esték. Ezeket lehetne akár heti szinten is lebonyolítani. És megint magamat ismétlem: inkább táncoljanak, és bulizzanak itt a gyermekeink Kartalon helyben, minthogy azon idegeskedjünk, hogy 30-40 kilométerrel arrébb mi a helyzet velük.

Új kartali hagyományok megteremtése ( mint a korábbi Tökös Forgatag): Hajlamosak vagyunk elfelejteni, de egy olyan generáció következik, akik folyamatosan újítani és változtatni szeretnének a körülöttük lévő dolgokon. Én minden további nélkül támogatom az új ötleteket (is), hiszen a Tökös Forgatag is bebizonyította, hogy egy dologhoz néha elég annyit mondani: Szeretnék csinálni egy… Az előző generáció nagyon sok szép hagyományt hagyott ránk, itt az ideje átvenni a stafétabotot és kitalálni új dolgokat!

Filmvetítő hely kialakítása( a mozi sem lenne rossz, de maradnék a realitás talaján) : Persze, régi vágyam, hogy mozi is legyen Kartalon, de ameddig ez nem lehetséges, addig egy kivetítős hely sem lenne rossz. Megvásárolnánk néhány új filmet, és bizonyos időpontokban egy projektor segítségével a Művelődési Házban le lehetne vetíteni. A mozi érzésért, még hozhatsz egy kis pattogatott kukoricát is.

Ha végigolvassátok a pontjaimat, akkor nagyon hamar kiderülhet, hogy én az a típus vagyok, aki nem szívesen megy el Kartalról. Jó lenne, ha nagyon ritkán kellene innen elmennem, és másoktól ugyanezt tapasztalom. A sokrétűség mindig vonzó lesz. Ha már Kartal ennyire sokrétű, akkor beleférhet még egy-két új dolog. . A független jelöltségemmel a közjót, a jóérzést és mindenek előtt az összefogást pártolom, támogatom és hirdetem. Ugyanis azt gondolom, hogy csakis kizárólag együtt tudunk szépen és jól együtt haladni.

Nem ígérem, hogy ezek közül mindegyik megvalósul, de azon leszek, hogy ezeknek a kéréseknek,kívánságoknak, elképzeléseknek továbbra is hangot adjak. 

Ha ezek után úgy érzed, hogy a testületbe való vagyok, megköszönöm a szavazatod, mert már tudhatod, hogy rajtam semmi jó nem múlik!