Pünkösd hétfői hírek

Szép reggelt Mindenkinek!

1 hét csend után, szépen lassan kezdek visszatérni a hírportálra. 🙂

Itt az év első hőhulláma. Jelenleg 22 fok van, napközben 33-34 fok között tetőzhet a hőmérséklet, szóval medencéket elő, vagy menjetek strandra! 🙂 Dél és 3 (inkább 4) óra között nagyon magas lesz az UV sugárzás, védjétek a bőrötöket megfelelő faktorszámú naptejjel!

Kezdeném a mai napra való hírrel.

Ma este 6 órától a Szent Erzsébet templomban pünkösdi gitáros szentmise lesz.

Elhangzott a Kartal csoportban egy nagyon fontos kérdés, miszerint hol találhatók Kartalon keresztek? Pethő Józsefné volt olyan kedves és leírta mindet:

” A templomnál az első, utána a faluvégén, azután a temetőbe, majd a Mártírok-Császár út kereszteződésben, az anno a Bencsikék keresztjeként volt ismert most a Sándor Feriék előtt van, azután a Petőfi-Császár sarkon az volt a Moór Krisztuska, a régi temetőbe a bölcsőde mellett volt eredetileg ahol most az adótorony van jelenleg a Herczegék kertje végén,az iskola és az óvoda között ahol most a járda meglett csinálva,azután a Hóvirág utcában az új kereszt, a Varjú Laci háza előtt a következő, utána Mészárosné Varjú Angyalka néni háza előtt, és az utolsó az étteremnél a Fehérék keresztje az utolsó.”

És egy kis kitekintés Kartalról, Pünkösd miatt, a Rozmaringosok a Galgahévízi Pünkösdölőn jártak! 🙂

További képeket itt tudtok nézegetni. 🙂

Még most délelőtt cipővásárra is lehet menni, a nagy játszótér mellé.

Június 15-én reggel 9 órától 12 óráig Karitász gyűjtés lesz, a posta melletti régi óvodában!

Aznap, 10 órától, a Művelődési Házban megrendezésre kerül a Kartali Rozmaring Néptáncfesztivál! 🙂 A belépés ingyenes! További részleteket az esemény facebook oldalán, vagy a lentebb látható plakáton tudtok olvasni. 🙂

Gyertek el, ha akartok egy jó nagyot szórakozni! 🙂

Aznap délután 5 órától pedig a Happiness Dance and Fitness nyári záró tánc gáláját is meg lehet tekinteni a Sportcsarnokban! 🙂

 

Június 16-án, ismét a Sportcsarnokba vedd az irányt, ha nagyon jó foci meccseket szeretnél látni! Ugyanis, idén “Kartal városa ad otthont az első SOCCA Hungary tornának, mely egyben SOCCA Bajnokok Ligája selejtező állomás is lesz. 5+1 es játékrendszerben mérhetik össze magukat a csapatok kispályás labdarúgásban.

A tornán pénzdíj jár a legjobbaknak:
I. hely: 100.000 Forint
II. hely: 50.000 Forint
II. hely: 30.000 Forint

A pénzdíj mellett az első három helyezett csapat automatikusan kvalifikál a budapesti nagy döntőre. A nagy döntő legjobbjai pedig kvalifikációt nyerhetnek a SOCCA Bajnokok Ligája nemzetközi tornára, melyet idén Maribor városa rendez meg, ahol a világ legjobb klubcsapatai mérhetik össze erejüket.”

További részleteket a Socca Hungary X Kartal 2019 facebook-os esemény oldalán tudtok olvasni.

Ezzel egy időben pedig a férfi mezőnnyel párhuzamosan megrendezésre kerül a Női kispályás Kupa, mely sok meglepetést és igen jó játékot hoz majd mind Kartalon , mind a jövőben.

Hónap végén, újra lesz Családi nap! 🙂 Tavaly ugrálóvárak voltak, ágyú durrogtatás, egy T-Rex is meglátogatta a kartali gyerekeket, voltak zenés fellépések.. szóval parádés Kartalon a családi nap! Idén, június 29-én lesz megtartva. A helyszín a bölcsőde és a nagy játszótér közötti füves, focipálya. Gyertek el, nagyon jó lesz! 🙂 Ahogy tavaly is, úgy idén is lehet jelentkezni a szokásos főzőversenyre. Részleteket a lentebb látható plakáton tudtok olvasni.

És, ha már új utak vannak Kartalon, illik valahogyan felavatni! Épp ezért Rallyzás is lesz a családi napon! Hozzatok fényképezőket, mert a kartali rallyzás ( ami így engedélyezve van 😀 ) , valódi kartalikum! 🙂

És úgy fest, hogy Kartalon nemcsak új utak lesznek, hanem új bicikli utak is! 🙂 Kartal ugyanis ismét nyert egy pályázaton! 🙂

Köszönjük elnök Úr!

Közzétette: Oláh Klára – 2019. június 7., péntek

Én köszönöm a figyelmet, szép napot kívánok Mindenkinek! 🙂

 

 

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük