Csütörtök reggeli hírek

Szép reggelt Mindenkinek! 🙂

Megérkezett a várva várt eső. Kartalon legalább délután 3 óráig ígéri az esőt. Jelenleg  fok van, napközben 12 és 15 fok között tetőzik a hőmérséklet. Hidegfronti hatásokra készülhetünk, legyünk türelmesek magunkkal és embertársainkkal.

Ahogy azt sokan tudjátok, ma van a Magyar Költészet Napja. Ezt a napot 1964 óta tartjuk számon, és József Attila születéséhez kötjük. Ennek margójára, ma este 6 órától Költészetnapi est lesz a Könyvtárban, ahol Barabás Tamás és Bartos Janka versekkel és történetekkel várják az eseményre érkezőket. Remélem sokan elmentek. 🙂

Ennek alkalmából megosztanám veletek a kedvenc versemet.

Tóth Árpád: MA LELKEMET…

Ma lelkemet libegni bontom,
Mint zászlót zúgat szűzi szél,
Kitűzve büszke bástyaponton,
Magasra leng a horizonton,
És leng s ragyog és leng s zenél.

Ragyog és leng, mint drága kelme,
Melyet ha duzzaszt tiszta lég,
Úgy csattog, mintha énekelne,
S mint nagy selyemszárny, égbe kelne,
S kék keblére zárná az ég.

1913

Nektek melyik a kedvenc versetek és miért? Írjátok meg a cikk alá, vagy a hírportál facebook-os oldalára. 🙂

Lássuk a helyi híreket!

Tegnap délután kivittem a játszótéri játékokat. Rengeteg játékot tudtunk venni, és még mindig maradt pénz az esetleges utánpótlásra is. Nagyon örültek a gyerekek, remélem tegnap délután sokan kint voltatok! 🙂 Köszönöm, hogy ilyen jól sikerült ez az összefogás!

A fával kapcsolatban egy kis türelmet kérek, de ne aggódjatok, mindenképpen lesz! 🙂

Ma van a Tulipán és a Nefelejcs csoportba járóknak az általános iskolai beiratkozás! A lenti képen megnézhetitek, hogy mit kell magatokkal vinni a beiratkozáshoz.

És ha már Általános Iskola, április 17-től, szerdától 24-ig tavaszi szünet lesz! Első tanítási nap április 25-e, csütörtök.

Vasárnap, virágvasárnap, április 14-én, Húsvéti készülődés lesz a Faluházban. Új technikával készíthetitek el otthonra a csodás dekorációtokat. Remélem sokan mentek, és szebbnél szebb fotókon fogjátok nekünk megmutatni miket készítettetek. 🙂

Az alsó tagozatosoknak még mindig tart a Húsvéti verseny. Hogy mi is ez?

Szutor Piroska húsvéti versenyt hirdetett a Pek Snack boltban. Nem kell mást tennetek, csak rajzolnotok valami szép húsvéti nyuszis képet, vagy akár készíthettek is húsvéti nyuszit, amit ezután át lehet vinni az iskola melletti pékségbe. Április 15-ig (tehát előtte való nap elmehettek a húsvéti készülődésre, és akár azt is lerajzolhatjátok! 🙂 )  adhatjátok be a szebbnél szebb műveiteket, valamint az elkészített nyuszikat. A fődíj pedig, egy családi pizza, a nyertes osztályának.

Továbbra is mennek az adománygyűjtések, mind a plüssállat gyűjtés, mind a Kárpátaljai gyerekeknek szánt gyűjtés.

Jövő hónapban lesz az óvodai beiratkozás.

Szarvas Tivadar feltett egy emlékeztetőt.

“Aki még esetleg nem rendelkezett idén személyi jövedelemadója 1%-ról, annak egy kis emlékeztetőül felteszem a kartali alapítványok listáját. Az ügyfélkapun keresztül pár kattintás az egész! Akinek nincs ilyen, postán is beküldhető a nyilatkozat! Éljünk minél többen ezzel a támogatási lehetőséggel! Határidő: 2019.05.20. “ Támogassuk a kartali alapítványokat! 🙂 

Szeretném egy idézettel lezárni a reggeli cikket.

“A költészet nagyon szubjektív és intim önkifejezési mód. Szó szerint a saját szívdobogásod. A ritmusod. A lelked zenéje. Szuperkoncentrálva. Egy sűrű darab önmagadból.” /Val Kilmer/

Mára esőben gondolkodós, elmélkedős, mosolygós szép napot kívánok Mindenkinek!

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük