Egy rakás információ, az információs társadalom világnapja alkalmából

Szép reggelt Mindenkinek!

Ahogy egy régi dal is mondja,
“Péntek az én napom..”

Kezdjük a szokásos időjárással. Jelenleg 9 fok van, és végre csak lengedezik a szél, sőt, szinte alig mozdul. Napközben 16 és 19 fok között tetőzhet a hőmérséklet! Ma nem kell esőre készülni.

És hogy milyen idő lesz a hétvégén?

Holnap reggel szintén 9 fokra készülhetünk, így reggel fél 8-8 tájékában. Holnap napközben már 21 és 26 fok között lehet a csúcshőmérséklet! 🙂 Sajnos kissé felhős időre lehet számítani, és az esernyőket se hagyjátok otthon, mert minimális esőre lehet készülni. Vasárnap hasonló időjárás várható, annyi kiegészítéssel, hogy a szél újra felerősödhet és ezzel együtt eső is elképzelhető. Ha a májusi eső tényleg aranyat ér, akkor mi kartaliak, rettentő gazdagok lehetünk. 🙂

Ennyit az időjárásról, most pedig következzen a szokásos közéleti rovat! 🙂

Lássuk a híreket! 🙂

A facebook-ot elárasztották az óvodai ballagásos képek. Drága kicsi gyerekek! Nagyon sok mindent írnék most nektek, de csak annyit írok, hogy nagyon sok sikert kívánok nektek az iskolai élethez! 🙂

A Happiness Dance and Fitness látványtánc egyesületnek megkezdődik a versenyidőszak. Ma kezdődik az Országos Bajnokság, ahol az egyesület “A” kategóriás versenyzői lesznek megmérettetve! Nagyon szurkolunk, hogy idén is kijussatok az Európa Bajnokságra! 🙂

Holnap reggel 9 órától délig Karitász gyűjtés lesz a posta melletti régi óvodában!  Ez a gyűjtés minden hónap 3. szombatján van megtartva! A későbbi gyűjtési napokat a facebook-os eseményen lehet megtekinteni.

“SEGÍTSEN, HOGY SEGÍTHESSÜNK!
A Kartali Szent Erzsébet Karitász csoport, gyűjtést és osztást rendez.
Várjuk a rászorulókat és az adományozókat! (Háztartási gép, bútor felajánlás,játék, ruha,tartós élelmiszer, vegyi áru, mosószer, tisztítószer, stb,)

Kérjük CSAK TISZTA , MŰKÖDŐ dolgokat hozzanak!

Szombaton ismét megmérettetnek a kartali táncos lányaink. Az Országos Bajnokság második napján ezúttal a Happiness Dance and Fitness látványtánc egyesületének “B” kategóriás versenyzői kerülnek megmérettetésre. Szurkolunk, hogy idén is kijussatok az Európa Bajnokságra! 🙂

Vasárnap délután 5 órától a Kristály Művészeti és Rekreációs Alapítvány tehetséges gyermekei fognak fellépni, az első “Kristály szikrák” műsorban.  Lesz tánc, ének, zene, és minden mi jó. Gyertek el, és töltsük meg a Művelődési házat. A belépés díjtalan. A  facebook-os eseményen,több részletet is megtudhattok.

Hétfőtől új rendelési időben rendel Dr. Tankó Géza doktor úr. Íme az új rendelési idők:

Hétfő, Kedd, Csütörtök, Péntek: 9.00 -13.00

Szerda:13-17

A hétfő esti rendelés megszűnik!!!

Hétfőig kell leadni az adóbevallásokat. Akinek módjában áll, adója 1%-val támogassa a kartali alapítványokat! 🙂

A zöldhulladék zsákokat május 20-tól( hétfő) május 24-ig (péntek) lehet átvenni a Könyvtárban, reggel 9 órától délután 5 óráig.

Május 26-án, vasárnap a magyar hősök emléknapja lesz. Ennek alkalmából a Szent Erzsébet templomban szentmise lesz este 6 órakor, majd azt követően ünnepi műsor és koszorúzás.

Tüdőszűrés lesz május végén!

 • 40 év feletti személyeknek  költségmentes a tüdőszűrés
 • 18 és 40 év közötti személyeknek  1700 Ft térítési díjat

kell fizetniük (csekket a helyszínen kapnak)

 • a 14 és 18 év közötti személyeknek ingyenes 

        amennyiben rendelkezik:

 • iskolaorvosi/üzemorvosi beutalóval,
 • szülői/gondviselői beleegyező nyilatkozattal,
 • érvényes személyi igazolvánnyal,
 • érvényes lakcímkártyával,
 • TAJ kártyával

A vizsgálat  Helye Művelődési ház Kartal, Baross u. 117.

Ideje :  2019. május 31-től    –    2019.  június 07-ig

 

 Hétfő                 0800 – 1800

 Kedd                    0800 – 1800                     

 Szerda                  0800 – 1800

 Csütörtök            0800 – 1800                     

 Péntek                 0800 – 1800

Hozza magával :  

 • Személyi igazolványt,    
 • TB kártyát,
 •  Előző évben kapott tüdőszűrő igazolást!

Júniusi hírek is vannak! 🙂

Június 15-én 17 órától 19 óráig megrendezésre kerül a Happiness Dance and Fitness Záró tánc gálája. Jegyet az eseményre ebben a hónapban lehet vásárolni. További részleteket a facebook-os eseményen tudtok olvasni.

Idén júniusban Kartal ad otthont a Socca Hungary Kispályás labdarúgó tornának! 🙂

(kép forrása)

 

További részleteket az esemény facebook-os oldalán tudtok.

Ezzel egy időben pedig a férfi mezőnnyel párhuzamosan megrendezésre kerül a Női kispályás Kupa, mely sok meglepetést és igen jó játékot hoz majd mind Kartalon , mind a jövőben. Jelentkezni a szabo@soccahungary.hu e-mail címen lehet, vagy a www.soccahungary.hu weboldalon.

Kartalon nincs majális, helyette Családi nap lesz ismét! 🙂  Helyszínül a bölcsőde és a nagy játszótér közötti nagy terület fog szolgálni. Tavaly ugrálóvár volt, színpadi fellépők, sőt, a kartali gyerekek találkozhattak Kafengával is, a T-Rexszel! 🙂 Találkozzunk június 29-én! 🙂

Ahogy néhány éve már, idén is megrendezésre kerül ez a jó kis program, amit ebben az évben egy kis rallyzással fognak kiegészíteni a szervezők.

Mindenesetre, a szokásos Családi napi Főzőversenyre már lehet nevezni! 🙂

Köszönöm az egész heti figyelmet, mára szép napot, a hétvégére pedig kellemes pihenést kívánok Mindenkinek! 🙂

 

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük