Reggeli hírek

Szép jó reggelt Mindenkinek! 🙂

Jelenleg +1, +2 fok van. Esőre délután 3 óra fele számíthatunk, de akkor is csak kis mennyiségre. A mai napra is kettősfronti hatás érvényesül, legyünk türelmesek magunkkal és embertársainkkal is. 🙂

Lassan olyan hosszan tudnám írni a híreket, mint amilyen hosszan a Pí értékét. Ma van ugyanis a Nemzetközi Pí nap. Az iskolában csak annyit tanultam, hogy ennek értéke 3,14. Azonban arról nem volt szó, hogy a különböző számítástechnikai módszerek segítségével már a 8. billiárd jegyét is kiszámították. Ezt a napot egyébként 1988. március 14-e óta tartják számon, sőt 2009-ben Amerikában ezt Nemzeti Pí napnak is elnevezték.

Szerte a világban ezen a napon különböző konferenciákat, vetélkedőket tartanak. Természetesen Amerikában ezen a napon is előszeretettel ünnepelnek pitével. 🙂

Ennyit a mai világnapról, most pedig térjünk vissza Kartalra. 🙂

Ma délután a nagy játszótér mellett 14 órától 16 óráig cipővásár lesz. Ha esni fog az eső, akkor holnap lesz megtartva, ugyanúgy a játszótér mellett 14 órától 16 óráig.

Holnap 10 órától a Petőfi szobornál, megemlékezés lesz a forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából. Ünnepi beszédet mond, Oláh Klára Mária polgármester asszony, és azután koszorúzás lesz.

18-án újra lesz társastánc tanfolyam! Az első alkalom is nagyon jó hangulatban telt el, erről itt tudtok olvasni. Jelentkezni a +3670-455-06-79-es telefonszámon lehet.

Március 20-án délután 3 órakor átadásra kerül a Mártírok utcai orvosi rendelő. Ünnepi beszédet mond Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Vécsey László Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő, Tamási József címzetes apát-plébános, és Oláh Klára Mária polgármester asszony .

Március 25-én délután 5 órai kezdettel, lakossági fórum lesz a Községházán, remélem sokan elmegyünk!

Aztán..

A Zöld Híd tegnap tette közzé azokat a településeket, ahová már ki lettek küldve a zöldhulladék gyűjtő zsákok. Kartalon, ahogy tavaly is, idén is a Községházán lehet átvenni.

És egy másik nagyon fontos hír a Zöld Híddal kapcsolatban:

“A Zöld Híd B.I.G.G. Nkft. a 2019-es évtől bevezeti a házhoz menő rendszerű lomtalanítást.
Az ügyintézéshez és a lomtalanítás kivitelezéséhez szükséges dokumentumok a http://www.zoldhid.hu/nkft/Hazhoz-meno-lomtalanitas-2019tol/ honlapon is megtalálhatóak és a Facebook oldalunkra is feltöltésre kerülnek.
– Lomtalanítási tájékoztatók
– Településekre vonatkozó időrendi beosztás
– Lomtalanítási igénybejelentő lap és a hozzá tartozó tájékoztató”

Valamint tegnap délután posztolásra került az Általános Iskolába való beiratkozásról néhány fontos információ is!

A homokozó készletre való gyűjtés továbbra is folyik, sőt a mai nap igyekszem a központi oviba, és a bölcsibe is kihelyezni a gyűjtőládákat. 🙂

Mára szép napot és balesetmentes közlekedést kívánok mindenkinek! 🙂

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük