Pénteki hírösszefoglaló

Szép reggelt Mindenkinek!

Kitartás, már csak néhány reggel lesz ilyen csípős, aztán megint 12-15 fokok lesznek reggel, majd megint jön vissza a hideg. Jelenleg 4 fok van. Kezdetben országszerte sok napsütésre számíthatunk, majd napközben északon, északkeleten és keleten már felhősebb lehet az idő, de említésre méltó csapadék nem várható. Az északi-északnyugati szél általában gyenge, mérsékelt marad, csupán északkeleten fordulhatnak elő élénk lökések. Délután 16-20 fokot mérhetünk. Nem lesz front térségünkben. (forrás)

Lássuk a híreket, röviden.

Véradás lesz ma a felső tagozatos iskolában 14.00 órától 18.00 óráig. Minden, ami fontos a véradással kapcsolatban itt elolvasható.

Szombaton (21-én) Karitász gyűjtés és osztás lesz 9 órától 12 óráig a posta melletti régi óvodában. Figyelem, ez lesz az utolsó előtti alkalom az évben!

Jövőhéten szombaton, 28-án megrendezésre kerül a XII. Kukoricafesztivál. A Kukoricafesztivál részletes programjáról hamarosan több információ lesz!

A Kukoricafesztivál után, megrendezésre kerül aznap este a Csuhééé-Bál! Lesz tombola, élő zenekar,tánc, vacsora, szóval minden ami egy jó bálhoz kell. A rendezvény zártkörű lesz, de jegyeket még mindig lehet venni. 2500 ft/ fő a jegy ára és maga a rendezvény 6 órakor kezdődik. További információkért kattintsatok ide!

 

És egy kis programajánló a mai napra és a hétvégére:

Vedd az irányt a Faluházba, ahol, kisállat bemutató lesz délután 4 órától 6 óráig! A belépőjegy kuponnal gyerekeknek 500 forint. Ezeket a kuponokat keressétek az iskolákban,óvodákban és az üzletekben! További részletek a lentebb látható képen olvashattok:

Ha a hétvégén nem bírsz otthon maradni, látogass el a Vajdahunyad várába, ahol új interaktív kiállítással várják a látogatókat.

(forrás)

“A látványos kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli, mesebeli tájra érkeznek, ahol tudásukat, ügyességüket és érzékeiket próbára téve varázslatos küldetés részesei lehetnek. A kiállítás szeptember 21-től november 3-ig várja a látogatókat.

Sötét ármány ül a mesék földjén, a Koboldvár tornya hosszú árnyat vet a tájra, a foglyul ejtett varázslények szabadítóra várnak. Sárkány szeme villan, harcias griff rikolt, álompor száll, a sötétben felizzik a fényes tűzmadár.

Vajon miféle próbatétel vár? Ártó szándék vagy csodás varázslat fogad? Aki vállalja a kihívást, felfedezheti a Mese és Fantázia birodalmát, de vigyázat, az utazás meglepő kalandokat tartogat!

A Vajdahunyadvárban nyíló új, őszi interaktív kiállítás és játék képzeletbeli kalandra, mesebeli küldetésre hív. A látogatók a játék során sosem látott tájakat barangolhatnak be, miközben furfangos fejtörők és mitikus kihívások teszik próbára tudásukat és érzékeiket. (A játék során sosem látott tájakat barangolhatsz be, miközben furfangos fejtörők és mitikus kihívások teszik próbára tudásodat és érzékeidet.)

Egy kapzsi Kobold fortélyos terven ügyködik: foglyul ejtette a mesék és mítoszok varázslényeit, hogy segítségükkel megkaparinthassa az Aranyhegy kincsét. A képzeletbeli küldetésed célja a legendás lények kiszabadítása és a Kobold bűvös medáljának megszerzése.

A játék során kiderül, hogy képes vagy-e kiszabadítani egy manót az álomcsapdából, vajon felismered-e egy griff lábnyomát, vagy hogy kifog-e rajtad az egyszarvú karámjának trükkös illúziója. Megtudhatod azt is, hogy elboldogulnál-e egy csapat tétova törpével, egy lobbanékony főnixmadárral vagy egy megbűvölt sárkánnyal.

A kiállítást járva fedezd fel a mesék világát, találkozz a mítoszok és mondák számos legendás teremtményével, csodáld meg meglepő külsejüket és varázslatos képességeiket. A küldetés teljesítéséhez bátor szívre, jó orra, éles szemre és biztos fülre is szükséged lesz. Ám ha minden titkot kifürkésztél, a jutalom sem marad el!

Belépéskor egy szöveges játékfüzetet kapsz, melynek segítségével lépésről lépésre kerülhetsz közelebb a célhoz. A több mint 1000 négyzetméteren megvalósuló kiállítás és játék megújult látványvilággal, egyedi installációkkal, rengeteg mesés felfedeznivalóval és ajándékkal vár.

VARÁZSLÉNYEK – Mesebeli küldetés című kiállítás és játék 2019. szeptember 21-től november 3-ig látogatható a Vajdahunyadvárban.

A kiállítás az f exhibition szervezésében valósul meg.”  (forrás)

Helyszín: VAJDAHUNYADVÁR, Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Nyitvatartás: H zárva, K−V 10−17 óráig (október 23-án és november 1-jén nyitva)

Korosztályi ajánlás: 4–99

Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, 7 év alatti gyermekek szülői segítséggel tudják végigjátszani a játékot.

A kiállítás és játék bejárása min. 1-1,5 órát vesz igénybe.

Belépőjegyárak

felnőtt 1950 Ft

gyermek (3–14 éves korig), nyugdíjas (62 éves kortól) 1750 Ft

csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport) hétköznap 1290 Ft

családi (2 felnőtt és 2–3 gyermek) 6950 Ft

Nyitási kedvezmény: a kiállítást szeptember 24-től 27-ig (hétköznapokon) az óvodai és iskolai csoportok kedvezményes áron, 1090 Ft / fő tudják megtekinteni.

A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása megtekinthető. Egyéb kedvezmények ezen időszak alatt nem vehetők igénybe.

Információk és bejelentkezés

Csoportok bejelentkezése és információ: +36 1 422 0765 (keddtől vasárnapig, 10–17 óráig)

Az óvodai és iskolai csoportok fogadása előzetes bejelentkezéshez kötött. Felhívjuk a pedagógusok figyelmét arra, hogy az őszi szünet alatt és ünnepnapokon nem fogadunk csoportokat. Óvodai és iskolai csoportok látogatása esetén 10 főnként egy fő kísérő pedagógus belépése díjtalan. Az óvodai vagy iskolai csoporttal érkező gyerekek egy-egy játékfüzettel 4–5 fős csapatokban játszanak.

(forrás)

Köszönöm az egész heti figyelmet, szép napot és kellemes hétvégét kívánok Mindenkinek! 🙂

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük