Advent negyedik vasárnapjához érkeztünk

Aranyvasárnap 🙂

Sajnos idén sem lesz fehér a karácsony. Lehet azért, mert nem énekeltem elégszer azt, hogy “csak egy ici-pici hó kell” ? 🙂

Na kérem, ez a nap is elérkezett. Ma van a 4. adventi vasárnap. Az eredeti adventi koszorú gyertya színeit nézve, ma az utolsó lila gyertyát gyújtjuk meg. Ahogy korábban, minden gyertya tartozott valakihez, vagy épp szimbolizált valakit, így a mai sem kivétel.

Ez a mai gyertya Keresztelő Szent Jánosnak ég. Ő volt az, aki Jézus eljövetelét hirdette, egyúttal az emberek lelkét is igyekezett felkészíteni Jézus fogadására.

A mai gyertya a szereteté. Ahogy maga a Karácsony is a szeretet ünnepe, ez a mai gyertya, fényt gyújt a szívünkben, és a pislákoló fény mellett, valamilyen rajtunk kívül álló, valami nagyobb, jobb és szebb költözik bele a szívünkbe. Ezen az egy ünnepen látom az emberek arcán, hogy valami változás megy végig bennük. Nem biztos, hogy észreveszik, de az emberi arc, az emberi szem és az emberi lélek sosem hazudik.

Sokan ma vágnak neki bevásárolni az elkövetkező napokra. Akinek szintén ezzel fog telni a napja, csak egy tanácsom van: Türelem.

Igen, mindenki siet haza, mindenki vágyik a Karácsonyozásra, de a türelmetlenkedés csak elveszi a belénk költözött karácsonyi „szellemet” . Legyünk még emberségesebbek ezen a napon, hiszen lassan év vége, mindenki fáradt, de olyan még nem volt sosem, hogy valaki egy nagyáruház közepén maradt volna Karácsonyozni!

Nagyon szép, békés készülődést kívánok az elkövetkező napokra!

És a végére egy kis ADVENT tanács:

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük