Újabb fát kapott a játszótér

Faültetés.

Előszeretettel foglalkoztat a gondolat, mióta írtam a biológiai sokszínűség napjáról itt az oldalon. A cikkben írtam az Ecosia nevű böngészőről:

(forrás)

Az Ecosia nevű keresőoldal még 2009-ben indult, de jóval kevesebben ismerik és használják, mint a Google-t. Azonban ha fontos számunkra a bolygónk megmentése, akkor érdemes lehet átpártolni hozzájuk. Éves szinten ugyanis 7,5 millió hektárnyi erdő tűnik el a Földről, ami nagyjából annyit jelent, hogy percenként 27 focipályányi fát írtunk ki. Az Ecosia alapítója pedig most ez ellen harcol. Ezen a keresőoldalon is ugyanolyan fizetett hirdetések vannak, mint a Google oldalán, de ez a vállalat a bevételeit erdőtelepítésekre fordítja a világ minden pontján. Az Ecosia jelenleg 7 millió aktív felhasználóval bír és az a céljuk, hogy egy milliárd fát ültessenek el világszerte. Egy fa árát nagyjából 45-50 kereséssel tudják kitermelni és az oldalukon elhelyezett számláló szerint, eddig közel 57 millió fát ültethettek el a nonprofit szervezetekkel együttműködve. Az Ecosia egyébként több szempontból is jó választás lehet. Szervereik ugyanis teljesen megújuló energiával működnek és minden egyes kereséssel körülbelül 1 kg szén-dioxidot is semlegesítenek. Mindemellett nem adják ki a felhasználók adatait és az internetezési szokásokról sem tárolnak semmilyen adatokat, ráadásul a pénzügyeik is nyilvánosan megtekinthetőek havi szinten. (forrás)”

Így, a korábbi gyűjtésből megmaradt pénzt egyből fák vásárlására szerettem volna fordítani.

Mivel nagyon sok ember pénze benne volt/van a dologban, azt gondoltam, hogy ezt mindenképp vitassuk meg. Jobbnál jobb ötletek születtek. Kicsit sajnálom is, hogy zárt lett a csoportunk, mert ekkora ötlet dömpinget az országban nem lehet látni (szerintem).

Még aznap érkezett egy felajánlás császárfa ügyében.

Nos, ez ma el lett ültetve. Reménykedem benne, hogy senkinek nem lesz útban, hogy locsolva lesz. És egy újabb segítséget kérnék. Kissé felkészületlenül érkeztem az ültetésre, és a császárfa körül jelenleg nincsen semmi. Volna valaki aki ebben tudna holnap segíteni? Jó lenne erre a szép fára is vigyázni, ahogy a két kőrisfára is.

  A képen pont nem látszik, de a császárfa mellett van egy kis cső, abba kell locsolni a vizet, de nem nagy gond, ha a földre is megy a víz. A vödör a csap mögött van, kérem erre vigyázzunk, mert ezzel nagyon jó locsolni a fát!

Ezúton köszönöm mindenkinek, aki csak ötletet adott, aki csak véleményt írt, és természetesen külön köszönöm Dorner Györgynek a császárfa elültetését, valamint Kissné Soós Juditnak a Császárfa felajánlást. Ez az a Kartal, amit olyan nagyon szeretek. Amikor emberek mozdulnak meg egy nagyon jó ügyért. 🙂

 

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük