Légy képben! Olvasd el a helyi híreket!

Szép reggelt Mindenkinek! 🙂

Remélem tegnap mindenki kimajálisozta magát, megvolt a Májusfa ültetés, és jó hogy jó napotok volt. 🙂

Kezdjük a szokásos időjárással.

Jelenleg 12 fok van. Napközben 19 és 21 fok között tetőzhet a hőmérséklet. Esőre ma nem kell számítani. Úgyis mondhatnám, hogy még ma gyorsan nyírjátok le a füvet és teregessetek kintre, mert holnaptól nem nagyon lesz rá lehetőség.

Egy kis pollenjelentés: (forrás)

A platán, a tölgy és a nyír pollenje alacsony-közepes koncentrációban lehet jelen. A kőris, a fűz, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágpora jellemzően alacsony koncentrációban lesz jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is jellemzően alacsony marad.

Na, de lássuk a helyi híreket! 🙂

Az első és legfontosabb hír, hogy ma egész nap zárva lesz az aszódi SZTK! Áramszünet van. Aki tudja, kérem adja tovább!

Tegnap lehetőség volt kipróbálni a teniszt, ugyanis nyílt nap volt a pályán. Erről itt olvashattok bővebben. Mialatt zajlott a teniszezés, mellette a szomszédban, a játszótéren, 2 szép Kőrisfát ültetett el Hrncsár Hajnalka és Varga Tamás parkgondozó. Erről a cikket és a képeket itt találjátok.

Ma, a Csíksomlyói zarándokokat fél 10-től várják a Szent Erzsébet kertben. 10 óra után lehet számítani az érkezésükre. Aki akar, egy darabig csatlakozhat is!

Még 1 nap van leadni a Premissa szépségszalonba a plüssállatokat! A plüssállatok a szívsebészeti klinika gyermekeihez fognak kerülni.

Szombaton, május 4-én Családi nap ( nyílt nap)  lesz a Bölcsődében! Lesznek programok a kicsiknek, mondókázás, lovaglási lehetőség. Aki teheti, jöjjön el! 🙂

Május 7-én és 8-án reggel 8 órától délután 5 óráig óvodai beiratkozás lesz. Hogy a beiratkozás gördülékenyebben menjen, az óvoda közzétett néhány dokumentumot, amit ki kell tölteni. Ezeket itt tudjátok megnézni, letölteni.

Heteken belül átadásra kerülhet a Művelődési Ház. Aki szemfüles, láthatja, hogy már a függönyök is fel lettek rakva. 🙂 Nagyon elegáns, és szép Művelődési Házunk lesz.

Ennek fényében, május 19-én vasárnap, délután 5 órától, már program lesz a Művelődési Házban! 🙂 A Kristály Művészeti és Rekreációs Alapítvány tehetséges gyermekei fognak fellépni, az első “Kristály szikrák” műsorban. Hallottam, hogy lesznek táncok, hangszerek, énekek.. Ezt kár lenne kihagyni! 🙂

A belépés díjtalan. Gyertek el és töltsük meg a Művelődési Házat! 🙂 Több részletet, remélhetőleg a héten tudunk majd meg.

Ebben a hónapban van lehetőség jelentkezni a Happiness Dance and Fitness Tánctáborába, valamint a szokásos Nyári záró tánc gálára is ebben a hónapban van lehetőség jegyet venni! 🙂

Érkezett egy fotó-és videópályázati lehetőségről is hír! Elő a fényképezőgépekkel!

Aki még esetleg nem rendelkezett idén személyi jövedelemadója 1%-ról, annak egy kis emlékeztetőül itt a kartali alapítványok listája. Az ügyfélkapun keresztül pár kattintás az egész! Akinek nincs ilyen, postán is beküldhető a nyilatkozat! Éljünk minél többen ezzel a támogatási lehetőséggel!

Határidő: 2019.05.20.

Támogassuk a kartali alapítványokat! 🙂 

Lássuk a szemétszállítási táblázat Ránk eső részét.

A végére pedig egy kikacsintás Kartalról. Megjelent a májusi boldogságnaptár, melyet itt lehet letölteni, de természetesen a lentebb látható képet is le lehet menteni. 🙂

Én ma reggelre is köszönöm a figyelmet, és ne feledjétek,

“Egynek minden nehéz; soknak semmi sem lehetetlen.”

/Széchenyi István/

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük