Vágjunk bele a csütörtökbe

Szép reggelt Mindenkinek! 🙂

Jelenleg 10 fok van, napközben 15 és 19 fokig kúszhat fel a nappali hőmérséklet. A szél még mindig fúj, így csökkenhet a hőérzetünk is. A mai nap még frontmentes és eső nélküli időre készülhetünk.

Lássuk a híreket! 🙂

Van két jótékonykodással, adománygyűjtéssel kapcsolatos hír.

Az elsőnél, adománygyűjtés folyik a Kárpátaljai Nagyszőlős és Munkács kórházaiban hagyott “elfelejtett” kisgyermekek számára. Április 21-ig van lehetőség leadni az adományokat. 0-2 éves korig gyűjtenek, gyógyszereket, pelenkákat,játékokat,tisztálkodó szereket.  Az adományokat Batáriné Bezzegh Anita gyűjti, vele kell felvenni a kapcsolatot.

A másik adománygyűjtés, szintén kórházi gyermekek részére történik. A Premissa szépségszalon ismét csatlakozott a Plüssállat gyűjtéshez. Ahogy korábban is, úgy most is, a felajánlott plüssök a gyermek szívsebészeti osztályra kerülnek ! 🙂 A plüssállatokat a Deák Ferenc utca 20-ba viheted el, a gyűjtés május 3-ig tart.

És ha már adományokról van szó, nem mehetek el a játszótéri gyűjtés mellett sem. Ahogy írtam, rengeteg adomány gyűlt össze, Polgármester Asszonnyal igyekszem ma vagy holnap beszélni a fásításról. Köszönöm a türelmeteket.

Aztán..

Ebben az évben április 20-án és 21-én lesz Húsvét. Ezért április 14-én Virágvasárnap, Húsvéti készülődés lesz a Faluházban. 🙂 Új díszítési technikával készíthetitek el a saját húsvéti dekorációtokat! Remélem sokan elmentek, és szebbnél szebb képekkel töltitek majd meg a Kartal csoportot! 🙂

És ha már Faluház és kultúra, április 11-én költészetnapi est lesz a Könyvtárban, este 6 órától. Versekkel és történetekkel készül Barabás Tamás és Bartos Janka.

Ma visznek el az évben először zöld hulladékot, én lassan innentől számolom a nyarat ( indul a fűnyíró és kertszépítő szezon! 🙂 ) . A továbbiakban a lentebb látható képen történik a szemétszállítás.

Ne feledjétek! A házhoz menő lomtalanítási igényeket, ebben a hónapban adhatjátok le! 🙂 Az igénybejelentés történhet személyesen, telefonon ( +3628561200-as számon, ügyfélszámmal történik az azonosítás), vagy a lentebb látható lap helyes kitöltése után a lomtalanitas@zoldhid.hu e-mail címre kell elküldeni. Határidő, április 30-a.

Ne felejtsük el, jövő hónapban óvodai beiratkozás! Valamint ebben a hónapban van az általános iskolai beiratkozás is! 🙂

A végére pedig szaladjunk egy kicsit előre.

Ahogy sok éve már, idén is lesz Tánctábor. Részleteket a lentebb látható képen olvashattok. Valamint, júniusban ismét megrendezésre kerül a nagy sikerű Záró tánc gála, ahol a Happiness Dance and Fitness egyesület táncosait nézhetitek majd meg.

Mára szép napot és balesetmentes közlekedést kívánok! 🙂

 

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük