Kezdjük el a hetet!

Szép jó reggelt Mindenkinek! 🙂

Pénteken elborították a szebbnél szebb virágos képek a facebook-ot. 🙂 Uraim, kitettetek magatokért! 🙂 Remélem, hogy a hétvégi rossz idő ellenére is, szép hétvégéje volt mindenkinek.

Kezdjük a szokásos időjárás előrejelzéssel 🙂

Jelenleg +8 fok van, persze a szél miatt nem érződik annyinak a hőmérséklet. És ha már szél, a délelőtt folyamán Kartalon is gyengülni fog a szélfújás, de ettől függetlenül elsőfokú ( citromsárga) riasztás még mindig ki van adva az erős széllökésekre. Kartalon délután 3 órára érkezhet egy kisebb eső, de nagyobb eséllyel este 6 óra fele érhet ide egy kisebb-nagyobb esőzés.

Ennek a csodálatos összekutyult időjárásnak köszönhetően, mára, hidegfronti hatásokra készülhetnek az arra érzékenyek.

És, hogy honnan lehet tudni, hogy frontérzékeny vagy? Itt van néhány tünet ami előfordulhat akár veled is. A frontérzékenység pedig bármelyik életkorban kialakulhat.

Lehetséges panaszok hidegfront esetén:

  • fejfájás
  • ingerlékenység
  • migrén
  • vérnyomás ingadozás
  • izomgörcs, hasi görcsök
  • reumás panaszok
  • akár még vesegörcs is előfordulhat

Ennyit az időjárásról, most pedig lássuk mik történtek Kartalon, és hogy mi várható mára 🙂

Nagy Levente a Kartali Könyves Kálmán Általános Iskola tanulója a II. korcsoportos Úszó Diákolimpia Országos Döntő ezüstérmes lett 50 méteres hátúszásban! Edzője, felkészítője: Garádi Géza volt.

Szép volt Levente! Büszkék vagyunk rád! 🙂 ( Cseh László is így kezdhette szerintem.. 🙂 )

Balázs Lotti a Kartali SE tagja, és a legjobb lány játékosnak választották! 🙂 Szép volt, csak így tovább Lotti! 🙂

A facebook-os Kartal csoport felrobbant a Kalász-net egyik posztja miatt. A mai nap folyamán várható erről egy más hangvételű cikk ( ha már benne van az ötletládában) . 

Ma este 6 órától, a Baross utca 83-nál elkezdődik az első Társastánc tanfolyam. A tanfolyam körülbelül 1 órás lesz, szólóban és párban is el lehet menni, váltócipő szükséges. Remélem sokan elmentek! 🙂 Én sajnos nem tudok menni, de ne aggódjatok lesz erről is cikk! 🙂

Pénteken, 10 órától megemlékezés lesz az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról. 171 év, és még ma is mennyire aktuális a téma.. Beszédet mond Oláh Klára Mária, Polgármester Asszony, ezután pedig koszorúzás lesz. Nagyon remélem, hogy az aznapi egész napos eső és szélfújás nem fogja az eseményt elmosni és elfújni.

Nos, én ennyi lettem volna így reggelre, mára szép napot és balesetmentes közlekedést kívánok, és ne feledjük, hogy ma beszélgetéskor vegyünk egy mély levegőt, mielőtt válaszolnánk! 🙂 A szél okozta ingerlékenység végett ez ma különösen fontos! 🙂

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük