Hétfő reggeli hírek

Szép, színes őszi reggelt Mindenkinek!

Jelenleg 17 fok van. Napközben hol esni fog, hol nem, szóval az esernyőt ne hagyjátok otthon. A maximum nappali hőmérséklet 19 fok körül alakul.

Lássuk a helyi híreket, röviden.

Frissültek a fogászati rendelések! Kattints ide, az aktuális rendelésekért. Valamint osszátok tovább ezt a linket: https://kartal.ihirek.hu/fogaszat/

A mai nappal újra elindul a társastánc tanfolyam Kartalon. Menjetek el, próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni! Ahogy tavasszal, úgy most is, minden hétfőn lehet menni a tanfolyamra. Helyszínül ismét a gyógyszertár melletti tükrös terem fog szolgálni.  5000 forint 4 alkalom. Váltócipőt vigyetek. És, ha szeretnél belenézni, hogy mik is vannak az órán, kattints ide!

Aztán..

Szerdán újabb óvoda átadó lesz, ezúttal a Rákóczi úti óvoda van soron.

“KARTAL NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

tisztelettel meghívja

„Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása” című projekt keretében a BM által támogatott   Játéksziget Napköziotthonos Óvoda felújított  Rákóczi úti  tagóvodájának  ünnepélyes átadására.

Ünnepi beszédet mond:

dr. Dukai Miklós BM önkormányzati helyettes államtitkár

Vécsey László Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő

Oláh Klára Mária polgármester

Helyszín: 2173. Kartal, Rákóczi út 6.

Időpont: 2019. szeptember 11. 16.00 óra”

Aztán..

Elkészült a Szüreti felvonulás plakátja is,és ezzel kapcsolatban nagyon jó hírrel érkeztem. A nagy közkívánatra való tekintettel ebben az évben az Árpád fejedelem utcába is bemennek a felvonulók! 🙂

Megálló lesz: Rákóczi út,Kastélykert Panzió  – Petőfi tér – Kristályház,Császár- Petőfi sarok  – Faluház. 

Teljes útvonal: Rákóczi út – Nefelejcs u. – Hunyadi u. – Bartók B. u. – Béke u. – Deák F. u – Kastélykert Panzió  – Petőfi tér – Kristályház és Sarki szódás együtt – Árpád fejedelem u. – Császár u.-  Császár- Petőfi sarok   Faluház  – József A. u – Iskola. A részvevőknek gyülekező: 10 órától a felső tagozatos iskola előtt, majd 11 órakor indul a felvonulók menete.

A felvonulás után a SZÜRETI BÁL 20 órától a Kastélykert étteremben lesz, ahová az előzetes  asztalfoglalás vacsorával: 3000 Ft/fő. Jelentkezés és további információ  a 06-70-469-8459 és  a 06-28-437-313 telefonszámon.   A jó hangulatról a Kristály zenekar gondoskodik.

A szüreti sokadalom facebook-os eseményét pedig itt találjátok.

És ha a a Szüreti nem lenne elég, akkor nézzetek el Versegre is, ugyanis amíg mi itt Kartalon az utcán táncolunk, addig Versegen Falunapot tartanak. Lesz főzőverseny, kirakodóvásár, ingyenes ugrálóvárak. Az estét tűzijátékkal zárják. Bővebb információt a lentebb látható képen olvashattok.

Még 1 napig tart a papírboltban a 10% kedvezményadás minden iskolatáskából,tolltartóból és tanszer csomagból. A vásárlásoddal most az óvodát és az iskolát tudod támogatni. Szeptember 10-e után ki lesz hirdetve a gyűjtött összeg, ami írószeradományra lesz fordítva.

Szeptember 21-én Karitász gyűjtés és osztás lesz 9 órától 12 óráig a posta melletti régi óvodában.

Ez az utolsó előtti alkalom!!

Szeptember 28-án Csuhééé Bál lesz a Faluházban, megrendezik a XII. Kukoricafesztivál záró ünnepségét. Lesz tombola, élő zenekar,tánc, vacsora, szóval minden ami egy jó bálhoz kell. A rendezvény zártkörű lesz, de jegyeket még mindig lehet venni. 2500 ft/ fő a jegy ára és maga a rendezvény 6 órakor kezdődik. További izgalmas részletekért kattintsatok ide! A múlt héten készült interjú Sütő-Deák Krisztinával, a Faluház üzemeltetőjével, kattints ide, ha érdekel milyen tervek vannak a jövőre vonatkozólag a Faluházzal kapcsolatban!

Ma reggelre ennyi lettem volna, köszönöm szépen a figyelmet és szép napot kívánok mindenkinek!

 

 

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük