Október 1-je van

Szép reggelt Mindenkinek!

Végre október van! Elérkezett a színkavalkádok hónapja. Amikor még színesebbek a lehulló levelek, amikor még több gesztenyét lehet gyűjteni, amikor az ablakokban és a házak előtt kis tökökre lehetünk figyelmesek, szóval október van. 🙂

Jelenleg 9 fok van. A mai nap sok napsütésre, csapadékmentes időre számíthatunk. Kissé szeles lesz az idő, a déliesre forduló szél többfelé megélénkül, délután 20-26 fokot mérhetünk.

Sok szeretettel köszöntöm az időseket, ma, az Idősek világnapján. Ezt a világnapot 1991 óta tartjuk nyilván.

“Az idősek napja az idős emberekről, az ő tiszteletükről szól.

Tiszteletünk magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak érzését, hogy értékeljük őket. Igyekszünk odafigyelni idős társainkra, törekszünk egymás mélyebb megértésére, jobb megismerésére, hogy lássuk meg és keressük egymásban az értékeset, az elsajátításra, a követésre méltót. A fiatal nemzedék az elődök által megalkotott világba születik bele. Munkánkat az elődök eredményeire építve végezzük. Életünk akkor tekinthető értékesnek, ha az idő előrehaladtával saját utódainknak értékesebb világot, példát tudunk átadni. Mindennapi munkánkhoz az elődök nyújtotta mintából meríthetünk hitet, erőt, bátorságot. Szebbé és reménytelibbé teszik életünket. Sokat segítenek nekünk tapasztalataik átadásával, véleményük, bölcsességük megosztásával.

Az idősek világnapja kiváló alkalom arra, hogy felülvizsgáljuk öregjeink irányába tanúsított, néha-néha bizony elmaradozó gondoskodásunkat. A mindennapi tennivalók mellett sajnos hajlamosak vagyunk arra, hogy elfeledkezzünk róla: törődéssel tartozunk az idősek felé. Pedig a figyelem kijárna mindennap, és nem is csak családi szinten.” (forrás)

A mai nap nemcsak az idősek világnapját ünnepeljük, hanem a Zene világnapját is!

Tudtad, hogy ez az egyetlen dolog amitől az embernek nem lehet fóbiája?

Az egyik olyan dolog a világon, ami nélkül lehetetlen élni. Behálózza az életünket, a mindennapjainkat és Bennünket is. A zene szabad, és valahonnan egészen messziről származik. Ha úgy tetszik a megfoghatatlan semmiből érkezett hozzánk. A zene bennünk van. A zene mi vagyunk. A zene erőt, vigaszt, boldogságot ad. Élvezd, ahogy összeolvadsz a zene ritmusával, taktusaival, és csak add át neki magad! 🙂

Na, de lássuk a helyi híreket is, röviden.

Október 7-én hétfőn este 7 órakor a Sportcsarnokban ismét játszik Futsal csapatunk, ezúttal Berettyóújfalu lesz az ellenfél.

Október 19-én megrendezésre kerül az 5. színházi nap Kartalon. A lenti plakáton még több információt olvashattok, valamint a program facebook-os eseményét is érdemes figyelemmel kísérni.

Október 19-én nemcsak színházi nap lesz, hanem Karitász gyűjtés és osztás is. Ebben az évben ez az utolsó! Szóval, október 19-én 9-12 óráig van lehetőség leadni a ruhákat a posta melletti régi óvodában.

Ennyit a helyi hírekről.

Végezetül, ismét egy kis kitekintés: elindult az októberi boldogságnaptár, ami az optimista október nevet viseli.

(forrás)

Köszönöm a figyelmet, szép napot kívánok Mindenkinek.

 

 

 

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük