Hogyan kezdd a kedd reggelt?

Olvasd el a helyi híreket, és már le sem vagy maradva a falu dolgairól! 🙂

Szép reggelt Mindenkinek!

Kezdjük a szokásos időjárással. 🙂

Jelenleg 9 fok van. Napközben 19 és 21 fok között alakulhat a hőmérséklet. Egy-egy futó zápor kialakulhat. Fülledt, meleg időre készülhetünk, fronthatás nélkül.

Lássuk röviden a helyi híreket.

Tegnap este kettő meccse is volt a Kartal SE-nek. Az elsőt 5 órakor játszották a Maglód TC ellen. 10-3-ra nyert a Kartal SE! Szép volt fiúk! A második meccs este 7 órakor kezdődött, a Scoregoal Kecskemét FC ellen játszottak a fiúk. 0-8-ra kikaptunk. Nem láttam a meccset, de szerintem ez az eredmény az előző meccs parádés győzelmére írható. Biztosan fáradtak voltak a fiúk. Sebaj, legközelebb még jobbak lesztek! 🙂 Hajrá Kartal SE!

Tegnap délelőtt a játszótérre újabb játékok érkeztek! A kicsik nagyon örültek a szebbnél szebb játékoknak. A héten várhatóak azok a játékok is, amikre a közösség gyűjtötte össze a pénzt. 🙂

Horváth Oláh Dóra igazi nosztalgikus hangulatot teremtett, mind a Kartal csoportban, mind pedig Polgármester Asszony falán. Dóra ugyanis rátalált Unger Balázs: Galga menti vonósbandák című könyvére, melyben rengeteg régi képet nézhetünk meg a mulatozó Kartaliakról. 🙂 A könyvet ITT tudjátok megrendelni.

És ha már Kartal csoport…

Tegnap délután Nagy Melinda tanárnő autójából el lett tulajdonítva egy zöld Joseph Seibel papucs. Ennek értéke legalább 25.000 forint. A szülők, és az iskola dolgozói egy emberként kérik vissza a papucsot!

A héten lesz kettő program Kartalon.

Csütörtökön, április 11-én, a költészet napján, Költészet napi est lesz. Versekkel és történetekkel készül Barabás Tamás és Bartos Janka.

Vasárnap, virágvasárnap, április 14-én, Húsvéti készülődés lesz a Faluházban. Új technikával készíthetitek el otthonra a csodás dekorációtokat. Remélem sokan mentek, és szebbnél szebb fotókon fogjátok nekünk megmutatni miket készítettetek. 🙂

Az alsó tagozatosoknak még mindig tart a Húsvéti verseny. Hogy mi is ez?

Szutor Piroska húsvéti versenyt hirdetett a Pek Snack boltban. Nem kell mást tennetek, csak rajzolnotok valami szép húsvéti nyuszis képet, vagy akár készíthettek is húsvéti nyuszit, amit ezután át lehet vinni az iskola melletti pékségbe. Április 15-ig (tehát előtte való nap elmehettek a húsvéti készülődésre, és akár azt is lerajzolhatjátok! 🙂 )  adhatjátok be a szebbnél szebb műveiteket, valamint az elkészített nyuszikat. A fődíj pedig, egy családi pizza, a nyertes osztályának.

A versenyben csak az alsó tagozatosok vehetnek részt. 🙂

Hoztam pár képet a remekművekről.

A szülők biztosan tudják, de nem árt az ismétlés. A héten van az általános iskolai beiratkozás a Tulipán, a Nefelejcs, a Pitypang és a Boglárka csoportosoknak.

Továbbra is tartanak az adománygyűjtések.

A Plüssgyűjtésre szánt plüssöket a Deák Ferenc utca 20-ba, a  Premissa szépségszalonba vihetitek! A plüssök a gyermek szívsebészeti osztályán lévő Hősökhöz fognak kerülni.

A másik gyűjtésnél pedig keresd  Batáriné Bezzegh Anita lakost. Itt a Kárpátaljai Nagyszőlős és Munkács kórházában lévő gyermekeknek folyik a gyűjtés.

Szép napot és balesetmentes közlekedést kívánok!

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük