Ma van az ölelés napja

Olvasataim alapján, október 15-én van az ölelés világnapja. De, úgy tűnik ( és nagyon helyesen) , hogy ebből a napból egy nem elég. A jeles napok naptára szerint július első szombatján van az ölelés napja.

Szerintem az egyik legfontosabb dolog a világon, az ölelés.

Egyszer, még valamikor régen, azt olvastam, hogy napi 4 ölelés kell, hogy túléljük ezt a kemény, zord, erőszakos világot. A mai napig látom ezt a szalagcímet magam előtt…

Miért is ölelkezünk?

Kifejezzük vele örömünket, bánatunkat, határtalan boldogságunkat, vagy épp határtalan gyászunkat. Az ölelés az egyik, olyan fentről, már-már a transzcendens világban létező dolog, amit mi emberek ösztönszerűen magunkban hordozunk. Szerintem az egyik fölfelé való kapcsolódás, első kapuja, az ölelkezésben rejlik. Egy ölelés számos érzést képes magában hordozni. Ismered azt az érzést, amikor az egyik legjobb barátod hatalmas terhet cipelve mondja el a bánatát neked? Van egy pont, amikor tudod, hogy már nem tudsz mit mondani, egyszerűen csak megöleled, és minden szép és jó érzést beleraksz. És ez csak az egyik fajta ölelés, a számtalan kismillió közül. Ezekért a pillanatokért (is) érdemes élni.. Hogy ezt a csukott szemes összekapcsolódást megéld. A köteléket, amit az ölelés természetéből fakadóan magában hordoz. A szeretet minden mozzanatát tisztán érezni benne, és az ölelés alatt Te is érzed a köteléket, a szeretetet.

De akkor miért kell erről egyáltalán különböző oldalaknak írni? Miért kell ezt kihangsúlyozni? Miért vannak erről videók, hogy vad idegen emberek ölelgetik egymást és ez a nézőt is felvillanyozza?

Nos, azért mert, ahogy az ember képes alkotni és teremteni,csodákat tenni, vele egy időben pusztítani, rombolni, eltiporni is képes. És, lassan úgy fest, hogy a negatív érzések erősebbek, és az emberiség kezd lassan klikkekre szakadni és elhidegülni egymástól. Ez számomra több, mint szomorú. Hiszen, miért vagyunk ennyire bizalmatlanok? A szívünk ritkán téved, hazudni meg szerintem nem is képes, így pontosan tudja, hogy kit lehet akár megölelni vagy épp hozzáérni.

Nem.

Helyette mindenki rendkívül óvatos, sok mindenkiben ellenséget, rosszakarót látunk. Hibáztatjuk a világot és azzal érvelünk, hogy ” ilyen világot élünk.” De azt észrevette valaki, hogy MI emberek éljük ezt a világot? Nem a világnak, a bolygónak, az égitestnek kell változnia, hanem NEKÜNK, akik benne élünk.

Semmi másra nem lenne igazából szükségünk, csak egy égi valakire, aki megöleli a Földet, és azt mondja, hogy ne add fel, mindig van előre. 🙂

Eljön egyszer a Nap, amikor az emberek rájönnek, hogy mennyire vágynak az együttműködésre, a haladásra, és akkor megszűnnek a klikkek.

Megszűnnek a bizalmatlanságok, az ellenségeskedések.. nem lesz ciki odamenni valakihez, aki a földön ül és megkérdezni, hogy hé, minden rendben?

Amikor a kedvesség, a szeretet végre velünk együtt fog létezni. 🙂

Amikor rájövünk, hogy egy puszta ölelés néha nagy dolgokat tud elindítani.. 🙂

Ha ma egy jó dolgot akarsz tenni, akkor legyen az egy nagy ölelés! 🙂

 

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük