Szeptember

Szép reggelt Mindenkinek!

Hát, igen. Újra szeptember van. Kezdődik a bölcsőde, az óvoda, az iskola, a gimnázium, az egyetem és sok esetben az új munkahely is. Ez az az évszak, amikor színesek a falevelek, amikor jól esik kuckózni, amikor a forró csoki nem kalóriabomba, amikor a színes falevelek között lehet ugrálni és közben gesztenyét lehet gyűjteni. Szóval itt az ősz.

Legalábbis holnaptól biztosan. 🙂

Ma még csak elvétve fordulhat elő Kartalon eső, de ettől függetlenül mérhetünk ma még 32 fokot is. Használjátok ki a délutánt, amennyiben nem esik az eső, mert nagyon sokára lesz újra 30 fok.

Lássuk a híreket, röviden.

Tegnap hatalmas sikert aratott a Dankó Klub! Reményeim szerint érkezik erről élménybeszámoló!

Hamarosan elkezdődik a tanévnyitó az Általános Iskolában. Az 5-8. osztályos tanulók ezen a napon kapják meg a tankönyveiket. Minden iskolásnak sok sikert kívánok erre a tanévre! Sőt, minden bölcsődésnek, óvodásnak, gimnazistának, egyetemistának sok sikert kívánok. 🙂

Megváltozott a Könyvtár nyitvatartása:

Hétfő: 9 -17
Kedd: 9 -17
Szerda: 9 -17
Csütörtök: 9 -17
Péntek: 9 -17
A hónap 1. és 3. szombatján
9 – 13-ig nyitva
A hónap 1. és 3. szombat utáni
HÉTFŐN ZÁRVA VAGYUNK!

Szeptember 2-án elektronikai hulladékgyűjtés veszi kezdetét. A gyűjtés egészen szeptember 7-ig tart. Átvétel helye: Kartali Közös Önkormányzati Hivatal,hátsó udvar.  Hétfőtől – Péntekig : 8.00 – 17.00   Szombaton : 8.00 – 13.00.    Átvétel feltétele: az elektronikai hulladék szerkezetileg hiánytalan legyen (minden alkatrésze meglegyen).

Társastánc tanfolyam változás!

A társastánc tanfolyam plakátján a mai dátum szerepel kezdésként, de ez Nem pontos. A kartali társastánc tanfolyam, szeptember 9-én 18 órakor kezdődik. Ahogy tavasszal, úgy most is minden hétfőn lehet menni a tanfolyamra. Helyszínül ismét a gyógyszertár melletti tükrös terem fog szolgálni. És, ha szeretnél belenézni, hogy mik is vannak az órán, kattints ide!

Mivel a táncból sosem elég, épp ezért Aszódon is van lehetőség táncot tanulni. Aszódon az argentin tangót tanulhatjuk meg.

Íme a szeptemberi szemétszállítás:

(forrás)

Szeptember első hétvégéjén Belvárosi Napokat tartanak Gödöllőn. Részletes programleírásért, kattintsatok ide!

Szeptember 10-ig tart az iskolaszezon a papírboltban. Szeptember 10-ig 10% kedvezményt adnak minden iskolatáskából,tolltartóból és tanszercsomag. A vásárlásoddal most az óvodát és az iskolát tudod támogatni. Szeptember 10-e után ki lesz hirdetve a gyűjtött összeg, ami írószeradományra lesz fordítva. Csodás kezdeményezés!

Mivel a jóból sosem elég, szeptember második hétvégéjén, nevezetesen szeptember 14-én Szüreti bál lesz Kartalon! Ha van kedved egy jót táncolni és énekelni, csak csatlakozz a vonuló tömeghez. Idén is sok megálló lesz, mint például a Petőfi tér vagy épp a Kristály ház. De, ahhoz, hogy mindegyik megállót megtudd, el kell menned és jól kell érezned magad!

Aznap, nemcsak Kartalon van rendezvény, hanem Versegen is. Versegen ugyanis szeptember 14-én tartják a Falunapot. A falunapot Tűzijátékkal zárják.

(forrás)

Szeptember 21-én Karitász gyűjtés és osztás lesz 9 órától 12 óráig a posta melletti régi óvodában.

Szeptember 28-án Csuhééé Bál lesz a Faluházban, kvázi megrendezik a XII. Kukoricafesztivál záró ünnepségét. Lesz tombola, élő zenekar,tánc, vacsora, szóval minden ami egy jó bálhoz kell. A rendezvény zártkörű lesz, de jegyeket még mindig lehet venni. 2500 ft/ fő a jegy ára és maga a rendezvény 6 órakor kezdődik. További izgalmas részletekért kattintsatok ide!

Mára szép napot kívánok Mindenkinek, és még egyszer sok sikert kívánok minden kis nebulónak, és mindenkinek, aki valamilyen új dologba kezd bele!

 

 

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük