Sándor, József,Benedek..

Zsákban hozták a szelet..

Szép reggelt kívánok Mindenkinek! 🙂

Remélem mindenkinek jól telt a hosszú hétvégéje, sokat kirándultatok vagy épp pihentetek. 🙂

Kezdjük a szokásos napi időjárással. Jelenleg +10 fok van, de ettől a hatalmas széltől nem érződik annyinak.  Természetesen Pest megyére elsőfokú (citromsárga) riasztás is ki van adva a nagy szél miatt. Ez azt jelenti, hogy a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Ezzel egyszerre hidegfronti hatásokra készülhetünk, melynek tünetei lehetnek a különböző görcsös panaszok, fejfájás, vérnyomás ingadozás, ízületi panaszok. A szél miatt pedig ingerlékenyebbek is lehetünk. Legyünk ma is türelmesek magunkkal és embertársainkkal. 🙂

Ennyit az időjárásról, most pedig nézzük a helyi híreket. 🙂

Kicsit visszakanyarodnék péntekre. 🙂 Nagyon szép és felemelő megemlékezés volt a Petőfi szobornál, az arról készített videókat itt tudjátok megnézni.

Ma este 6 órától társastánc tanfolyam! 🙂 Az első óráról itt olvashattok élménybeszámolót. 🙂

Március 20-án délután 3 órakor átadásra kerül a Mártírok utcai orvosi rendelő. Ünnepi beszédet mond Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Vécsey László Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő, Tamási József címzetes apát-plébános, és Oláh Klára Mária polgármester asszony.

Március 25-én délután 5 órai kezdettel, lakossági fórum lesz a Községházán, remélem sokan elmegyünk!

Aztán..

A Zöld Híd múlt héten közzé azokat a településeket, ahová már ki lettek küldve a zöldhulladék gyűjtő zsákok. Kartalon, ahogy tavaly is, idén is a Községházán lehet átvenni.

És egy másik nagyon fontos hír a Zöld Híddal kapcsolatban:

“A Zöld Híd B.I.G.G. Nkft. a 2019-es évtől bevezeti a házhoz menő rendszerű lomtalanítást.
Az ügyintézéshez és a lomtalanítás kivitelezéséhez szükséges dokumentumok a http://www.zoldhid.hu/nkft/Hazhoz-meno-lomtalanitas-2019tol/ honlapon is megtalálhatóak és a Facebook oldalunkra is feltöltésre kerülnek.
– Lomtalanítási tájékoztatók
– Településekre vonatkozó időrendi beosztás
– Lomtalanítási igénybejelentő lap és a hozzá tartozó tájékoztató”

Valamint posztolásra került az Általános Iskolába való beiratkozásról néhány fontos információ is!

A végén pedig néhány szót szólnék a gyűjtésről is. 🙂 Pontosan 1 héttel ezelőtt este lett kitéve a hír, miszerint fogjunk össze, és vegyünk még több játékot a játszótér ( vagy játszóterek) homokozójába. Elsőként Braun Krisztián csatlakozott, majd a Játéksziget Napköziotthonos Óvoda és a Játéksziget Bölcsőde is. 🙂 Szombaton pedig Bagi Judit zöldségboltja is becsatlakozott a gyűjtésbe. 🙂

A bevételből, ahogy írtam, a homokozóba szeretnénk játékokat venni, de ha olyan sok pénz jönne össze ezen és még a jövő héten is, akkor én benne vagyok, hogy mást csinálhatunk a pénzzel. Tehát, rajtam ne múljon soha semmi jó dolog! 🙂 Szeretném ezt is mindenkivel megvitatni, mert azt gondolom, hogy erről (is) együtt kell döntenünk. 🙂

Úgyhogy a gyűjtés még mehetne szerintem 1 nagyon maximum 2 hétig. Köszönjük mindenki lelkes támogatását! 🙂

Én így ma reggelre ennyi lettem volna, szép napot, balesetmentes közlekedést kívánok, és ne feledjétek, hogy egy mosollyal a másik napját is szebbé tehetitek! 🙂

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük