Keddi gyors hírek

Szép reggelt Mindenkinek!

Jelenleg 21 fok van. Napközben 30 fokot is mérhetünk. Esőre elvétve lehet számítani, körülbelül úgy, ahogy tegnap is. Használjátok ki a 30 fokokat, mert úgy látszik, hogy szeptember 2-tól már nem lesznek nappal 30 fokok.

Lássuk a rövid híreket.

Hamarosan kezdődik az iskola és az óvoda. Ennek tekintetében még mindig tart a papírboltban a 10%-os kedvezményadás az iskolatáskákból, tolltartókból és a tanszercsomagokból. Sőt, most a vásárlással a papírbolt támogatni tudja az iskolát és az óvodát írószeradománnyal! Csodás kezdeményezés ismét!

És, ha már iskola, lássuk a legfőbb információt:

Szeptember 2-án, reggel 8 órakor tanévnyitó.

Tankönyvosztás: 1-4 évfolyamnak az alsó tagozatos iskolában, augusztus 30-án 9-től 10 óráig lehet átvenni a könyveket. Az 5-8. évfolyam tanulói pedig az évnyitó napján, szeptember 2-án kapják meg a tankönyveket.

Bővebb információt a lenti képen olvashattok.

(forrás)

De még az iskola kezdés előtt lehetőség van elmenni a Faluházba, ahol 2019.szeptember 1-jén (vasárnap) 16 órai kezdettel a Dankó Klub és a Dankó Rádió előadást és rádiófelvételt tart. Az előadás időtartama 90 perc, szünet nélkül.  A rendezvény ingyenes! További részletekért, kattintsatok ide!

Szeptember 2-án elektronikai hulladékgyűjtés veszi kezdetét. A gyűjtés egészen szeptember 7-ig tart. Átvétel helye: Kartali Közös Önkormányzati Hivatal,hátsó udvar.  Hétfőtől – Péntekig : 8.00 – 17.00   Szombaton : 8.00 – 13.00.    Átvétel feltétele: az elektronikai hulladék szerkezetileg hiánytalan legyen (minden alkatrésze meglegyen).

Szeptember 14-én Szüreti bál lesz Kartalon! Ha akarsz egy jót mulatni, csak öltözz fel népviseleti vagy hasonlóan csinos ruhába és gyere ki az utcára! Ahogy tavaly is, idén is, több megálló lesz. Többek között a Főtér vagy épp a Kristály Ház.

Rá, 2 hétre, szeptember 28-án Csuhééé Bál lesz a Faluházban, kvázi megrendezik a XII. Kukoricafesztivál záró ünnepségét. Lesz tombola, élő zenekar,tánc, vacsora, szóval minden ami egy jó bálhoz kell. A rendezvény zártkörű lesz, de jegyeket még mindig lehet venni. 2500 ft/ fő a jegy ára és maga a rendezvény 6 órakor kezdődik. További izgalmas részletekért kattintsatok ide!

Szeptember 21-én Karitász gyűjtés és osztás lesz a posta melletti régi óvodában, 9 órától 12 óráig. Előreláthatólag a szeptemberi az utolsó előtti gyűjtés. Lesz még egy utolsó gyűjtés október 19-én. A facebook-os eseményen a változásokat is nyomon tudjátok követni.

Nem lehet elmenni az Önkormányzati választások mellett sem. Október 13-án vasárnap, akinek lehetősége van, menjen el szavazni. Egy fontos tájékoztatót lehet olvasni a kartal.hu-n ezzel kapcsolatban.

“A Magyar Köztársaság Elnöke 2019. október 13. napjára (vasárnap) tűzte ki a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választását.
Névjegyzék
A szavazás helyéről és idejéről a Nemzeti Választási Iroda azokat a választópolgárokat, akik 2019. augusztus 7-én a szavazóköri névjegyzékben szerepelnek 2019. augusztus 23-áig értesíti.
Azt a választópolgárt, aki 2019. augusztus 7-ét követően kerül felvételre a település bármely szavazóköri névjegyzékébe a Helyi Választási Iroda ( HVI ) értesítő átadásával vagy megküldésével tájékoztatja a szavazóköri névjegyzékbe történő felvételről.

Átjelentkezés
A választópolgár személyesen, lakóhelyén szavazhat.
Ha valaki a szavazás napján nem a lakóhelyén tartózkodik átjelentkezéssel szavazhat.
Az átjelentkezési kérelemnek legkésőbb 2019. október 9-én 16.00 óráig kell megérkeznie a helyi választási irodához. Az átjelentkezési kérelem 2019. október 11-én 16.00 óráig vonható vissza.
A választáson csak az jelentkezhet át, aki a választás kitűzése előtt legalább harminc nappal
( 2019. június 26.) létesített tartózkodási helyet és a tartózkodási hely érvényessége legalább a szavazás napjáig tart.

Mozgóurna
Az a választópolgár, aki a szavazóköri névjegyzékben szerepel, de egészségi állapota vagy fogyatékossága, illetve fogva tartása miatt nem tud elmenni a szavazóhelyiségbe, hogy ott adja le a szavazatát mozgóurnát igényelhet.
A mozgóurna iránti kérelmet a helyi választási irodához

  • levélben vagy elektronikus azonosítás nélkül elektronikus úton legkésőbb 2019. október 9-én 16.00 óráig,
  • személyesen vagy elektronikus azonosítással elektronikus úton legkésőbb 2019. október 11-én 16.00 óráig, vagy
  • 2019. október 11-én 16.00 órát követően elektronikus azonosítással elektronikus úton 2019. október 13-án 12.00 óráig,
  • a mozgóurna iránti kérelmet a választás napján az illetékes szavazatszámláló bizottsághoz is be lehet nyújtani meghatalmazott útján, vagy meghatalmazással nem rendelkező személy általi kézbesítésével úgy, hogy a kérelem legkésőbb 12.00 óráig megérkezzen a bizottsághoz.

Jelölt -és listaállítás
A polgármesterjelölt és a helyi képviselőjelölt állításhoz szükséges ajánlások száma Kartalon:

polgármesterjelölt: 145 ajánlásszám
helyi képviselőjelölt: 49 ajánlásszám

Az ajánlóíveket a Helyei Választási Irodában (2173. Kartal, Baross u. 103.) lehet igényelni 2019. augusztus 24. és szeptember 9. között, a Kartali Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadási idejében. (Kivétel augusztus 24-e szombat, amikor 8 és 16 óra között ügyeletet tartunk.)

A leendő polgármesterjelöltek és a képviselőjelöltek 2019. augusztus 24-től
2019. szeptember 9-én 16 óráig adhatják le ajánlóíveken összegyűjtött ajánlásiakat a Helyi Választási Irodának.
Az ajánlást nem tartalmazó ajánlóíveket legkésőbb 2019. szeptember 10-én 16.00 óráig kell átadni  szintén a választási irodának.

Szavazás, eredmény
A szavazás 2019. október 13-án 6.00 órától 19.00 óráigtart. Követelmény továbbra is, hogy a választópolgár a személyazonosságát és a lakcímét igazolni tudja. Ennek hiányában ugyanis a Szavazatszámláló Bizottság nem engedi szavazni a megjelentet.
A választópolgár egy polgármesteri, egy egyéni listás és egy megyei listás szavazólapon szavazhat.
A szavazólapon a választópolgár akár egy, akár több, de legfeljebb annyi jelöltere szavazhat, ahány mandátum a településen kiosztható. ( polgármester 1 fő, képviselő 8 fő )
Polgármester az a jelölt lesz, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapta. Szavazategyenlőség esetén időközi választást kell tartani.
Képviselők azok a jelöltek lesznek, akik a megválasztható képviselők száma szerint a legtöbb érvényes szavazatot kapták. Szavazategyenlőség esetén sorsolással kell megállapítani, hogy az egyenlő számú szavazatot elért jelöltek közül melyik szerez mandátumot.

A Helyi Választási Iroda címe, a Helyi Választási Iroda Vezetőjének és munkatársának neve elérhetősége.
HVI iroda címe: Kartali Közös Önkormányzati Hivatal, 2173. Kartal, Baross u. 103.

HVI Vezető: Balogh Zoltánné jegyző, Tel: 28/567-085. Fax: 28/ 567-106. e-mail: kartalph@kartal.hu
HVI munkatárs: Homok Edina köztisztviselő   tel: 28/567-085. Fax: 28/567-106. e-mail:  kartalph@kartal.hu
Az önkormányzati választásokkal kapcsolatos információk, nyomtatványok megtalálhatók a Nemzeti Választási Iroda honlapján a www.valasztas.hu címen is.

Kartal, 2019. augusztus 13.

Balogh Zoltánné

HVI vezető” (forrás)

Mára ennyi lettem volna. Köszönöm a figyelmet, és szép napot kívánok Mindenkinek!

 

 

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük