Már a hét közepén járunk

Szép reggelt Mindenkinek! 🙂

Kezdem a szokásos időjárás előrejelzéssel. Jelenleg 10 fok van, bár ettől a hatalmas széltől nem tűnik annyinak. Napközben 13 és 15 fok között tetőzhet a hőmérséklet, de a szél miatt nem fogjuk ennyinek érezni. Kisebb esőre a mai nap folyamán is lehet számítani. Ne hagyjátok otthon az esernyőiteket! Mára többnyire melegfronti panaszok fordulhatnak elő, mint az alvászavar, migrén, fejfájás. A szélfújás miatt pedig ingerlékenyebbek lehetünk. Legyünk türelmesek magunkhoz és embertársainkhoz.

Lássuk a híreket, röviden.

Pénteken a Happiness Dance and Fitness látványtánc egyesületének megkezdődik a versenyidőszak, ugyanis megkezdődik az Országos Bajnokság. Pénteken az “A” kategóriás versenyzők mérettetik meg magukat. Jövőhéten szombaton pedig a “B” kategóriások! Szurkoljunk, hogy idén is kijussanak az Európa Bajnokságra! 🙂

Szombaton, Karitász gyűjtés lesz a posta melletti régi óvodában, 9 órától 12 óráig. Ez a gyűjtés minden hónap 3. szombatján van megtartva! További részletet a gyűjtésről a facebook-os eseményen lehet olvasni.

“SEGÍTSEN, HOGY SEGÍTHESSÜNK!
A Kartali Szent Erzsébet Karitász csoport, gyűjtést és osztást rendez.
Várjuk a rászorulókat és az adományozókat! (Háztartási gép, bútor felajánlás,játék, ruha,tartós élelmiszer, vegyi áru, mosószer, tisztítószer, stb,)

Kérjük CSAK TISZTA , MŰKÖDŐ dolgokat hozzanak! A karitász nem helyettesíti a lomtalanítást! Sajnos nagyon rossz tapasztalatunk van az évek folyamán! Köszönjük Mindenkinek előre is!”

Vasárnap délután 5 órától a Kristály Művészeti és Rekreációs Alapítvány tehetséges gyermekei fognak fellépni, az első “Kristály szikrák” műsorban.  Lesz tánc, ének, zene, és minden mi jó. Gyertek el, és töltsük meg a Művelődési házat. A belépés díjtalan. A  facebook-os eseményen,több részletet is megtudhattok.

Érkezett zöldhulladék zsákkal kapcsolatos hír is, a tegnapi nap folyamán. Legközelebb ezeket a zsákokat május 20-tól május 24-ig lehet átvenni a Könyvtárban, reggel 9 órától délután 5 óráig.

Május 26-án, vasárnap a magyar hősök emléknapja lesz. Ennek alkalmából a Szent Erzsébet templomban szentmise lesz este 6 órakor, majd azt követően ünnepi műsor és koszorúzás.

Tüdőszűrés lesz május végén!

 • 40 év feletti személyeknek  költségmentes a tüdőszűrés
 • 18 és 40 év közötti személyeknek  1700 Ft térítési díjat

kell fizetniük (csekket a helyszínen kapnak)

 • a 14 és 18 év közötti személyeknek ingyenes 

        amennyiben rendelkezik:

 • iskolaorvosi/üzemorvosi beutalóval,
 • szülői/gondviselői beleegyező nyilatkozattal,
 • érvényes személyi igazolvánnyal,
 • érvényes lakcímkártyával,
 • TAJ kártyával

A vizsgálat  Helye Művelődési ház Kartal, Baross u. 117.

Ideje :  2019. május 31-től    –    2019.  június 07-ig

 

 Hétfő                 0800 – 1800

 Kedd                    0800 – 1800                     

 Szerda                  0800 – 1800

 Csütörtök            0800 – 1800                     

 Péntek                 0800 – 1800

Hozza magával :  

 • Személyi igazolványt,    
 • TB kártyát,
 •  Előző évben kapott tüdőszűrő igazolást!

A mai nap két fontos dologról kell beszélni egy kicsit. A családról és a klímaváltozásról. Ma van ugyanis a család nemzetközi napja, valamint a nemzetközi klímaváltozás napja.

Azt mondják, hogy mi mindannyian megválasztottuk a szüleinket, ezzel együtt a családunkat is. Bármerre is megyünk az életben, életünk első köteléke a szüleink felé irányul. Tőlük kaptuk az életet, hogy hogyan kell életet teremteni, családot alapítani.

Mindenkinek más jelent a család, van aki a barátait tartja a családjának, van aki a kedvenc háziállatát és még lehetne sorolni. Bárhogyan is, de mindannyian kötődünk valakihez, valahova. Ma, amikor elindultok munkába, iskolába, vagy bárhová, mondjátok el a szeretteiteknek, barátaitoknak, hogy mennyit jelentenek számotokra. Néha jó megállni ebben a rohanó világban, és jól magunkhoz ölelni a szeretteinket. És csak fürdőzni abban a kötelékben, amit szeretetnek hívunk.

És ne feledd, ha minden összeomlik körülötted, a családodra Mindig Minden Körülmények Között számíthatsz. Ők, azok, akik ott vannak a legrosszabb napjaidon, akikkel nagyot tudsz nevetni, akik támogatnak, segítenek és akik feltétel nélkül szeretnek. Ők a Te részeid, együtt vagytok jelen ebben a nagy világban.

Ebben a nagy világban, amire nagyon is kellene vigyázni. Jöhetnék a globális felmelegedéssel, de szerintem betéve tudja mindenki. És mégis mivel annyit halljuk, már nem vesszük komolyan. Az biztos, hogy amikor én voltam gyerek, még nem volt 43 fok az árnyékban nyáron, vagy épp mínusz 18 fok február első heteiben.

Azt gondolom, hogy nem a bolygónk beteg. Hanem, mi emberek lettünk egy kicsit könnyelműek. Eldobjuk a szemetet, pazarló életmódot élünk, pocsékolunk..

De én a tanulás híve vagyok. Hiszek benne, hogy az emberek hamarosan rájönnek, hogy milyen jó élni, milyen jó ezen a Földön élni. Ez a Mi Házunk, ezt közösen kell rendben tartunk. Minden nap egy kicsivel jobban, mert ahogy Nelson Mandela mondta:

“Képesek vagyunk megváltoztatni a világot.”

Mi vagyunk a kulcs. A kérdés már csak az, hogy mikor nyitjuk ki a saját belső ajtónkat, és hogy végre mikor nyitjuk ki a közös házunk, a Földünk nagy ajtaját és nézünk ki rajta végre?

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük