Hírek kánikulában is

Szép reggelt Mindenkinek! 🙂

Jelenleg 22 fok van. Napközben 33-35 fok között mérhetjük a hőmérsékletet. Bizonyára sokan tudjátok, de vasárnapig tart a harmadfokú hőségriadó, ami többek között Pest megyére, így Kartalra is érvényes. A mai napra kettő különböző riasztás is ki van adva Pest megyére, egy elsőfokú (citromsárga) riasztás zivatar kialakulása miatt, valamint a másodfokú ( a napi középhőmérséklet 27 °C felett valószínű) riasztás a hőség miatt.

A nagy hőség idején újra és újra felbukkannak a jobbnál jobb tanácsok és figyelmeztetések, hogy mit ajánlott és mit nem ajánlott tenni ezeken a forró napokon:

Valamint nem győzik hangsúlyozni, hogy nemcsak mi emberek, hanem a kis kedvenceinket is megterheli a nagy hőség. Hogy hogyan lehet segíteni kis kedvencünknek a hőség elviselésében, arról itt lehet olvasni.

Fogyasszatok kellő folyadékot, kenjétek be magatokat ha kinti munkát végeztek, és ne feledjétek, a melegtől gyakran ingerlékenyebbek az emberek. De ne feledd, nem csak Te érzed a hőséget, légy türelmesebb ezeken a napokon! 🙂

Lássuk a híreket, röviden.

Sarki szódás nyílt Kartalon kedden, rengeteg ember örömére. 🙂

Változás lépett fel a június 15-i Karitász gyűjtéssel kapcsolatban! Június 15-e helyett, június 22-én lesz a gyűjtés, ugyanúgy 9 órától 12 óráig, a posta melletti régi óvodában.

Június 15-én 10 órától, a Művelődési Házban megrendezésre kerül a Kartali Rozmaring Néptáncfesztivál! Tegnap beszéltem pár szót az egyik taggal, aki elmondta, hogy nagyon jól fogja érezni magát mindenki!  🙂

A belépés ingyenes! További részleteket az esemény facebook oldalán, vagy a lentebb látható plakáton tudtok olvasni. 🙂

Aznap délután 5 órától pedig a Happiness Dance and Fitness nyári záró tánc gáláját is meg lehet tekinteni a Sportcsarnokban! 🙂 A már korábban említett szódás már fel is ajánlott egy rekesz szódát, a záró gálán megtartandó tombolára is! 🙂 Jegyeket a helyszínen is tudtok váltani. Gyertek el, mert ezt látni kell! 🙂 Olyan lányok lépnek fel, akik ismét kijutottak az Európa bajnokságra! Ebben az évben Balatonfüreden kell értük szorítani június 20-tól június 25-ig. Remélem, ismét jó sokan leszünk, ahogy a karácsonyi záró gálán is.

A karácsonyi záró gálán készült videókat itt tudjátok megnézni. Amolyan kis ízelítő hétvégére. 🙂

Maradjunk még egy kicsit a Kristály háznál. Egy nagyon fontos bejegyzés olvasható a Kristály ház oldalán:

“ISMÉT TÁMOGAT A TESCO! A Kristály Művészeti és Rekreációs Alapítványt újabb pályázat során választották be a támogatottak közé!

Most: “Lepjük meg az időseket!”

Keressük azoknak a gyermekeknek a történeteit, akik segítségükkel, odafigyelésükkel meghatották idős ismerőseiket! Ezeket várjuk a Kristály Alapítvány email-jére! (kristalyalapitvany1@gmail.com)
Közzétesszük!

Az előző 100.000 Ft-ot a “Kristály Szikrák” tehetségeinek ajándékozására, a műsor hangtechnikájának, mikroportjainak biztosítására fordítottuk.”

Szóval elő a szebbnél szebb megható történetekkel, és írjátok le a fent említett e-mail címre! 🙂

Aztán..

Ha nem bírsz ki sok időt a Sportcsarnok nélkül, akkor szombat után, vasárnap is arra vedd az irányt, ugyanis nagyon jó focimeccsekre lehet készülni.

Idén “Kartal városa” ad otthont az első SOCCA Hungary tornának, mely egyben SOCCA Bajnokok Ligája selejtező állomás is lesz. 5+1 es játékrendszerben mérhetik össze magukat a csapatok kispályás labdarúgásban.

A tornán pénzdíj jár a legjobbaknak:
I. hely: 100.000 Forint
II. hely: 50.000 Forint
II. hely: 30.000 Forint

A pénzdíj mellett az első három helyezett csapat automatikusan kvalifikál a budapesti nagy döntőre. A nagy döntő legjobbjai pedig kvalifikációt nyerhetnek a SOCCA Bajnokok Ligája nemzetközi tornára, melyet idén Maribor városa rendez meg, ahol a világ legjobb klubcsapatai mérhetik össze erejüket.”

További részleteket a Socca Hungary X Kartal 2019 facebook-os esemény oldalán tudtok olvasni.

A Socca Hungary oldalán ezt lehet olvasni:

“A nagy érdeklődésre való tekintettel, a torna tervezett létszámát emelnünk kellett (köszönjük nektek 🤴🏻👸🏽 ), így még maradt pár szabad helyünk ⚽️ Jelentkezzetek még ma, hogy biztos legyen a helyetek vasárnap (JÚNIUS 16) ! 180.000 Forint díjazás , remek idő , hangulat és csapatok várnak rátok. Rakj össze egy csapatot és nincs más dolgod, mint nevezni a honlapunkon az “e-jelentkezés” fül alatt ⚽️⚽️️ “

https://www.soccahungary.hu/e-jelentkezes

Szóval, még a mai nap lehet jelentkezni! 🙂

Ezzel egy időben pedig a férfi mezőnnyel párhuzamosan megrendezésre kerül a Női kispályás Kupa, mely sok meglepetést és igen jó játékot hoz majd mind Kartalon , mind a jövőben.

Hónap végén, újra lesz Családi nap! 🙂 Tavaly ugrálóvárak voltak, ágyú durrogtatás, egy T-Rex is meglátogatta a kartali gyerekeket, voltak zenés fellépések.. szóval parádés Kartalon a családi nap! Idén, június 29-én lesz megtartva. A helyszín a bölcsőde és a nagy játszótér közötti füves, focipálya. Gyertek el, nagyon jó lesz! 🙂 Idén is lesz főzőverseny, és már csak 1 hét maradt a nevezésre! Nevezzetek! 🙂

És, ha már új utak vannak Kartalon, illik valahogyan felavatni! Épp ezért Rallyzás is lesz a családi napon! Hozzatok fényképezőket, mert a kartali rallyzás ( ami így engedélyezve van 😀 ) , valódi kartalikum! 🙂

Pár napja a Művelődési Ház előtt észrevehettétek a nagy T-Mobile autót. Szerződést lehet velük kötni. Információk szerint itt lesznek még 18-án és 25-én is. Akinek érdeke, menjen el oda és kössön szerződést. Ha jól tudom 18 óráig szoktak ott lenni.

A végére pedig egy nem kartali, de nagyon érdekes hírt hoztam.

Egy gödöllői belső informátorom szerint ( igen, ilyen is van 😀 ) , Gödöllőn McDonalds fog épülni. Jelenleg tárgyalások folynak. Úgyhogy a junk food (gyors étel) kedvelők most remélem nagyon örülnek! 🙂

Mára szép napot kívánok Mindenkinek! 🙂

 

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük