Pénteki hírösszefoglaló

Szép reggelt Mindenkinek ezen a csípős reggelen!

Ma van az állatok világnapja.

“Firenzében, egy 1931-ben tartott környezetvédelmi konferencia keretén belül merült fel először az Állatok Világnapjának (World Animal Day) gondolata. Az október 4. pedig azért lett a kiválasztott nap, mert ez Assisi Szent Ferenc halálának napja, egyúttal emléknapja is. Ez a nap tisztelgés az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.  Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára.” (forrás)

Jelenleg 7 fok van, kezd egyre csípősebb lenni a reggel. Napközben maximum 16 fokig kúszhat fel a hőmérő higanyszála. A szél végre veszít az erejéből, és ezzel párhuzamosan a front is eltűnik a térségünkből.

És hogy milyen idő lesz a hétvégén?

Szombaton kezdetben kevesebb helyen, délután, este többfelé számíthatunk északnyugat felől esőre, záporokra, a Dunántúlon és északon egy-egy zivatar sem kizárt. Napközben a délnyugati szél lehet élénk, majd estétől északnyugat felől északnyugatira fordul a légmozgás, mely egyre nagyobb területen megerősödik. Délután 10-17 fokot mérhetünk.

Vasárnap egy hidegfront miatt a Dunától keletre még elszórtan előfordulhat kisebb eső, futó zápor, de napos időszakokra is számíthatunk. Élénk, erős, helyenként viharos lehet az északi-északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. (forrás)

Lássuk a híreket, röviden.

A Kastélykert Étterem és Panzió hivatalosan is megkapta a 3 csillagos osztályba sorolás minősítését. Nagyon gratulálok, irány a 4. csillag! 🙂

Október 7-én hétfőn este 7 órakor a Sportcsarnokban ismét játszik Futsal csapatunk, ezúttal Berettyóújfalu lesz az ellenfél.

Október 19-én megrendezésre kerül az 5. színházi nap Kartalon. A lenti plakáton még több információt olvashattok, valamint a program facebook-os eseményét is érdemes figyelemmel kísérni.

Október 19-én nemcsak színházi nap lesz, hanem Karitász gyűjtés és osztás is.

Ebben az évben ez az utolsó!

Szóval, október 19-én 9-12 óráig van lehetőség leadni a ruhákat a posta melletti régi óvodában.

Október 26-án megrendezésre kerül a 2. kartali Tökös Forgatag. Hamarosan több információ is rendelkezésre fog állni. A program facebook-os eseményét érdemes figyelni.

A hírportálra érkeznek a képviselő jelöltektől a kampányszövegek. Célom az, hogy Minden jelölt írása fent legyen a hírportálon.

Az állatok világnapja alkalmából programajánlót is hozok így a cikk végére.

Állatszeretet Fesztivál és Szüreti Mulatság lesz a Fővárosi Állat-és Növénykertben. Az eseményre kattintva még több részletet tudhattok meg.

Ha nem tudsz elmenni odáig, az sem baj, hiszen Veresegyházán is lesz program a hétvégén! Méghozzá az Állatok világnapja a Medveotthonban. További részletekért kattints ide!

Köszönöm az egész heti figyelmet, szép napot és kellemes hétvégét kívánok Mindenkinek!

 

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük