Pénteki hírek, hétvégi programajánlóval

Szép reggelt kívánok Mindenkinek!

Ma egy nagyon különleges nap van. Ma van a zene és a jóga világnapja. Két dolog ami nélkül lassan nem lehet létezni. Később erről cikk is érkezik! 🙂

Holnap pedig a múzeumok éjszakája lesz, szóval elég tartalmas hétvégét hozhatunk össze, ezeknek a napoknak köszönhetően. 🙂

Jelenleg 19 fok van. Kellemes friss levegő van, fülledtség nélkül. Napközben 30 fokig kúszhat fel a hőmérő higanyszála. Esőre egyenlőre 20%-os esélyt jósolnak, de azt is csak a délutáni ( 3 óra körülbelül) órákra. Esernyő ma is legyen nálatok!

És, hogy hétvégén mire készüljünk?

Szombaton kezdetben sok napsütés ígérkezik, majd ismét egyre több gomolyfelhő lesz felettünk és elszórtan kell számítani záporokra, zivatarokra. A szél északnyugaton és zivatarok környezetében támadhat fel. A csúcshőmérséklet 25-31 fok között alakul.

Vasárnap felhős idő valószínű, országszerte készülni kell záporok, zivatarok kialakulására, több helyen, főként az ország déli felén felhőszakadásra, jégesőre. Szakadozottabb északkeleten, majd északnyugaton lehet a felhőzet. Az északias szél többfelé feltámad, helyenként felerősödik, zivatar környezetében viharos lehet. 23-29 fok között alakulnak a maximumok. (forrás)

Lássuk az ismétlődő híreket. 🙂

Június 22-én ( szombaton) 9 órától 12 óráig Karitász gyűjtés lesz a posta melletti régi óvodában! 🙂

Hónap végén, újra lesz Családi nap! 🙂 A helyszín a bölcsőde és a nagy játszótér közötti füves, focipálya. Gyertek el, nagyon jó lesz! 🙂 Időpont: Június 29.

Rallyzás is lesz a családi napon! Hozzatok fényképezőket, mert a kartali rallyzás valódi kartalikum! 😀 Ezzel kapcsolatban felhívás is érkezett, amit a lentebb látható képen el is olvashattok:

A Kristály Alapítványt a gödöllői Tescoban újra lehet támogatni! 🙂 Fogjunk össze ismét egy jó ügyért! 🙂László Erzsébet, a Kristály Alapítvány vezetője, ezt írta néhány napja:

“Az előző nyertes pályázat összegét (100.000 Ft-ot) a KRISTÁLY SZIKRÁK fellépőinek ajándékozására, a rendezvény minőségi hangosítására, mikroportok bérlésére használtuk fel. Reméljük, az új támogatással az időseknek is szerezhetünk kellemes perceket! Ismételten felhívjuk a gyermekek figyelmét, hogy a kristalyalapitvany1@gmail.com levélcímre várunk példaértékű, megható történeteket idősek segítéséről, örömszerzéséről!”

Szóval, kis ifjoncok, ragadjatok billentyűzetet, és meséljétek el, hogy Ti hogyan okoztok örömöt az idősebbeknek! 🙂 És ha vásároltok a gödöllői Tescoban, ne felejtsétek el, hová kell dobni az érmét! 🙂

És egy kis programajánló:

A mai nap tiszteletére ( vagy ünnepére) Dunakeszin, a Katonadombon ingyenes szabadtéri gyerekjóga lesz 4-16 éveseknek. A jóga 10:15-kor kezdődik és 11:30-kor lesz vége. További részleteket itt tudtok olvasni.

A zene világnapja alkalmából mától vasárnapig, megtekinthetitek a margitszigeti zenélő szökőkutat is! 🙂 10 órakor (délelőtt) kezdődik az esemény. További részletekért, kattints ide.

Javában tart a tihanyi levendulafesztivál. 🙂 Ez a program, (vagy már inkább hazai rendezvény), egész hétvégén tart. 🙂 Részletekért kattints ide!

És a múzeumok éjszaka alkalmából Gödöllőn a Királyi Kastélyt ismét lehet látogatni azoknak, akik sajnos nappal nem tudnak elmenni megnézni a kiállított műveket. A program holnap este 6 órakor kezdődik. Részletekért kattints ide. 🙂

Én ennyi lettem volna erre a hétre, köszönöm a figyelmet, kellemes napot és szép hétvégét kívánok Mindenkinek! 🙂

Ha van olyan téma amiről szívesen olvasnál, írj üzenetet a dulaizsofia@gmail.com-ra, vagy a hírportál facebook-os oldalára és máris repül az Ötletládába! 🙂

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük