Pénteki rövid hírek

Jóóóóó reggelt Kartal! 🙂

Mostanában össze-vissza jelentkezem, meg van ennek is az oka. Elnézést. 🙂

16 fok van. Napközben 30 fokig mehet fel a hőmérséklet, azonban elsőfokú riasztás van kiadva zivatarra. Szóval, ahogy egész májusban, ma sem árt, ha a táskában ott lapul egy kis esernyő. Hétvégére visszatér a kellemes meleg idő, szombaton és vasárnap napközben 32 fokot is mérhetünk! 🙂 De hiába a nagy meleg a hétvégén, egy-egy futó zápor kialakulhat, így az esernyőről se feledkezzünk meg.

Lássuk a híreket.

Holnap Karitász gyűjtés lesz a posta melletti régi óvodában 9 órától 12 óráig. Ahogy mindig, most is lehet vinni ruhákat, élelmiszereket, működőképes háztartási eszközöket, megunt gyermek játékokat, és a közeledő iskolakezdés végett szeretettel fogadják a megunt, de jó állapotú iskolatáskákat, tolltartókat.

Elkészült az augusztusi fogorvosi rendelések “menetrendje”. A hírportál fogászat menüpontjára kattintva szintén megtekinthető a rendelési idő.

Kicsit előreszaladva, beszéljünk a Szüreti bálról. 🙂 Ugyanis kicsivel több, mint 2 hónap és újra szüreti bál! 🙂 Tavaly óriási bál volt az utcákon, remélem idén is ilyen jól fog sikerülni. Akinek van kedve megállóként funkcionálni azon a napon, hogy megvendégelje az arra érkezőket, az augusztus 7-ig jelezze ezt a szándékot! Tavaly én a Kristály háznál segédkeztem, és ez egy olyan élmény, amit mindenkinek át kell élnie. 🙂

A csoportban nagy reakciót váltott ki a tigrisszúnyog megléte. Akár az volt, akár nem, idén különösen kell vigyázni a szúnyogokkal. Az ÁNTSZ közzétett korábban egy képet, amin leírják, hogy mi mit tehetünk az otthonunknál, a szúnyogok csökkentése érdekében.

A katasztrófavédelem oldalán ezt lehet olvasni: ” A program indulása óta összesen 1343 településen volt központi, a katasztrófavédelem által irányított szúnyoggyérítés, eddig összesen 611 ezer hektárnyi területet kezeltek a szakemberek.
Ezen a héten további 418 településen, valamint 4 budapesti kerületben, több mint 100 ezer hektáron lépnek fel a szúnyogok ellen.

A következő időszakban az elmaradt beavatkozások pótlásán kívül Békés és Zala megyében, a Dunakanyarnál, Szekszárd térségében, a Dráva és az Ipoly mentén lesz intenzív gyérítés. Ezek mellett számos olyan – Pest, Fejér, Baranya és Somogy megyei – településen is csökkentik a vérszívók számát, amelyeken korábban nem volt szükség beavatkozásra. Az érintett települések értesítést kapnak a kivitelezés pontos időpontjáról és módjáról, valamint az alábbi linken is nyomon lehet követni a heti program részleteit:
http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=szervezet_szunyog2019_hetiprogramok

Szóval bízzunk benne, hogy a gyérítés használni fog ezeknek a “mutáns” szúnyogoknak! 🙂

Ma van a gyűszű tábor utolsó napja. Minden táborozónak felejthetetlen szép napot kívánok, és remélem, hogy nagyon jó emlékekkel gazdagodtatok! 🙂

Mára szép napot kívánok Mindenkinek! A hétvégére pedig jó pihenést! 🙂

 

 

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük