A jóga világnapja

Jóga.

Rendkívül megosztó dolognak örvend. Szem és fültanúja voltam a következő beszélgetésnek jó pár évvel ezelőtt:

“Te szoktál jógázni?
Minek csináljak akkora sznob marhaságot? ”

Erre olyan rossz, hogy emlékszem. De, mint minden dolog, ez is okkal maradt meg a memóriámban.

A jóga az egyik legfontosabb kapu saját magunk felé. Aki nem próbálta ki, az azt mondja, hogy milyen vicces pózokba vágják magukat az emberek, aki meg kipróbálta nem tud nélküle élni.

De hát, hogy lehet ez?

Úgy, hogy amíg az egyik nincs összhangban saját magával spirituális szinten, addig a másik már egész jól halad az önismeret, és béke útján, a spiritualitása felé.

A jógázáshoz szerintem kell spirituális tudás is. Ideje lenne elfogadni azt, hogy van egy fizikai síkunk, egy lelki síkunk és egy hatalmas transzcendens síkunk, ami az előbb említett kettőt foglalja össze.

Hogy hol szerezhetsz spirituális tudást?

Erre van egy bölcseletem a nagy mesterektől, amit én is nagyon vallok, ám kiegészítettem kicsit az évek alatt:

Van az akadémikus tudás, amit szimplán megtanulunk, és vagy emlékszünk rá, vagy nem, de nem változtatja meg az életünket. És van a megvalósított tudás, ami mélyen belénk ívódik és megváltoztatja az értékrendünket, a döntéseinket, az életünket.Valamint, van olyan is, amikor valami mélyen benned van, de valamilyen oknál fogva nem emlékszel rá, és ideje a részeddé tenni Őt is újra.

Az első kapud Te vagy. Te, és az, hogy képes vagy-e elmélyülni magadban. Előbb utóbb ki fog derülni sok minden.

Többek között az is, hogy képes vagy-e jógázni. Mert szerintem a jóga nem egy egyszerű mozgásforma. Ahogyan áramoltatják az erőt magukban egy-egy mozdulat alatt.. nos kívánom, hogy ezt életében egyszer mindenki élje meg!

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük