Pénteki hírösszefoglaló

Szép reggelt Mindenkinek!

Jelenleg 20 fok van. Napközben 34 fokig is felmehet a hőmérséklet. Úgy tűnik, hogy a nyár kitart egész hétvégén is, szóval strandolásra és kirándulásra fel! Sajnos a parlagfű pollenkoncentrációja még mindig rettenetesen magas. Kitartást kívánok nektek, keddre már országszerte elég sok esőt mondanak! 🙂

Lássuk a rövid híreket.

Kezdeném a kellemetlen hírekkel:

„UNOKÁZÓS” CSALÓK!!!

Kartalon is megjelentek az “unokázós” csalók, akik telefonon közlik a hívott féllel, hogy gyermeke, unokája, rokona bajban van és sürgősen pénzre van szüksége.
Legtöbbször a közlekedési baleset során okozott kárra hivatkoznak a csalók és ilyen ürüggyel kicsalt készpénzért elküldenek valakit a sértett lakhelyére, majd az átvett összeggel eltűnnek, de akár banki átutalásra is tudnak hatni ilyenkor a sértettre.
Kartal Nagyközsége Önkormányzata felhívja mindenki figyelmét, hogy minden esetben járjanak utána, hogy valós hívás érkezett, vagy csalók állnak a háttérben!!!!!!!!!!
Figyeljenek idősebb ismerőseikre, hívják fel figyelmüket erre, illetve kérem osszák meg. (forrás)

Minimális lázban ég a Kartaliak csoport az éjszakai trágya szag, valamint a hétfői égetés ( füstölés) miatt. Lehet állást foglalni mindkét témában, de azt se felejtsük el, hogy korábban többször elhangzott, hogy bizonyos esetekben a Jegyzőasszonynak be lehet jelenteni, és ki lesz szabva a megfelelő mértékű bírság. Sőt, egy korábbi testületi ülésen jómagam is rákérdeztem a füstöléssel kapcsolatban néhány dologra, amire a válasz az volt, hogy illegális égetés (lásd minden nap éget valaki, amikor csak hétfőn lehet) esetén még a tűzoltókat is ki lehet hívni, és az illető elég kemény pénzbírságra számíthat. Ez egy olyan dolog, mármint az égetés-füstölés, ahol mindenkinek igaza van és senkinek, de az tény, hogy legalább ha valaki füstöl és éget az tényleg csak hétfőre időzítse.

Ennyit a kellemetlen hírekről, most pedig jöjjön a már megszokott kartali közélet rovat.

Megváltozott a Könyvtár nyitvatartása:

Hétfő: 9 -17
Kedd: 9 -17
Szerda: 9 -17
Csütörtök: 9 -17
Péntek: 9 -17
A hónap 1. és 3. szombatján
9 – 13-ig nyitva
A hónap 1. és 3. szombat utáni
HÉTFŐN ZÁRVA VAGYUNK!

Ma lehet átvenni a tankönyveket 9 órától 10 óráig az 1-4. osztályos tanulók számára az alsó tagozatos iskolában.

A Faluházban, szeptember 1-jén (vasárnap) 16 órai kezdettel a Dankó Klub és a Dankó Rádió előadást és rádiófelvételt tart. Az előadás időtartama 90 perc, szünet nélkül.  A rendezvény ingyenes! További részletekért, kattintsatok ide!

Szeptember 2-án elektronikai hulladékgyűjtés veszi kezdetét. A gyűjtés egészen szeptember 7-ig tart. Átvétel helye: Kartali Közös Önkormányzati Hivatal,hátsó udvar.  Hétfőtől – Péntekig : 8.00 – 17.00   Szombaton : 8.00 – 13.00.    Átvétel feltétele: az elektronikai hulladék szerkezetileg hiánytalan legyen (minden alkatrésze meglegyen).

Szeptember 2-tól indul újra a Társastánc tanfolyam! Helyszín a gyógyszertár melletti (alatti) tükrös terem. És, ha szeretnél belenézni, hogy mik is vannak az órán, kattints ide!

Mivel a táncból sosem elég, épp ezért Aszódon is van lehetőség táncot tanulni. Aszódon az argentin tangót tanulhatjuk meg. És végtére, ki ne akarna így táncolni?

Szeptember 2-án, reggel 8 órakor tanévnyitó lesz az Általános Iskolában. Az 5-8. évfolyam tanulói az évnyitó napján kapják meg a tankönyveiket.

Még több információt ezen a képen olvashattok:

(forrás)

Szeptember első hétvégéjén Belvárosi Napokat tartanak Gödöllőn:

Részletes programleírásért, kattintsatok ide!

És mivel a jóból sosem elég, szeptember második hétvégéjén, nevezetesen szeptember 14-én Szüreti bál lesz Kartalon! Ha van kedved egy jót táncolni és énekelni, csak csatlakozz a vonuló tömeghez. Idén is sok megálló lesz, mint például a Petőfi tér vagy épp a Kristály ház. De, ahhoz, hogy mindegyik megállót megtudd, el kell menned és jól kell érezned magad!

Aznap, nemcsak Kartalon van rendezvény, hanem Versegen is. Versegen ugyanis szeptember 14-én tartják a Falunapot. A falunapot Tűzijátékkal zárják.

(forrás)

Szeptember 21-én Karitász gyűjtés és osztás lesz 9 órától 12 óráig a posta melletti régi óvodában.

Szeptember 28-án Csuhééé Bál lesz a Faluházban, kvázi megrendezik a XII. Kukoricafesztivál záró ünnepségét. Lesz tombola, élő zenekar,tánc, vacsora, szóval minden ami egy jó bálhoz kell. A rendezvény zártkörű lesz, de jegyeket még mindig lehet venni. 2500 ft/ fő a jegy ára és maga a rendezvény 6 órakor kezdődik. További izgalmas részletekért kattintsatok ide!

Én ennyi lettem volna ma reggelre. Köszönöm szépen a figyelmet, kellemes napot és jó hétvégét kívánok Mindenkinek! Használjuk ki a jó időt, amíg még lehet! 🙂

 

 

 

 

 

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük