Hétfői híráradat

Szép reggelt Mindenkinek!

Remélem mindenkinek jól telt a hétvégéje.

Jelenleg 3 fok van. Egy hidegfront hoz többfelé esőt, északon gyenge ónos esőt. Sokfelé indul sűrű köddel a nap, vezessetek óvatosan, figyelmesen. A köd miatt Pest megyére elsőfokú (citromsárga) riasztás van kiadva. Ami azt jelenti, hogy a látótávolság pár száz méterre tehető fel.

A hidegfront miatt előfordulhat fejfájás, szédülés, migrén,izomgörcsök, vérnyomás-ingadozás, felerősödhetnek az asztmatikus panaszok, zavartabbak, feszültebbek, dekoncentráltabbak lehetünk. Legyünk türelmesek. 🙂

Ennyit az időjárásról, lássuk a híreket.

A hétvége egyértelműen a Mikulásról, és a jó hangulatról szólt Kartalon.

Reggelről lehetőség volt Mikulásvonatozni, délután eljött a Művelődési Házba a Mikulás, a Karitász szervezésében pedig az időseket várták egy kis délutáni teázásra és sütizésre.

Tegnap pedig meggyújtásra került a második adventi gyertya a Petőfi téren. Tóth-Ilkó Zsuzsanna vezetésével, énekeltek nekünk a Kristály szikrák tagjai, beszélgetés és nevetés töltötte meg a Petőfi teret.

Az adventi gyertyagyújtás után pedig a Művelődési Házban nézhettük meg a Happiness Dance and Fitness karácsonyi Záró gáláját, ami a Télapó megjelenésével zárult.

Ennyit a hétvégéről, lássuk a friss híreket, röviden.

December 10-én, kedden, először Kartalon, prevenciós előadás lesz a Bántalmazó Közösségről. Az esemény facebook linkje: https://www.facebook.com/events/2434688510182981/

Vonat információk

A szombati átadás után vasárnap hajnalban megindult a vasúti közlekedés Pécel és Aszód között, s ezzel megszűnt az átszállás a hatvani vonalon. December 8-tól március 20-ig módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok.
Első ütemben december 8-tól 14-ig változik a menetrend, de a december 15-i menetrendváltáshoz igazítva kisebb módosítások lesznek a március 20-ig tartó ütemben. Pótlóbuszokkal már nem kell utazni, a vonalat megnyitják a vonatforgalom számára, és a beruházás befejezéséig, 2020 végéig már nem lesz szükség a forgalom teljes szüneteltetésére. A végleges állapotban elérendő pályasebességhez képest egyelőre csökkentett sebességgel használható a pálya, ezért vágányzári menetrend szerint közlekednek a vonatok. A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által irányított rekonstrukció 2020 végéig folytatódik, ezért újabb menetrendi módosítások várhatók több ütemben jövőre is.

2019. december 8-tól 2019. december 14-ig Rákos – Hatvan állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 80a sz.Budapest – Hatvan vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A vasútvonal részletes vágányzári menetrendje megtalálható az állomási pénztáraknál, ügyfélszolgálatoknál, illetve elérhető a MÁVDIREKT +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámán és a www.mavcsoport.hu honlapon.

Felhívjuk tisztelt utasaink figyelmét, hogy:

-A „kör” InterCity vonatok Nyíregyházáig járnak, így csak Budapest-Keleti – Nyíregyháza illetve Nyíregyháza – Budapest-Nyugati viszonylatokban közlekednek. -A 3010, 3012, 3032, 3052, 3024, 3044, 3016, 3046, 3047, 3067, 3025, 3045, 3013, 3033 és 3021 sz. hatvani személyvonatok nem közlekednek.

-Az 5500, 542, 552, 544, 554, 546, 556, 5508, 547, 557, 545, 555, 543, 553 és 541 sz.egri gyorsvonatok Budapest-Keleti és Hatvan állomások között minden állomáson és megállóhelyen megállnak. -Az 5009 sz. vonat csak Miskolc – Hatvan között, az 520, 522, 524, 526, 528, 5208, 527, 525, 5205 és 523 sz. sátoraljaújhelyi sebesvonatok csak Hatvan – Sátoraljaújhely, az 1511 sz. vonat csak Nyíregyháza – Hatvan viszonylatban közlekednek. Budapest-Keleti – Hatvan viszonylatban az elővárosi személyvonatokat lehet utazáshoz igénybe venni. -Az 5008, 5018, 5029, 5509, 529, 521, 15201 és 15203 sz. vonatok teljes útvonalon, módosított menetrend alapján közlekednek.

-A felújított Rákos – Hatvan vonalszakasz valamennyi átépített állomásán és megállóhelyén a megszokotthoz képest jelentősen megváltozott a vágányok, az utasperonok elhelyezkedése, valamint az azokhoz vezető közlekedési útvonalak és utaslétesítmények fekvése, megközelíthetősége. Néhány állomáson a már üzembe helyezett gyalogos aluljárók kiépítése jelentősen növeli utasaink biztonságát, másutt viszont állomásépületek felújítása, áthelyezése, a liftek beépítése és az ideiglenesen kialakított létesítmények, illetve a környezetükben folyó munkavégzések miatt kérjük, hogy utazásuk során fokozott körültekintéssel szíveskedjenek közlekedni. Isaszeg állomáson a gyalogos aluljáró kivitelezésének befejezéséig kérjük, hogy körültekintően, a kijelölt útvonalon közlekedjenek! Az okozott kényelmetlenségért szíves elnézésüket kérjük!

Volánbusz menetrend változásra kell készülni December 15-től, írja az http://aszod.hu/

400, 402 Budapest – Gödöllő – Bag – Tura viszonylat

A Társasághoz beérkezett utas észrevételek alapján munkanapokon 19:15 órakor Budapestről Gödöllőn keresztül Turára új autóbuszjáratot közlekedtetnek.

404-409 Gödöllő – Aszód – Bag – Tura – Hatvan viszonylat

  • A jobb csatlakozási lehetőségek biztosítása érdekében 12:25 órától 22:25 óráig a Gödöllőről és Aszódról Tura irányába közlekedő járatok egységesen 5 perccel később indulnak.
  • A tanév tartalma alatt munkanapokon 15:30 órakor Gödöllőről Hatvan felé közlekedő járat Tura, Zsámboki úti autóbusz-forduló megállóhely érintésével közlekedik.
  • A munkanapokon 16:30 órakor Gödöllőről Tura, vá. felé közlekedő járat Tura, Zsámboki úti autóbusz-forduló megállóhely érintésével közlekedik.
  • A munkanapokon 20:55 órakor Gödöllőről Tura, vá. felé közlekedő járat megszüntetésre kerül. A megszűnő járat helyett az utas észrevételeknek megfelelően a Budapest felől érkező, és Gödöllőről 20:00 órakor Turára továbbinduló 402-es viszonylaton közlekedő új járat biztosít eljutási lehetőséget.
  • A 15:05 órakor Hatvanból Turán keresztül Gödöllő irányába közlekedő járat 5 perccel később indul.
  • A 17:05 órakor Hatvanból Turán keresztül Gödöllő irányába közlekedő járat 5 perccel később indul.

Ha hétfő, akkor Futsal! Csapatunk ezúttal a MEAFC ellen fog játszani a Kovács László Sportcsarnokban. Hajrá Fiúk!

(forrás)

Maradjunk egy kicsit a Csarnokban. A hétvégén megrendezésre kerül a II. Id. Száraz Zoltán Emléktorna.

Ennek keretében nagy hír érkezett.

” Örömmel jelentjük nektek, hogy a Fradi legendák válogatottja elfogadta meghívásunkat a II. id. Száraz Zoltán emléktornára. Számos olyan legendával találkozhatunk, akik az elmúlt évtizedek meghatározó személyei voltak a magyar és külföldi labdarúgásban.

A Ferencvárosi Sasok előzetes kerete:
– Bubcsó Norbert
– Dragóner Attila
– Dejan Milovanovic
– Horváth Ferenc
– Lászka Balázs
– Lipcsei Péter
– Mátyus János
– Ulicska Zoltán
– Wukovics László
– Csapatvezető: Nyilasi Tibor, Bacsa Mihály”

olvasható a Kartal SE facebook oldalán.

És ha már a hétvégénél járunk, meg kell említsem a kartali Adventi napokat is! 🙂

Nagyon fontos megemlíteni, hogy az Adventi vásáron jótékonykodni is lehet. Máténak, a szintén SMA-ban szenvedő kisfiúnak lehet segíteni sütivásárlással, vagy épp utalással. További részleteket a lentebb látható képen olvashattok.

És ha már adomány.. felütötte a fejét az Enni adok doboz kihelyezése Kartalon. Mi az az enni adok doboz? Az ‘Enni adok’ dobozokból bárki vehet, aki rászorul. Az ötletgazda, a Re-Formáló Egyesület. Ezúton is hatalmas kalapemelés feléjük!  Akkora tömeg moccant meg az elmúlt évek alatt, hogy már külön térképen meg lehet tekinteni a dobozok pontos helyét. A térképért, kattints ide.

Kartalon is kihelyezésre kerülnek ezek a dobozok.

Első körben kellene egy kisebb fém, vagy alumínium vagy műanyag szekrény.
Második  kellene egy kis marketing, vagy valaki, aki ismeri a szegényebb, rászoruló családokat, hogy fel tudjuk Őket keresni 

FELTÈTELEK :
– 1 hely ahová kifejezik (fal vagy kerítés)

-13-15 fő önkéntes, aki ellenőrzi a dobozt

-3-6 bolt aki felajánlja, hogy este a megmaradt pékárut vagy valamilyen terméket ad, amit az önkéntesek szétporciózva beteszik a dobozba.

További érdekes információkért, kattintsatok ide.

Ma reggelre ennyi lettem volna, és ne feledjétek, hogy a mai nap legyetek nagylelkűek! Ezt üzeni ugyanis a Boldogságnaptár. 🙂

Szép Napot Mindenkinek!

 

 

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük