Hogyan indítsd a csütörtöki reggelt? Olvasd el a helyi híreket!

Szép reggelt Mindenkinek! 🙂

Kezdeném a szokásos időjárás előrejelzéssel.

Jelenleg 9 fok van, szélfújással. Borús időre készülhetünk a mai nap, viszont esőre nem kell készülni. Szitálás azonban előfordulhat. Mára nem kell fronthatásra készülni.

Lássuk a híreket. 🙂

A Könyves Kálmán Általános Iskola néhány tanulója részt vett a XXV. Dunakanyar Népművészeti Versenyen, Gödön. Ahogy lenni szokott, a mi kartali lányaink ismét remekeltek! 🙂

A 2.z osztály néptánc kategóriában BRONZ minősítést ért el. Baráth Vivien (6.c) és Varga Veronika (6.b) páros népdaléneklés kategóriában EZÜST minősítést kapott. Kese Hanna Klára (4.z) és Kozjár Réka (4.z) páros népdaléneklés kategóriában ARANY minősítést kapott! Mócs Cintia (8.a) és Pataki Tímea (8.c) népmesemondás kategóriában indultak. A résztvevők alacsony száma miatt, ebben a kategóriában, a zsűri nem osztott ki helyezéseket.

Gratulálunk Lányok! 🙂 Felkészítő tanáraik: Bertók Adrienn, Kozma-Kovács Teodóra, Pechó Ferencné és Tóth-Deme Gabriella voltak.

Felkerült a hétvégi elsőáldozás videója, melyet az EWTN Magyarország töltött fel. Ide kattintva meg is nézhetitek! 🙂

Pénteken a Happiness Dance and Fitness látványtánc egyesületének megkezdődik a versenyidőszak, ugyanis megkezdődik az Országos Bajnokság. Pénteken az “A” kategóriás versenyzők mérettetik meg magukat. Jövőhéten szombaton pedig a “B” kategóriások! Szurkoljunk, hogy idén is kijussanak az Európa Bajnokságra! 🙂

Szombaton, Karitász gyűjtés lesz a posta melletti régi óvodában, 9 órától 12 óráig. Ez a gyűjtés minden hónap 3. szombatján van megtartva! További részletet a gyűjtésről a facebook-os eseményen lehet olvasni.

“SEGÍTSEN, HOGY SEGÍTHESSÜNK!
A Kartali Szent Erzsébet Karitász csoport, gyűjtést és osztást rendez.
Várjuk a rászorulókat és az adományozókat! (Háztartási gép, bútor felajánlás,játék, ruha,tartós élelmiszer, vegyi áru, mosószer, tisztítószer, stb,)

Kérjük CSAK TISZTA , MŰKÖDŐ dolgokat hozzanak! A karitász nem helyettesíti a lomtalanítást! Sajnos nagyon rossz tapasztalatunk van az évek folyamán! Köszönjük Mindenkinek előre is!”

Vasárnap délután 5 órától a Kristály Művészeti és Rekreációs Alapítvány tehetséges gyermekei fognak fellépni, az első “Kristály szikrák” műsorban.  Lesz tánc, ének, zene, és minden mi jó. Gyertek el, és töltsük meg a Művelődési házat. A belépés díjtalan. A  facebook-os eseményen,több részletet is megtudhattok.

A zöldhulladék zsákokat május 20-tól május 24-ig lehet átvenni a Könyvtárban, reggel 9 órától délután 5 óráig.

4 múlva kell leadni az adóbevallásokat. Akinek módjában áll, adója 1%-val támogassa a kartali alapítványokat! 🙂

Május 26-án, vasárnap a magyar hősök emléknapja lesz. Ennek alkalmából a Szent Erzsébet templomban szentmise lesz este 6 órakor, majd azt követően ünnepi műsor és koszorúzás.

Ne feledjétek hogy idén a Hősök napjára esik a Gyereknap! 🙂 Ez nem lehet véletlen. 🙂

Tüdőszűrés lesz május végén!

 • 40 év feletti személyeknek  költségmentes a tüdőszűrés
 • 18 és 40 év közötti személyeknek  1700 Ft térítési díjat

kell fizetniük (csekket a helyszínen kapnak)

 • a 14 és 18 év közötti személyeknek ingyenes 

        amennyiben rendelkezik:

 • iskolaorvosi/üzemorvosi beutalóval,
 • szülői/gondviselői beleegyező nyilatkozattal,
 • érvényes személyi igazolvánnyal,
 • érvényes lakcímkártyával,
 • TAJ kártyával

A vizsgálat  Helye Művelődési ház Kartal, Baross u. 117.

Ideje :  2019. május 31-től    –    2019.  június 07-ig

 

 Hétfő                 0800 – 1800

 Kedd                    0800 – 1800                     

 Szerda                  0800 – 1800

 Csütörtök            0800 – 1800                     

 Péntek                 0800 – 1800

Hozza magával :  

 • Személyi igazolványt,    
 • TB kártyát,
 •  Előző évben kapott tüdőszűrő igazolást!

Már Júniusi hírek is érkeztek! 🙂

Az általános iskolai és óvodás ballagások után a Sportcsarnokban, június 15-én 17 órától 19 óráig megrendezésre kerül a Happiness Dance and Fitness Záró tánc gálája. Jegyet az eseményre ebben a hónapban lehet vásárolni. További részleteket a facebook-os eseményen tudtok olvasni.

Kartalon nincs majális, helyette Családi nap lesz ismét! 🙂  Helyszínül a bölcsőde és a nagy játszótér közötti nagy terület fog szolgálni. Tavaly ugrálóvár volt, színpadi fellépők, sőt, a kartali gyerekek találkozhattak Kafengával is, a T-Rexszel! 🙂 Találkozzunk június 29-én! 🙂 

Ahogy néhány éve már, idén is megrendezésre kerül ez a jó kis program, amit ebben az évben egy kis rallyzással fognak kiegészíteni a szervezők. ( Erről hamarosan többet tudok majd írni 🙂 . )

Mindenesetre, a szokásos Családi napi Főzőversenyre már lehet nevezni! 🙂

Osszátok, adjátok tovább a Családi nap hírét!

Köszönöm a figyelmet, szép napot és balesetmentes közlekedést kívánok Mindenkinek! 🙂

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük