Polgárőrnap

Július első szombatján polgárőr nap van.

Ez a nap pont aktuális. Ugyanis a napokban nagy port kavart, hogy betörők ólálkodnak Kartalon. Egyből jött a kérdés: Kartalon nincs Polgárőrség?

De van. Csak nincsenek sokan.

Azt gondolom, hogy ahhoz, hogy valaki polgárőr legyen, nem elég a fizikai megjelenés. Sőt, azt sem tartom elégnek, ha tisztában vannak a jogaikkal, kötelezettségeikkel.

Ahhoz, hogy valaki Polgárőr legyen (így nagybetűvel) , a szívéből kell jönnie. Szeretnie kell az otthonát, annak minden értékét. Ezt szép szóval lokálpatriótának hívjuk. Nos, ebből már egyre kevesebb van. Szerepet kaptak a fotel és kanapé huszárok, akik csak panaszkodnak, hogy de rossz, hogy nincs polgárőr szolgálat országos szinten. Sokkal egyszerűbb lenne felállni a fotelből, és szívből, mindenféle fizetség nélkül védeni szeretteinket és a közösséget. 🙂

Szeretném megköszönni az ország összes Polgárőrének, hogy vannak, hogy vigyáznak ránk!

Ha érdekel, hogy hogyan tudsz csatlakozni a kartali polgárőrséghez, és hogy milyen feladatot lát el egy kartali polgárőr, akkor kattints ide, és olvasd el a Szarvas Csabával készített interjúmat! 🙂

A cikk borítóképének forrása: http://www.kartal.hu/helyi-szervezetek/kartali-polgarorseg/

 

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük