Pénteki rövid hírek

Szép reggelt Mindenkinek!

Jelenleg 6 fok van. Reggelre a Dunántúlon több helyen alakulhatnak ki pára-, ködfoltok, de napközben túlnyomóan napos időre készülhetünk. Az ország nyugati felén növekedhet meg a fátyolfelhőzet, csapadék azonban nem várható. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon élénkülhet meg. Hajnalban 4-11, délután 19-25 fok várható. A Tiszántúlon lesz a legmelegebb. Frontmentes időre számítsunk.

És hogy milyen idő lesz a hétvégén?

Szombaton északon, északnyugaton indulhat párásabban, ködösebben a nap. Napközben marad a napos, fátyolfelhős idő. A déli szél több helyen megélénkül, északnyugaton időnként megerősödik. Hajnalban 5-12 fokig hűlhet le a levegő. A csúcshőmérséklet 20-25 fok között alakul.

Vasárnap a Dunántúlon szűrhetik fátyolfelhők a napsütést, máshol szinte derült lesz az égbolt. A déli szelet északnyugaton erős lökések kísérhetik. Délután 20-25 fokot mérhetünk. (forrás)

Holnap színházi nap lesz a Művelődési Házban délután 3 órától este 10 óráig. A belépés ingyenes! Barabás Tamás ismét elhozza nekünk a színházi életet Kartalra. Menjetek el, nem fogjátok megbánni!

Program:

15.00 Nikola tengernél
(Simon Attila előadása (főként) gyerekeknek
„… volt egyszer egy kisfiú, akit Nikolának hívtak. Nikolának két füle volt és egy feje, és az az egy feje pont a két füle közé nőtt. Volt két keze és két lába, szóval pont úgy nézett ki, mint az összes vele egykorú fiú…”

16.45 Tiszavirág (a Pécsi Harmadik Színház – Oberon Társulat előadása, 14 éven aluliaknak nem ajánlott, utána beszélgetés az alkotókkal)
„Ezért állítottuk most programunk középpontjába azt a kérdést, hogy mit szabad és mit nem egy párkapcsolaton belül? Felelős vagyok-e a saját és a párom boldogságáért? Magunkban hordozzuk-e a párkapcsolati sikertelenséget? Mikortól számít valami fizikai vagy verbális erőszaknak? És hogy jön mindezekhez a szerelem? Én nem tudom a megoldást, ezért nem is adok válaszokat, hanem színházi formába öntött, közös gondolkodásra hívok fiatalt és felnőttet.”

19.15 Pekingi ősz (Barabás Tamás stand uptragedy-je, 14 éven aluliaknak nem ajánlott, utána beszélgetés az alkotóval)
“Érdekel, ha a színész, mondanivalójához, minden segédeszközt mellőzve, a színpadi magányt meri a választani. Tamás bejön, leül, mesél, néha kérdez. És érdekel, egyre jobban, ahogy halad előre az előadás. Mondanivalója annyira személyes, hogy meggyőződésemmé válik, hogy a szövegkönyv minden sorát maga a színész írta, de ismét tévedek. Az általa írt szöveggel természetességgel simulnak eggyé Gárdonyi, Esterházy és Háy János szavai.”

Október 19-én nemcsak színházi nap lesz, hanem Karitász gyűjtés és osztás is.

Ebben az évben ez az utolsó! 9-12 óráig van lehetőség leadni a ruhákat a posta melletti régi óvodában.

Aztán..

Jövőhét hétfőtől, október 21-től október 24-ig (csütörtökig) Tökfaragó versenyt hirdetett a kartali iskola szervezésében! Eredményhirdetés október 25-én pénteken lesz.

Október 23-án 9 órától az ’56-os emlékműnél megemlékezés lesz.

Programterv:

– Himnusz
– A Könyves Kálmán Általános Iskola 6. a osztályos diákjai és a
felső tagozatos énekkar ünnepi műsora
Felkészítők: Utschalottné Nagy Ágnes és Bognár László
– Ünnepi beszédet mond Oláh Klára Mária polgármester
– Koszorúzás
/Eső esetén a Művelődési Házban lesz megtartva/

Október 25-én (pénteken) 17 órától a Művelődési Házban Idősek napja lesz. Fellépő vendégművész: Kossuth Gergő

Október 26-án, szombaton, 15:00-19:00 óráig megrendezésre kerül a 2. Kartali Tökös Forgatag. Öltözz be, és gyere szórakozni egyet!

És egy kis programajánló a végére.

Ma délutántól egészen vasárnap estig Sörfesztivál lesz Hatvanban, a Népkertben.

(kép forrása)

Program:

 

Október 18., Péntek

18:00 Hatvani Fiúk

19:30 Ünnepélyes megnyitó

20:30 Fenyő Miklós

22:00 Smile zenekar

 

Október 19., Szombat

18:00 Follow the Flow

20:30 Edda

22:30 Retro disco

 

Október 20., Vasárnap

15:00 Chromofuck

16:00 Rockjam

17:00 Anonymus60

18:00 The Catzz

19:00 Treff

Köszönöm az egész heti figyelmet, szép napot és kellemes hétvégét Mindenkinek!

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük