Kedd reggeli hírmorzsák

Szép reggelt Mindenkinek!

Jelenleg 6 fok van. Sok napsütésre, csapadékmentes időre van kilátás, de hajnalban, reggel nyugaton és északon ismét többfelé találkozhatunk párás, ködös tájakkal. A Dunántúlon élénk, északnyugaton erős lehet a délies szél. A legmelegebb órákban 21-26 fokra számíthatunk, az alacsonyabb értékekre nyugaton készülhetünk. Nem lesz front térségünkben.

Szóval, a héten végig kitart a vénasszonyok nyara! 🙂

Lássuk a helyi híreket, röviden.

Lement a választás Kartalon. Nagy változás nem történt, Szarvas Csaba helyére Szlucska Gábor került.

Korábban írtam róla, hogy a Kartal SE(FIÚ FUTSAL I. OSZTÁLY U18 KELETI CSOPORT) játszani fog a MÁD FC ellen. Sajnos 3-6-ra kikaptunk. További részletekért kattints ide! Juhász Jácinttal a Kartali Sportegyesület alelnökével interjút készített Hódi Richárd a TV2 Tények riportere.

Az interjúért kattints ide!

A mai nappal elindul a hivatalos fűtési szezon. Ennek keretében a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Gödöllői Katasztrófavédelmi Kirendeltsége lakossági felhívást tett közzé.

(képek forrása)

Október 19-én, szombaton, megrendezésre kerül az 5. színházi nap Kartalon.

Program:

15.00 Nikola tengernél
(Simon Attila előadása (főként) gyerekeknek
„… volt egyszer egy kisfiú, akit Nikolának hívtak. Nikolának két füle volt és egy feje, és az az egy feje pont a két füle közé nőtt. Volt két keze és két lába, szóval pont úgy nézett ki, mint az összes vele egykorú fiú…”

16.45 Tiszavirág (a Pécsi Harmadik Színház – Oberon Társulat előadása, 14 éven aluliaknak nem ajánlott, utána beszélgetés az alkotókkal)
„Ezért állítottuk most programunk középpontjába azt a kérdést, hogy mit szabad és mit nem egy párkapcsolaton belül? Felelős vagyok-e a saját és a párom boldogságáért? Magunkban hordozzuk-e a párkapcsolati sikertelenséget? Mikortól számít valami fizikai vagy verbális erőszaknak? És hogy jön mindezekhez a szerelem? Én nem tudom a megoldást, ezért nem is adok válaszokat, hanem színházi formába öntött, közös gondolkodásra hívok fiatalt és felnőttet.”

19.15 Pekingi ősz (Barabás Tamás stand uptragedy-je, 14 éven aluliaknak nem ajánlott, utána beszélgetés az alkotóval)
“Érdekel, ha a színész, mondanivalójához, minden segédeszközt mellőzve, a színpadi magányt meri a választani. Tamás bejön, leül, mesél, néha kérdez. És érdekel, egyre jobban, ahogy halad előre az előadás. Mondanivalója annyira személyes, hogy meggyőződésemmé válik, hogy a szövegkönyv minden sorát maga a színész írta, de ismét tévedek. Az általa írt szöveggel természetességgel simulnak eggyé Gárdonyi, Esterházy és Háy János szavai.”

Az előadások közti átállásokban szendvics, üdítő, kávé, tea, közösségi élet. Kartal Nagyközség Önkormányzata támogatása révén belépőjegyet nem kell fizetni.

Október 19-én nemcsak színházi nap lesz, hanem Karitász gyűjtés és osztás is.

Ebben az évben ez az utolsó! 9-12 óráig van lehetőség leadni a ruhákat a posta melletti régi óvodában.

Október 26-án, szombaton, megrendezésre kerül a 2. kartali Tökös Forgatag. Jegyvásárlás Dulai Zsófinál és Mecséri Alexandránál. A mai nap folyamán elkészül a pontos program plakát is, így kérlek, hogy továbbra is figyeljétek az esemény facebook-os oldalát.

Köszönöm a ma reggeli figyelmet! Szép napot kívánok Mindenkinek!

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük