Deák Istvánné független jelölt

Kedves Kartali Választópolgárok! 

2019 október 13.-án önkormányzati választások lesznek. Úgy döntöttem, hogy elindulok képviselőjelöltnek. 

Deák Istvánné, Homok Margit vagyok, három felnőtt leánygyermek édesanyja és két kisiskolás gyermek nagymamája. 

Az eddigi életutam alapján érzek magamban annyi erőt, aktivitást és élettapasztalatot, hogy a településünk érdekében hatékonyan munkálkodjam. 

A kartali önkormányzat pénzügyi vezetője voltam nyugdíjba vonulásomig. Jól ismerem az önkormányzatok működésének jogi környezetét. 

Fontos, hogy a támogatásokkal és a saját vagyonunkkal úgy gazdálkodjunk, hogy a településünk szépüljön, az itt élők életminősége javuljon. Érezzük azt, hogy jó itt élni! 

Három területen szeretnék kiemelten tevékenykedni: 

civil szervezetekkel való kapcsolattartás 

környezetvédelem 

településfejlesztési feladatok 

A civil szervezetek fontos feladatokat látnak el, kulturális tevékenységben, egészségmegőrzésben, képesség fejlesztésben, tömegsportban. Kell egy tájékoztató füzetet a civil szervezetekről és egy eseménynaptár az adott év rendezvényeiről. 

A környezetvédelem igen tág fogalom. A szűkebb környezetünk tisztán tartása mellett tágabb értelemben is foglalkozni kell vele. Sokan szenvednek légúti, tüdő- és pajzsmirigy megbetegedésben. A betegségek oka legtöbb esetben a rossz minőségű levegő! Ez nem egyedül Kartal Önkormányzatának feladata. Össze kell fogni a térség lakosainak és képviselőinek. 

Sokat hallunk a fák szerepéről, oxigéntermelő képességéről. Javaslom egy olyan park létrehozását, ahol a gyermek születésekor a szülők elültetnek egy fát.  Így egy új, több generációs közösségi tér jönne létre. 

Településünk fejlődésének alapja a generációk együttélése, az együtt gondolkodás, az aktív közéleti részvétel, a társadalmi és gazdasági lehetőségek figyelembevételével. 

Amennyiben megtisztelnek és rám szavaznak, úgy a szavazólap 16. sorában lévő nevem mellé tegyenek X-et.  

Köszönöm megtisztelő figyelmüket.   

        Deák Istvánné