Rövid hétfői hírek

Erről a borítóképről a napraforgó jutott eszembe..és hát a kartali napraforgóknál nincs szebb! 🙂

Na, de kezdjük el végre.. 🙂

Szép reggelt Mindenkinek! 🙂

Egy ideje nem jelentkeztem a hírportálon, úgyhogy itt az ideje a visszatérésnek.

A csípős őszi reggelek sajnos még mindig tartanak, jelenleg is 16 fok van. Napközben 26 fokig mehet fel a hőmérséklet, de legalább esőre nem kell számítani. Kitartás, szép lassan fokozatos melegedés következik! 🙂 Ennyit az időjárásról.

A mai nappal elkezdődik a Gyűszű tábor. 🙂 10 órától 16 óráig fog tartani, a focipálya melletti sportklubban. 🙂 Egy kis ismétlés, hogy mit kérnek/kértek a szervezők:

“Táborunk az elmúlt évekhez hasonlóan INGYENES,de van pár dolog,amit kérni szeretnénk:
-1 db fénykép a gyermekről ,ami nem kell,hogy új legyen;
-színes filctoll,(ami a suliból megmaradt);
-1 tubus technokol;
-olló;
– vízi pisztoly ( a nagy meleg miatt 🙂 )
-kulacs vagy fél literes üveg,amit,ha megszomjazol újra tudjuk tölteni!”

Minden táborozónak kellemes kikapcsolódást kívánok és érezzétek jól magatokat! 🙂

És, ha már úgyis kell papírboltba mennetek, akkor szeretném felhívni a figyelmeteket egy nagyon jó kezdeményezésre. 🙂 Hamarosan kezdődik az óvodai és iskolai nagy bevásárlás. Ennek keretében egy nagyon hasznos támogatás indult el. Részleteket a lentebb látható képen olvashattok.

Aztán…

A kiírás szerint jövőhéten hétfőn újra kinyit a Tani pékség. A zárás pontos indokát nem tudom, de a lényeg, hogy még egy hétig kell kibírni a dolgot. 🙂

Hogy egy kicsit előreszaladjak, szombaton, Karitász gyűjtés lesz a posta melletti régi óvodában, 9 órától 12 óráig!

 

Országos rövid hírek:

Továbbra is folytatódik a szúnyoggyérítés az országban. A múlt héten sokszor lehetett látni, hallani repülőket, nos, azért, mert Heves megye egyes részein volt gyérítés. Bár még mindig elég sok szúnyog van, a csökkenés szépen lassan látszódik! 🙂 Az alábbi képen megnézhetitek, hogy hogyan lehet a házunk körül csökkenteni a szúnyogok megjelenését.

Bombaként robbant a hír, hogy az Algopyrin újra vényköteles lehet! “Hivatalosan maga a gyártó, a Sanofi Aventis kezdeményezte a vény nélkül kapható metamizoltartalmú gyógyszerek státuszának a felülvizsgálatát. A szakmai érv az volt, hogy a metamizol tartós fogyasztása a vérképző szervek zavarát, a fehérvérsejtek csökkenését, s ezáltal az immunrendszer gyengülését okozhatja.” (forrás) Érdeklődjetek a háziorvosoknál és a gyógyszertárban is a friss információk után! 🙂

 

Én ma reggelre ennyi lettem volna. Mindenkinek szép napot kívánok, délután pedig egy elég tüzes interjúval jelentkezem! 🙂

 

 

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük