Pénteki rövid hírek-hétvégi programajánlóval-

Szép reggelt Mindenkinek! 🙂

Végre, újra péntek van! Jelenleg 20 fok van, napközben maximum 30 fokig kúszhat fel a hőmérséklet. Ma is erős lehet az UV sugárzás, vigyázzatok magatokra!

A hétvégén ilyen időre készülhetünk:

“Szombaton keleten több, nyugaton kevesebb felhő zavarhatja meg a napsütést. Az északi szél többfelé megélénkül, keleten erős lökések kísérhetik. A nagy meleg még nem tér vissza, 25-30 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap ragyogó napos időben lesz részünk, csapadék sehol sem várható. A déli, délnyugati szél északnyugaton erős lehet, máshol élénk lökések kísérhetik. Újra fokozódik a meleg, 30-34 fokot mérhetünk.” (forrás)

Szóval a nyári meleg kitart egész hétvégén, de itt még nincs vége a dolognak. Mindenhol azt olvasom, és hallom, hogy július 1-je (hétfő) lehet az év legmelegebb napja. Vigyázzatok magatokra és egymásra is!

Lássuk a helyi híreket. 🙂

A mai nap folyamán kezdik el Kartalon összeszedni a zöldhulladékot. Szóval, még belefér egy utolsó rövid fűnyírás. 🙂 De egyébként az ilyen kellemetlennek mondható meglepetéseket, el lehet kerülni azzal, hogy hetente egyszer ránéztek a zöld híd oldalára. A hírek menüpontra kattintva, a második bejegyzés egyből minket érint: ” Járatátcsoportosítás Aszód, Kartal és Őrbottyán településeken. Tisztelt Lakosok! Aszód, Kartal és Őrbottyán településeken a június 27-re tervezett zöldhulladék begyűjtése járatátcsoportosítás miatt június 28-tól folyamatosan, a kapacitás függvényében történik.”

Javában zajlik a Karitász tábor, ide kattintva pedig már képeket is tudtok nézni. 🙂 Minden táborozónak kellemes kikapcsolódást és jó szórakozást kívánok! 🙂 Pár hét múlva egyébként a Gyűszű tábor is elindul. 🙂

És, akkor lássuk a hétvégi programajánlót. 🙂

Holnap, ahogyan azt sokan tudjátok Családi nap lesz Kartalon. Úgy fest, hogy egy kicsit jobb időnk lesz, mint tavaly volt. 🙂

A családi nap facebook-os eseményei is elkészültek, osszátok azokat is! 🙂 https://www.facebook.com/events/636220163550085/    https://www.facebook.com/events/301052797501019/

Mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánok! 🙂

És, ha nem elég Kartal, akkor itt van még néhány program a hétvégén. Az első mindjárt Dunakeszin, a katonadombon lesz. Piknik mozi délután lesz tartva. Az esemény oldalán ez olvasható:

“17:00: meseolvasás a legkisebbeknek a Dunakeszi mesekönyvből

18:00: VUK rajzfilm

20:00: Kincsem c. magyar, romantikus kalandfilm

Az esemény a Katonadombon, friss levegőn, szabadtéren lesz, ezért kérjük, hogy hozzatok magatokkal pokrócot, ülőalkalmatosságot, takarót és igény szerint ételt-italt. A filmeket óriás LED kivetítőn élvezheti a nagyközönség!”

És holnap este egy kis lazítás keretében el lehet menni Gyömrőbe, ahol este 6 órától kívánságlámpásokat lehet úsztatni. 🙂 További részleteket itt tudtok olvasni, a lámpásvásárlásról pedig itt tudtok olvasni.

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok, vigyázzatok magatokra, és ebben a nagy melegben igyatok sokat, és legyetek türelmesebbek! 🙂

 

 

 

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük