Élménybeszámolós interjú Szászi Tiborral

Mint, ahogy arról már korábban írtam, Szászi Tibor február 1-jén Galgahévízen debütált műsorvezetőként. Magáról az eseményről és annak megéléséről kérdeztem 🙂

Szia! Köszönöm, hogy megint szakítasz rám időt.

Mesélj, milyen volt? 

Szia! Köszi az érdeklődést, összességében mondhatom, hogy jól sikerült, de én nem a műsorvezetésre tenném a hangsúlyt, mert a készülő televíziós műsorba nem, vagy csak nagyon kevés lesz belőle bevágva, sokkal inkább az egész megtervezése és persze a kivitelezése okozta a nagyobb fejtörést.

Tudtam már a legelején is, hogy nagy fába fogom vágni a fejszét, és ez az érzés a bulit megelőző napokra, egyre hatványozottabban volt jelen. Sokszor már annak örültem volna, ha túl lennék az egészen. Aztán mikor eljött a nagy nap, a szó szoros értelmében egész nap csak rohantam. Kívülről talán nem is látszott, de sok előkészületet igényelt a lebonyolítás, és a 15 fős stábot koordinálni sem volt mindig egyszerű. A legnehezebb pillanat az volt, mikor a műsor előtt közvetlen azt láttam, hogy Csoresz nincs jól, pedig az ő zenekara zenélt volna a TV felvétel előtt, és mivel a műsorban is szerepelnie kellett, csak remélni mertem, hogy idővel jobban lesz.

Amíg ő az öltözőben megpróbálta összeszedni magát, az emberek csak gyűltek, és már tűkön ültek, mert csúszott a kezdés, én pedig kezemben a mikrofonnal szaladgáltam a színpadon, mert az utolsó simítások még hátravoltak. A fénytechnika még le sem lett rendesen csekkolva,  aztán az egyik operatőr szólt, hogy valami búgó zaj jelent meg a hangban, ami oda fogja vágni a felvételt ha nem javítjuk ki, közben a feleségem szaladt hozzám, hogy azonnal menjek intézkedni, mert egy 14 fős társaság asztalát elfoglalták mások, és nem tudnak leülni…stb. Na, akkor sokszor kellett mély levegőt vennem, legszívesebben a világból is kifutottam volna, de végül is mindent megoldottunk.

Mikor az első fellépő műsora elindult, és hátulról azt láttam,hogy a fények működnek, a kamerák forognak, Csoresz is jobban van már, és ami a legfontosabb, a közönség gyülekezik a színpad elé és csillogó szemekkel éneklik a dalokat, na akkor tudtam fellélegezni először. Bevallom, jó érzés volt látni, hogy ez az egész felhajtás miattam van, és működik az, amit már hónapok óta vagy ezerszer átfuttattam a fejemben.

Sokan voltak a rendezvényen?

Elővételben több mint 100 jegy elkelt, és helyben is jó páran vettek még, úgy hogy nem panaszkodhatom, a helyszín adottságaihoz képest, pont ideális volt a létszám.

Van ilyen rendezvényekre igény?

Van, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy az enyém előtt is és utána is voltak bálok, ráadásul péntekre sikerült az időpontot tennem, mégis szép számmal jöttek. Persze nálam több előadó volt, és talán a TV felvétel tudata is rátett egy lapáttal, hiszen sokan kifejezetten a kamerák előtt táncoltak, de én pont ezt akartam, hogy a buliban ne beállított közönség legyen, akik vezényszóra tapsolnak és billegnek az asztaloknál jobbra-balra, hanem, hogy  igazi oldott hangulatú mulatás legyen. Persze ehhez megfelelő előadók is kellettek.

Aztán az a tény is talán mutat valamit, hogy a Galga menti emberek mellett, messzebbről is sokan érkeztek. Gödöllőről, Dunakesziről, Kókáról sőt még a fővárosból is.

 

Mik voltak a visszajelzések?

Leszámítva néhány apróságot, mint például a menet közben összekuszálódott ülésrend, amit végül plusz asztalokkal megoldottunk, vagy az 1-2 perces technikai átállások az előadók között, amit viszont tolerált a közönség többsége, nagy probléma nem volt, és nem is hallottam vissza komoly negatív kritikákat. Inkább biztatást kaptam sokat, és jó tanácsokat a következő rendezvényre nézve.

Persze én tudom jól, hogy sok minden nem teljesen úgy sikerült, ahogy szerettem volna, tanulópénz volt ez nekem, de a legközelebbinél már sokkal okosabb leszek.

 

Tervezed, hogy Kartalon is csinálj egy ilyen rendezvényt?

Nem igazán, és ennek több oka is van. Először is nincs akkora hagyománya, vagy inkább úgy mondanám, hogy Kartalon nem annyira bejáratott dolog ez a bálozás. Mostanában újra kezd valami mocorogni, de nem hiszem, hogy akkora igény volna rá, hogy megérje vele foglalkozni. Bagon, Hévízgyörkön vagy akár Galgahévízen más a helyzet, ott rendszeresen vannak bálok és mindenféle zenés rendezvények, ráadásul azok központibb helyek abból a szempontból, hogy oda jobban átmennek az emberek akár Kartalról is. Jó volt látni, hogy sok falumbéli ember is eljött, és nem csak idegenek vesznek körül.  Ha itt csinálnám, nem valószínű, hogy például Turáról átjönnének.

Aztán sajnos az a mondás is igaz, hogy senki nem lehet próféta a saját hazájában. Körülbelül 10 évig vendéglátóztam a Tequila zenekarommal, amiben ráadásul rajtam kívül más kartali is volt, mégis alig volt helyi meghívásunk. Ahogy elkezdtünk a zenéléssel foglalkozni, nagyon gyorsan elindult velünk az a bizonyos szekér, és sok állandó helyünk lett, Péceltől – Csömörön át Érdig, de időnként sokkal messzebbről is megfogadtak minket fesztiválokra, éttermekbe, rendezvényközpontokba, sőt néha még szállodába is. Ha  valahol megfordultunk, szinte biztos volt, hogy visszahívtak bennünket, de Kartalon mégis csak évi  1-2 bulink volt.

Azt is el kell mondanom, hogy  régen több alkalommal próbáltam helyben szervezni rendezvényt, három különböző intézménybe is, de az akkori intézményvezetőknél és a falu elöljáróinál süket fülekre találtam. Talán ha most próbálkoznék, lehet hogy más lenne a reakció.

Galgahévízen más volt a helyzet. Ott a polgármester úrtól és az önkormányzattól azonnal bizalmat kaptam, és megadták az engedélyt. A művelődési ház igazgatója is nagyon korrekt és segítőkész volt, amit ezúton is köszönök. Ők valahogy mást láttak ebben az egészben, és talán örültek is annak, hogy egy ilyen produkcióval színesítem a település kulturális életét.

Helyben inkább olyat tudnék elképzelni, hogy egy többnapos rendezvény alkalmával, mondjuk egy május 1.-i program keretein belül, egyik estére beiktatni a Galga Partyt, természetesen új előadókkal. Ez egyébként tervbe is van véve, mármint nem feltétlen Kartalon, de ha meghívást kapok, természetesen itt is nagy örömmel leszervezem. Mellesleg hasonló rendezvényt, csak nem mulatós, hanem popzene műfajában tervezek párhuzamosan létrehozni, mert érdemes volna kihasználni, hogy sok ismert énekessel és zenekarral van kontakt, és talán picit olcsóbban eljönnének nekem, de ez még a jövő zenéje.

A végére, ha megengeded, adok egy linket, ahol a készülő TV műsorból lehet egy kis ízelítőt kapni.

Még egyszer köszönöm az interjút, gratulálok az első ilyen rendezvényedhez és további sok sikert kívánok a terveidhez! 🙂

Köszönöm és köszönöm az újabb interjú lehetőséget.

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük