Hírdömping szerda reggel

Szép jó reggelt Mindenkinek! 🙂

A tegnapi szeles időnek nagyon remélem, hogy vége van már. Mára napközben +11 és +14 fokra számíthatunk, melegfronti hatásokkal ( migrén, vérnyomás ingadozás, fáradékonyság) .

Márciustól elindítom a pollenjelentést is, ugyanis a tavasz eljövetelével lassan kezdődik a szokásos tavaszi allergiaszezon is.

Jelenleg a ciprusfa-tiszafa, gombaspóra, mogyoró és az égerfa pollenkoncentrációja van benne a levegőben. Érdemes elmenni ezekben az időszakokban allergiavizsgálatokra is! 🙂

A mai nappal véget ér a farsangi szezon ami február 6-án kezdődött.

Mint ahogyan azt már sokan tudjátok, tegnap délután 5 óra fele hármas karambol történt a Kartalt és Verseget összekötő úton. A három autóban összesen 5 ember utazott, ebből 2 embert kórházba is kellett vinni. Az aszódi hivatásos tűzoltók segítettek a mentésben. Az érintett útszakaszt fél útpályán lezárták(később teljes útzár is volt), irányítás mellett haladt a forgalom. Még nem lehet tudni miért történt a baleset, de kérem, vigyázzunk egymásra, mindenkit hazavárnak!

A korábban említett zöld mercedes vito-t újra látták, ezúttal tegnap a Kun utcában. Házakat fotóznak, és senki sem tudja miért. Kérem, aki tudja fotózza le, vagy írja le a rendszámot, vagy ha ki is szállnak az autóból meg lehetne kérdezni őket, hogy mit csinálnak. Ha biztos információtok van, menjetek be ezzel a Községházára!

A mai nap világnapot is tartunk, ugyanis ma van a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap.

Amikor kicsik voltunk, a szüleink mindig elmondták, hogy zárjuk el a csapot, kapcsoljuk le a lámpát ha nem vagyunk a szobában, kapcsoljuk ki a televíziót ha épp nem nézzük.

Hihetetlen, hogy a mai 21. században ezt még inkább ki kell hangsúlyozni. Az emberi leleményességnek, odafigyelésnek hála, azonban tele az internet jobbnál jobb ötletekkel, hogy hogyan is spórolhatnánk energiát már a saját házunkban is! 🙂 És, ha minden háztartásban be lennének vezetve ezek a jó ötletek, lehet, hogy idővel, de tehetnénk valamit a Földünkért. 🙂

Hoztam néhány ötletet, hátha valakinél mától bevezetésre kerülnének! 🙂 Végül is.. mindjárt itt van a tavaszi nagytakarítás ideje.

  • Cseréld ki az izzókat energiatakarékosra!
  • A háztartási eszközöket teljesen áramtalanítsd használat után!
  • Ne legyen bedugva a mobiltöltő szüntelen a konnektorba!
  • A mosógépet teljesen töltsd tele, ne indíts mosást, ha csupán néhány ruha van benne!
  • Fürdés helyett zuhanyozz! Nemcsak azért, mert a zuhanyzás sokkal egészségesebb, hanem mert vízspóroló is!
  • Forró ételt ne tegyél a hűtőbe!
  • A hűtőben a fagyasztót, egy évben egyszer engedd le. Jót fog tenni a hűtő működésének is! 🙂
  • Locsolj esővízzel!
  • Ha van rá lehetőséged, használj napenergiát.

És Nektek? Nektek milyen bevált ötletetek van az energiatakarékossági világnapra? Írjatok ide a cikk alá, vagy a hírportál facebook-os oldalára! 🙂

Ennyi lettem volna ma reggelre, szép napot és ( a tegnapi nap margójára) balesetmentes közlekedést kívánok!

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük