A Zene világnapja

Az egyik olyan dolog a világon, ami nélkül lehetetlen élni. Behálózza az életünket, a mindennapjainkat és Bennünket is.

Ez a Zene.

Tudtad, hogy ez az egyetlen dolog amitől az embernek nem lehet fóbiája?

Most, hogy új infót kaptál, remélem felkeltettem a figyelmed.

A zene szabad, és valahonnan egészen messziről származik. Ha úgy tetszik a megfoghatatlan semmiből érkezett hozzánk.

Egy ismerősöm egyszer azt mondta, hogy a zenének nem lehet hazudni. Igen, a zene bennünk van. A zene mi vagyunk.

Olvastam egy tanulmányt miszerint az emberek nagy részét ki tudja rázni a hideg egy-egy jó zene hallatára. A jelenlegi tanulmány szerint, az ilyen emberek, erősebben élik meg a zenét, az életüket és az érzelmeiket. Tudományos szinten azt mutatták ki, hogy erősebb idegrostokkal rendelkeznek ezek az emberek.

Igen, büszkén mondom, hogy én is ebbe a csoportba tartozom! De.. amikor fiatalabb voltam, egy sokkal egyszerűbb választ kaptam arra a kérdésemre, hogy miért ráz ki a zene?

“Mert reflektál rá a lelked. Nem arról van szó, hogy azzal tudsz azonosulni, hanem az Te vagy. A te véred és lelked nyílik ki teljesen, ha csak egy pillanat erejéig.”

Sok év kellett mire ezt megértettem. És még több, mire tényleg elkezdtem érezni a zene elképesztő, már-már spirituális hatását. Tényleg vannak olyan zenék, amikre jobban reagálunk, és vannak olyanok is, amikre csak szimplán a bőrünk felszíne lesz libabőrös.

A különbség pedig tényleg a lelkünkben keresendő.

Hiszen, amikor valaki mutat nekünk egy új zenét, lehet, hogy kiráz a hideg és azt mondjuk, hogy ez milyen jó zene. Majd több héttel később újra meghallgatjuk, és ha újra kiráz a hideg, ezúttal már más lesz az élmény.

Sőt, vannak olyan emberek akiknek évek kellenek, hogy egy-egy zenétől ki tudjanak rázódni. Ilyen esetekben, ennyi kellett a lélek felébredésének. És ez pontosan így van jól. 🙂

Ha egy rossz napodon depresszív zenét hallgatsz, az nem minden esetben baj. Tudod, a lelked, néha jobban tudja, hogy a fizikai lényednek és testednek és persze a lelkednek magának, mire van szüksége.

Ha csak sírni szeretnél, pontosan tudod, hogy melyik zenét kell elindítanod. Gondolkoztál, hogy miért van ez így? Szerintem ezen rövid írás után kezded kapisgálni a dolgot.

Honnan tudod, hogy milyen zenei stílus áll hozzád a legközelebb? Honnan tudod, hogy milyen hangszerrel tudsz egy hullámhosszon lenni? Gondolod, hogy a fizikai lényednek van ehhez köze?

Ahogy a Harry Potter világában, a pálca választotta a mestert, úgy a zene ( vagy a hangszer) választ Téged, és a lelked ösztönösen húzódik hozzá. ( A könyvekkel egyébként ugyanez a helyzet. 🙂 )

A zene erőt, vigaszt, boldogságot ad. Soha ne nyomd el magadban, hiszen azzal a lelked egy nagy részét nyomod el.

Élvezd, ahogy összeolvadsz a zene ritmusával, taktusaival, és csak add át neki magad! 🙂

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük