Pénteken még a nap is kisüt

Napsütésben gazdag szép jó reggelt kívánok Mindenkinek!

Kezdjük a szokásos időjárással. Jelenleg 10 fok van. Napközben 18 és 20 fok között tetőzhet a hőmérséklet. Kisebb-nagyobb szélre még ma is számíthatunk, esőre azonban csak elvétve. Délután 3 órára jósolnak egy kis esőt Kartalra. Ami a hétvégét illeti, sPéntek azzombaton reggel 8 fokra készülhetünk, napközben pedig már 22 fokig kúszhat fel a hőmérő higanyszála. És, ahogy mostanában lenni szokott, az időjárás vasárnapra újra elromlik. Reggel 9 fokra készülhetünk, napközben pedig 19 fok is lehet, de széllel és esővel. Szóval a szeszélyes április eltolódott szeszélyes májusra.

A mentők napján szeretném külön szeretettel köszönteni a mentősöket, orvosokat, és az egészségügyben dolgozókat. Lenyűgöző abba belegondolni, hogy vannak közöttünk olyan emberek, akik arra teszik fel az életüket, hogy másokat megmentsenek, meggyógyítsanak. Köszönjük, hogy vagytok Nekünk! 🙂

De ma nem csak a mentők napját tartjuk számon. Ma van a fák és madarak napja is. Úgy tűnik, hogy ma olyan fontos dolgokat ünneplünk, amik nélkül lehetetlen lenne élni. Mivel ma jó idő lesz, menjetek készítsetek madáretetőket, fotózzátok le az itt megforduló madarakat, vagy ültessetek fákat! 🙂 Vigyázzunk a természetre!!

Kezdjük a híreket végre! 🙂

A mai nap legfontosabb eseménye a Művelődési Ház átadása lesz. Délután 2 órakor  kerül átadásra. Beszédet mond Dr. Orbán Balázs miniszterhelyettes, Vécsey László FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselő, valamint Oláh Klára Mária, településünk Polgármestere. Természetesen ez az épület is  kap áldást. Áldást mond Tamási József címzetes apát-plébános és Kovács László baptista lelkész.

Ezzel kapcsolatosan érkezett is egy felhívás a Kartal csoportba Vargáné Margótól:

“Kedves Ismerőseim! Ha van olyan virágod, amelyik már kinőtte a lakásod, már nem fér sehol, akkor a Kartali Művelődési Ház örömmel leveszi rólad a gondot és befogadjuk, hogy nálunk díszítse a felújított épületet.”


Gyertek el, és nézzük meg milyen lett az új Művelődési Házunk!

Jövőhéten vasárnap 19-én, már rendezvény is lesz a Művelődési Házban! 🙂  Délután 5 órától a Kristály Művészeti és Rekreációs Alapítvány tehetséges gyermekei fognak fellépni, az első “Kristály szikrák” műsorban.  Lesz tánc, ének, zene, mi kell még? 🙂 Osszátok az információt, gyertek el, és töltsük meg a Művelődési házat. A belépés díjtalan. A lentebb látható plakáton, valamint a facebook-os eseményen,több részletet is megtudhattok.

A Kristály szikrák előtte egy nappal, ( május 18) pedig Karitász gyűjtés lesz a posta melletti régi óvodában, 9 órától 12 óráig. Ez a gyűjtés minden hónap 3. szombatján van megtartva! További részletet a gyűjtésről a facebook-os eseményen lehet olvasni.

“SEGÍTSEN, HOGY SEGÍTHESSÜNK!
A Kartali Szent Erzsébet Karitász csoport, gyűjtést és osztást rendez.
Várjuk a rászorulókat és az adományozókat! (Háztartási gép, bútor felajánlás,játék, ruha,tartós élelmiszer, vegyi áru, mosószer, tisztítószer, stb,)
Kérjük CSAK TISZTA , MŰKÖDŐ dolgokat hozzanak! A karitász nem helyettesíti a lomtalanítást! Sajnos nagyon rossz tapasztalatunk van az évek folyamán! Köszönjük Mindenkinek előre is!”

Ebben a hónapban van lehetőség jelentkezni a Happiness Dance and Fitness Tánctáborába, valamint a szokásos Nyári záró tánc gálára is ebben a hónapban van lehetőség jegyet venni.

Aki még esetleg nem rendelkezett idén személyi jövedelemadója 1%-ról, annak egy kis emlékeztetőül itt a kartali alapítványok listája. Az ügyfélkapun keresztül pár kattintás az egész! Akinek nincs ilyen, postán is beküldhető a nyilatkozat! Éljünk minél többen ezzel a támogatási lehetőséggel!

Határidő: 2019.05.20.

Támogassuk a kartali alapítványokat! 🙂 

Tüdőszűrés lesz május végén!

 • 40 év feletti személyeknek  költségmentes a tüdőszűrés
 • 18 és 40 év közötti személyeknek  1700 Ft térítési díjat

kell fizetniük (csekket a helyszínen kapnak)

 • a 14 és 18 év közötti személyeknek ingyenes 

        amennyiben rendelkezik:

 • iskolaorvosi/üzemorvosi beutalóval,
 • szülői/gondviselői beleegyező nyilatkozattal,
 • érvényes személyi igazolvánnyal,
 • érvényes lakcímkártyával,
 • TAJ kártyával

A vizsgálat  Helye Művelődési ház Kartal, Baross u. 117.

Ideje :  2019. május 31-től    –    2019.  június 07-ig

 

 Hétfő                 0800 – 1800

 Kedd                    0800 – 1800                     

 Szerda                  0800 – 1800

 Csütörtök            0800 – 1800                     

 Péntek                 0800 – 1800

Hozza magával :  

 • Személyi igazolványt,    
 • TB kártyát,
 •  Előző évben kapott tüdőszűrő igazolást!

Köszönöm az egész heti figyelmet!
Szép napot, kellemes hétvégét kívánok Mindenkinek! 🙂

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük