Vágjunk bele a hétfőbe

Szép jó reggelt Mindenkinek! 🙂

Remélem tartalmasan eltelt a hétvége Mindenkinek.

Kezdjük a szokásos időjárással.

Jelenleg 9 fok van. Napközben 19 és 23 fok között tetőzik a hőmérséklet. Esőre ma nem igazán kell készülni ( este 6 órára ír 1 mm esőt, de ennek is kicsi a valószínűsége) . Frontmentes időre készülhetünk. A nyír és a platán pollenkoncentrációja továbbra is növekszik. A nyár, a fűz, továbbra is magas pollenkoncentrációval bír. Ellenben a kőris, a juhar, a ciprus és a tiszafafélék pollenje a közepesen magas kategóriában maradnak egyenlőre.

Ennyit az időjárásról, most pedig lássuk a közéleti híreket.

Szöllősi Csaba a kartali Könyves Kálmán általános iskola, 8.a. osztályos tanulója, valamint a Vasas U14- es, válogatott jégkorongozója ismét a dobogón végzet csapatával a Magyar Bajnokságban, valamint beválogatták a Spanyolországba utazó válogatott keretbe. Április végén indul az U14- es Magyar Válogatott, hogy képviselje Magyarországot, a világ hokinagyhatalmai között! Gratulálunk és csak így tovább! 🙂

Legkisebb focistáink Galgagyörkön játszottak. Nagyon ügyesek voltak. 🙂 Gratulálunk! 🙂

És ha már a sporttal kezdtem, akkor ne felejtsétek el, hogy ma este 2(!) meccsen is drukkolhattok a Kartal SE-nek a Sportcsarnokban! Hajrá Kartal SE!

Pénteken, új mozgásforma debütált Kartalon, ez pedig a Hypoxi. A lentebb látható képen a részleteket is elolvashatjátok, valamint itt van egy bemutató videó azoknak, akik nem tudják, mi is ez az új dolog. 🙂

Lássuk a jótékonykodással kapcsolatos híreket!

A Premissa szépségszalon ismét csatlakozott a plüssállat gyűjtéshez. A Plüssgyűjtésre szánt plüssöket a Deák Ferenc utca 20-ba, a  Premissa szépségszalonba vihetitek! A plüssök a gyermek szívsebészeti osztályán lévő Hősökhöz fognak kerülni.

A másik gyűjtésnél pedig keresd  Batáriné Bezzegh Anita lakost. Itt a Kárpátaljai Nagyszőlős és Munkács kórházában lévő gyermekeknek folyik a gyűjtés.

Végül pedig Lantos Julianna hívta fel a figyelmet egy újabb adományozási (licitálási) lehetőségre.

“A helyi kézművesek, alkotók figyelmét szeretném felhívni erre az oldalra. Rendszeresen indítanak jótékonysági licitet tartósan egy-egy beteg gyermek javára. (A gyermeket ők választják ki a felajánlónak nem tisztje ezt megkérdőjelezni.)
Ha bármelyikőtök úgy érzi szívesen beáll a segítők sorába 1-1 alkotással az csatlakozzon nyugodtan. Aki pedig ilyen módon nem tud segíteni de szívesen licitálna biztosan talál valami kedvére valót. Köszönöm ha te is segítesz.”  Csatlakozni itt tudsz a csoportba.

Ma este a focin kívül lehet mást is csinálni. Menjetek el, és próbáljátok ki a Társastánc tanfolyamot. 🙂 Nagyon jó hangulatban telik el az az 1 óra, és igazán jól táncolnak a többiek, pedig “csak” nemrégen kezdték. Leginkább a férfiak jelentkezését várják, ugyanis néhány csodás hölgynek nincs párja a tanfolyamon. Csak bátran kedves férfiak! 🙂

Itt van egy kis kedvcsináló a ma estére. 🙂 Képeket pedig itt tudsz nézegetni.

Érkeztek táncos hírek is, a társastánc tanfolyamon kívül! 🙂 Megrendezésre kerül a szokásos Záró Tánc Gála, valamint idén is lesz tánctábor! 🙂

Ha elfáradtál a sok táncolástól és foci drukkolástól, akkor meg kell említsem a Költészet napi estet, ami a könyvtárban lesz április 11-én, este 6 órától. Versekkel és történetekkel készül Barabás Tamás és Bartos Janka.

A Hagyományok Háza kiadásában jelent meg, 3000 Ft-ért megrendelhető, a Táncház Találkozón pedig még a mai napon kapható 2000 Ft-os áron, Unger Balázs : GALGA MENTI VONÓSBANDÁK című könyve. A könyvet itt tudjátok megrendelni. Köszönjük a felhívást Horváth Oláh Dórának! 🙂 Egy részlet a könyvből: “A legmulatósabb nép a kartali volt. De nem ám az emberek; az asszonyok. Ha azoknak el tudtad muzsikálni a Tarkalepkét, nem győzték az ötveneseket belehúzni a vonóba. Meg másik nagy nótájuk volt a Felültem a kemencére, azt is nagyon szerették”.

Virágvasárnap lehetőségetek van Húsvéti dekorációt készíteni a Faluházban. Remélem sokan elmentek!

Ezen a héten van az általános iskolai beiratkozás a Tulipán, a Nefelejcs, a Pitypang és a Boglárka csoportosoknak. Jövő hónapban pedig óvodai beiratkozás lesz.

Előre szaladván, a hétvégére máris érkezett programajánló. Szombaton  jótékonysági futás és kerékpározás lesz Aszódon! Polgárőrséggel és rendőrséggel biztosított útvonalon, így gyerekekkel is biztonságos. Ingyenes szűrővizsgálatok, reformétel főzés a helyszínen. További részleteket, a képen olvashattok. 

Útfelújítással kapcsolatos hír is érkezett. A Lehel utca lakosai hozzájárulásának köszönhetően, a mai nap elindul az útalap kivitelezésének megkezdése. Így kell ezt! 🙂

Én így hétfő reggelre ennyi lettem volna. Köszönöm a figyelmet, és ne feledjétek, a világban élő embereket, össze tudjátok zavarni azzal, ha hétfőn mosolyogtok! 🙂

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük