Hétfő reggeli hírek

Szép reggelt Mindenkinek!

Jó reggelt Mindenkinek az első téli időszámításos hétfői reggelen. Remélem nem sokatokat viselt meg az óraátállítás. Kitartás, lehet, hogy már nem sokáig tekergetjük az órákat.

Jelenleg 5 fok van. Többfelé párásan, ködösen indul a nap, ezzel párhuzamosan azonban északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, északon többfelé elered az eső. Feltámad az északnyugati-északi szél, estétől a déli tájak kivételével nagy területen eshet. Délután 10-22 fok várható, északnyugaton lesz a leghidegebb. Marad a frontmentes idő.

Lássuk a híreket, röviden. De előtte egy kis visszaemlékezés. 🙂

Október 19-én megrendezésre került az 5. színházi nap Kartalon a Művelődési Házban.  A délután folyamán volt bábelőadás Simon Attila előadásában, a Pécsi Oberon Társulat Tiszavirág címmel ifjúság részére, és este Barabás Tamás stand uptragedy-je felnőttek ajánlva mutatkozott be. A bábelőadás egy “Nicola” nevű kisfiúról szól, aki nagyapjával elindul a bolgárkertészek országába, Bulgáriába a tengerparthoz, megismerni a tájat, a halakat és a sirályokat. A pécsi Oberon Társulat tagjai, azt a kérdést járták körül, hogy mi megengedett egy párkapcsolatban, mikor és mi számít fizikai vagy verbális erőszaknak, mik azok a problémák, amik a fiatal, saját korosztályukat foglalkoztatja. Az előadás közben a rendező, Ákli Krisztián drámapedagógus, a nézők véleményére is kíváncsi volt, a szituációk kényességét elemezve szavazással döntöttünk, hogyan folytatódjon a darab. Nagyon elgondolkodtató és érdekes volt ez az új színházi formáció,amely oktató-nevelő szándékú és sikeresen járják vele a gimnáziumokat és szakközépiskolákat. Az est Barabás Tamás stand uptragedy-jával zárult, amely a jelen problémáira irányította a figyelmet, a személyes kapcsolatait is egy kicsit feltárva. Képnézegetésért kattintsatok ide

Október 23-án együtt emlékeztünk a hősi halottakra, menekültekre, elhurcoltakra, a kivégzettekre és a világban szétszóródott magyarságra. 1956 hármas üzenete ma is a szabadságvágy, a függetlenség és a hazaszeretet fontossága. Köszönjük a Könyves Kálmán Általános Iskola 6.a osztályos diákjainak és a felső tagozatos énekkarnak a történelmi visszatekintést, és a felkészítő pedagógusok – Bognár László és Utschalottné Nagy Ágnes – munkáját, valamint akik bármi módon hozzájárultak rendezvényünkhöz. Képekért kattintsatok ide!

Október 25-én szintén érdemes volt a Művelődési Házba menni. Az Időseket köszöntötték, az idősek világnapja alkalmából. Polgármester Asszony oldalán tudtok csemegézni a képekből, ehhez kattintsatok ide.

Október 26-án ( az utolsó nyári időszámításos napon) megrendezésre került a második kartali tökös forgatag. Elképesztően jól sikerült, idén még nagyobb sikere volt, mint tavaly. Képekért kattintsatok ide. ( Az eseményről hamarosan élménybeszámoló is íródni fog).

Október 26-án Jászberényben Dudás Dániel és Dudásné Mosóczi Lívia néptáncpedagógusok és néptáncművészek kartali táncokat tanítottak. Széphalmi Zoltán táncpedagógus és néptáncművész pedig bagi táncokat oktatott minden érdeklődőnek Jászberényben. A talpalávalót a Bara Zenekar húzta.

Egy hőlégballon díszítette Kartal kék egét a hétvégén. További csodás képekért kattintsatok ide!

 

Lássuk a friss híreket is.

Fenyőharaszti szemétkupac borzolja a kedélyeket. Egy helyi lakos döbbenetes képeket tett közzé számunkra. Szerintetek mi lenne a megoldás erre a problémára?

Ha hétfő, akkor Futsal! Ma este csapatunk Kistarcsa ellen fog játszani a Kovács László Sportcsarnokban este 7 órától!

Szép hangúak figyelem! A Kartali Asszonykórus új tagokat keres!

És, mivel tudom, hogy őszi szünet (is) van a mai naptól, ezért egy kis programot is találtam ( 8 éves kortól), méghozzá holnapra.  További érdekességekért, kattintsatok ide, a Kartali Mezőőr Lovas -és Sportegyesület oldalára.

Ma reggelre ennyi lettem volna. Köszönöm szépen a figyelmet, szép napot kívánok Mindenkinek!

Használjátok ki a jobb időt még a mai nap, mert holnaptól végleg beköszönt az ősz!

 

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük