Ugorjunk bele a hétfőbe!

Szép jó reggelt Mindenkinek! 🙂

Remélem, hogy sokan voltatok kirándulni a hétvégén! 🙂

Jelenleg +9 fok van, napközben +11 és +15 fok között mérhetjük a hőmérsékletet. A mai nap hidegfronti hatás érvényesül Kartalon, legyünk türelmesek magunkkal és embertársainkkal is! 🙂

De lássuk a híreket is! 🙂

A mai nap, talán legfontosabb híre, hogy ma délután 5 órától lakossági fórum lesz a Községházán. Részleteket, a lentebb látható plakáton olvashattok. Remélem, hogy sokan eljöttök! 🙂


És hogy még mi lesz ma?

A lakossági fórum után, nem kell egyből hazamennetek, ugyanis, ha hétfő, akkor Futsal van! 🙂 Ma este 7 órától a Kartal SE játszik az Újpest Futsal ellen, a Sportcsarnokban! 🙂 Ez már egy NBII-es futsal bajnoki mérkőzés lesz. Hajrá Fiúk, hajrá Kartal! 🙂

Polgármester Asszony nagyon aktív volt a hétvégén, hosszú és hatalmas posztot tett ki az útfelújítással kapcsolatban. A bejegyzést itt  tekinthetitek meg, de ide is bemásolom.

“ÚTFELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

Sok kérdés merült fel az aszfaltozással kapcsolatosan.
Megpróbálok mindenre válaszolni, amit olvastam a közösségi oldalon vagy amivel megkerestek személyesen:

1./ Köztársaság utca ebben az etapban nem kerül teljes felújításra, de kátyúzni fogunk.

2./ Főútról + 2. km-nél levő buszöböl felújításáról folyamatosan egyeztetünk a Közúttal. Ez nem azt jelenti, hogy csak “üres szavakkal”, ígéretekkel akarom megnyugtatni a lakosságot, hanem ténylegesen folynak a tárgyalások, várhatóan nyárra ez is rendeződik.

3./ Az Ibolya utcát ebbe a pályázatba nem lehetett betenni anélkül, hogy ne veszélyeztettük volna a pályázat végleges eredményét.
Mivel 2017. évben volt egy sikertelen utas pályázatunk, ezért 2018. évben nem kockáztathattunk és csak azon utak felújítására pályáztunk, melyek szigorúan (!!!) megfelelnek a pályázati feltételeknek, szempontoknak, értékelésnek.
Ezeknek a feltételeknek sajnos sem az Ibolya utca, sem a Lehel utca nem felelt meg.

4./ A felújítás alatt levő utcák esetében pályázati feltétel volt, hogy közintézmény közelében legyen az adott utca, mennyi a lakosok száma, illetve hány és mekkora nagyságú cég működik:

– iskola, óvoda, bölcsőde, családsegítő, védőnők, sportcsarnok esetében: az Iskola utca, Ady, Császár és a Kun jöhetett szóba

– alsó tagozatos iskola, művház esetében: Zrínyi utca, Könyves Kálmán utca

– temető a teljes lakosságot érinti (sajnos): Temető utca

– Bartók Béla és a Béke utca esetében: járhatatlan, balesetveszélyes kátyúk,legnagyobb cég, lakosság száma jelentős

5./ A mostani felújítást követően még mindig marad olyan utca, melyet részlegesen vagy teljesen fel kell újítanunk, aszfaltoznunk.
Ahogy tavaly saját költségvetésből elkezdtük a felújításokat, illetve az idei évben már pályázati forrásból tovább tudtuk folytatni, úgy a továbbiakban is lesz aszfaltozás, kátyúzás, felújítás…
1 év alatt ugyan meg lehetne minden utat csinálni, csak erősen nem ajánlott és felelőtlen döntés lenne!!!
A felelős gazdálkodást szem előtt tartva törekszünk a folyamatos megvalósításra.
Nem mondom azt, hogy kérem a lakosság türelmét…, azért nem kérem, mert 2018-2019. évben olyan évet hagytunk/hagyunk magunk után, melyben a 25 évvel ezelőtt leaszfaltozott és azóta már erősen leamortizálódott mellékutakat újítjuk fel folyamatosan.
1 év alatt többet fordítottunk útfelújításra, mint az elmúlt 25 évben összesen. Úgy is mondhatnám, hogy 25 év “hiányát” pótoltuk nagy részben az elmúlt 1 évben.

Az önkormányzat anyagi erejét figyelembe véve, a pályázatokat kihasználva, felelős gazdálkodást szem előtt tartva (hiszen több intézmény fenntartója az önkormányzat, melynek zavartalanul kell működnie nap, mint nap!) fogjuk a további problémákat is megoldani legyen szó útról vagy bármely más megoldásra váró feladatról.

6./ Azok a felújításra váró utak, melyek az idei évben esetleg kimaradnak, a következő szakaszba be lesznek tervezve.

7./ Már hallom a következő kérdést: mikor lesz a következő szakasz? Ez a költségvetéstől függ, hogy idei vagy jövő évi lesz.

Balesetmentes & rally mentes mellékutakat, forgalmat kívánok!

Az utolsó szó pedig a köszöneté a korrekt hozzáállás, türelem és megértés miatt, amit a forgalom akadályoztatása miatt okoztunk/okozunk!

Üdvözlettel:

Oláh Klára
(akinek szintén fontos a település sorsa, nem kicsit, NAGYON!!!  ”
forrás

Aztán… 🙂

Majláth Bianka, kartali lakos, a WBF szervezet új világbajnoka lett tegnap este Kistarcsán, a II. Papp László Box Gálán. Gratulálunk Bianka! 🙂

És ha hétfő, akkor tüzelés. Amint tudjátok, az elmúlt időszakban országos tűzgyújtási tilalom volt. Viszont, 2019. március 15-től az ország teljes területén visszavonták a tűzgyújtási tilalmat! De ettől függetlenül Kartalon ugyanúgy száraz gallyakat égessünk. 🙂

Ez egy elég régi probléma Kartalon, hogy mikor is lehet tüzelni. Jelenleg úgy áll a dolog, hogy hétfőn. A legutóbbi testületi ülésen megkérdeztem, hogy mit tudunk tenni, ha valaki, a hét közepén is éget, füstöl. Jegyzőasszony azt válaszolta, hogy fel kell írni az utcát, a házszámot, és még az illető nevét is ( ha tudjuk). Ezzel be kell menni a Községházára, és ezek után intézkedések lesznek. Persze jött egy olyan javaslat is, az egyik képviselőtől, hogy jogtalan tűzgyújtás révén még a tűzoltókat is lehet értesíteni, és ott elég kemény pénzbírságban lehet része az embernek.

És, ha kellőképpen elégettél minden gallyat, fát a nap folyamán, akkor estére jár Neked a kikapcsolódás! Menj el a gyógyszertár mögötti tükrös terembe, és vegyél részt a nagyon jó hangulatú társastánc tanfolyamon! 🙂

Végül, de nem utolsósorban, vasárnap óraátállítás! 🙂 1 órával kell előrébb állítani az órákat, éljen a nyári időszámítás!

Én így hétfő reggelre ennyi lettem volna, köszönöm a figyelmet, szép napot és balesetmentes közlekedést kívánok Mindenkinek! 🙂

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük