Pénteki hírdömping

Szép reggelt Mindenkinek!

Elnézést a hiányos jelentkezésekért, hamarosan orvosolva lesz a probléma. Köszönöm az eddigi türelmet is, még egy kis időt kérek!

Kezdjük a szokásos időjárással.

Jelenleg 20 fok van. Napközben maximum 32 fokig kúszhat fel a hőmérő higanyszála, és erős UV-B sugárzásra is kell készülni. Szóval naptej, folyadék legyen nálatok!

És hogy mi várható a hétvégén?

Szombaton túlnyomóan napos időre van kilátás, legfeljebb vékony fátyolfelhők jelenhetnek meg az égen. Csapadék estig nem várható. A Dunántúlon élénk lökések kísérhetik a délies szelet. Kora reggel 13-22, napközben 31-36 fok várható.

Vasárnap is sok napsütésre számíthatunk, egy-egy futó zápor csak néhol az Északi-középhegységben fordulhat elő. A Dunántúlon az északira forduló szél főként reggel, délelőtt megerősödhet. A legmagasabb hőmérséklet 29 és 36 fok között alakulhat. ( forrás)

Lássuk a híreket, és kicsit szaladjunk is előre! Vegyük elő a naptárat, és hajrá!

Készen lett az aszfaltozás a falu elején. A munkások ismét remek munkát végeztek!

A mai napra vonatkozó fogászati rendelés:

Augusztus 19-től szeptember 4-ig szabadság miatt zárva lesz a fogászat!

A Könyvtár és a Művelődési Ház 2019. augusztus 12 – 2019. augusztus 25-ig nyári szabadság miatt zárva lesz. Nyitás augusztus 26-án.

Szemétszállítás rendje:

(forrás)

Karitász gyűjtés és osztás lesz augusztus 17-én 9 órától 12 óráig a posta melletti régi óvodában.

Hamarosan augusztus 20-a lesz. Néhány helyszín, és program arra a napra.

Aszód: (forrás)

Hatvan: (forrás)

A Hatvan Város Önkormányzata által felélesztett EXPO-n a város kulturális intézményei több helyszínen kiállításokkal várják az érdeklődőket, ahol fotókiállítás és kézműves termékek kiállítása is megtekinthető lesz. A népkerti fesztiválhangulatól pedig koncertek sokasága gondoskodik: a helyi zenekarok és civil egyesületek mellett fellép a Halott Pénz, Rúzsa Magdi, a New Level Empire. Feléled a RockExpo, amelyen a Lord és az Ossian csap a húrok közé. A családosok egész napos gyermekprogramokon vehetnek részt, ahol arcfestés, csillámtetoválás és egyéb programok mellett a Robin Hood musical is megtekinthető lesz.  A koncertek ingyenesek!

Gödöllő: (forrás)

Fót: (forrás)

És persze Budapest: (forrás)

Ennyit augusztus 20-ról.

Szeptember 7-én és 8-án Belvárosi napok ( avagy régi nevén Sörfesztivál) lesznek Gödöllőn!

(forrás)

Részletes programleírást a Belvárosi Napokról itt találtok.

No, de menjünk vissza Kartalra!

 

Elektronikai hulladékgyűjtésről érkezett információ:

“Tájékoztatjuk Önöket, hogy elektronikai hulladékgyűjtést szervezünk a hivatal hátsó udvarában (megközelítés a Hársfa utca felőli bejárat felől).

Átvétel helye: Kartali Közös Önkormányzati Hivatal, hátsó udvar

Átvétel ideje: 2019. szeptember 2 – 2019. szeptember 7.

Hétfőtől – Péntekig                                 : 8.00 – 17.00

Szombaton                                              : 8.00 – 13.00

Átvétel feltétele: az elektronikai hulladék szerkezetileg hiánytalan legyen (minden alkatrésze meglegyen).”  (forrás)

Egy kis iskolás információ: (forrás)

Ha már szóba került az iskola..

A papírboltban szeptember 10-ig 10%-os kedvezménnyel lehet tolltartót, iskolatáskát vásárolni. Sőt, most a vásárlással támogatjuk az Óvodát és az Általános Iskolát is!

Szeptember 14-én Szüreti bál lesz Kartalon! Lesz itt eszem iszom, dínom dánom! Megállóhely lesz idén is a Kristály ház, a Faluház..és még sorolhatnám. De ahhoz, hogy megtudd a megállókat el kell jönnöd egyet szórakozni!

És, ha már Faluház..

A Facebook felrobbant a Faluház csodás esküvői dekorációs képeitől, és megragadván a figyelmet, említésre került a Csuhééé Bál!

A Csuhééé bál szeptember 28-án lesz. A belépőjegy ára 2500 Ft/fő, amit e-mailben és személyesen is meg lehet vásárolni. Bővebb információkért kattints ide!

Aztán ugranék egyet a naptárban,

(forrás)

Október 13. Szavazás, választás.

A végére egyetlen felhívással érkeztem.

2019-ben augusztus 8-15 között érkezik hozzánk a legnagyobb meteor-rajok egyike, így ebben az időszakban óránként akár 100 hullócsillag is megfigyelhető. Augusztus 9-én ez a jelenség kifejezetten erőteljes lesz. Szóval, ha tiszta lesz az ég, menjetek ki és bámuljátok a hullócsillagos eget.

Köszönöm a figyelmet így ma reggelre. Kellemes napot és szép hétvégét kívánok Mindenkinek! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük