Szemétkezelési kultúra Kartalon

Ahogy létezik pénzkezelési kultúra, úgy létezik, vagy léteznie kellene a szemétkezelési kultúrának is.

Miért van az, hogy amíg szemináriumok vannak arról, hogy hogyan bánjunk a pénzünkkel, hogyan kell gyarapítani, addig alig találni olyat, ahol a normális szemétkezeléssel foglalkoznak? Egyetlen szemináriumot találtam, ami a Hulladékcsökkentésről szólt. Ennek több, mint 2 éve.

Szerintem az egyik legalapvetőbb dolog, hogy vigyázunk a környezetünkre.

Az egyik legszomorúbb dolog, hogy a mai “fejlett” 21. században, olyan alapvető dolgokat kell elmondani “érett” felnőtt embereknek, mint:

Dobd ki a szemetet a kukába.

A szelektív hulladékgyűjtésbe már bele sem merek menni.

Kérdem én: Milyen emberi jogai vannak annak, aki tudatosan szennyezi a környezetét? El kell titkolni a nevét? Vannak személyiségi jogai? Milyen joga van olyan döntést hozni, hogy más életét is veszélyezteti?

Az utolsó kérdés lehet kissé viccesen hangzik, de gondoljunk bele, hogy a Földnek mennyi idő( energia) kell, mire egy rakás nehéz tárgyat lebont? Az abból keletkező káros dolgokat kik fogják belélegezni?

Én azt gondolom, hogy mindent meg lehet tanulni, így a normális hulladékkezelést is. 🙂 Ennek tanítását minél előbb érdemes elkezdeni.

Nagyon is sajnálom, hogy még erre a célra (is) ki kell helyezni kamerákat, de ha sajnos ez kell, akkor ez kell.

Az egészben pedig az a bosszantó, hogy van szemétszállítás minden héten, sőt, most már házhoz is jönnek lomtalanítás ügyében.

Ti mit tennétek a megelőzés érdekében? Hogyan lehetne egy kulturált társadalmat felnevelni (kinevelni) ? Hogyan adjuk az illető értésére, hogy amit tesz, nemcsak környezetszennyező, de még törvénybe is ütközik?

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük