Beszélgessünk egy kicsit a Kartal facebook csoportról

Szép reggelt kívánok mindenkinek!

Kezdjük a szokásos időjárással. Jelenleg ( így fél 8 előtt pár perccel) -2 fok van. A hajnali ködnek már nyoma sincs. Mára nem várható fronthatás, hétvégére pedig egy melegfront éri el Kartalt, aminek köszönhetően szombaton +6, vasárnap +9 fokot is mérhetünk. Ennek az enyhe hétvégi időnek a hétfői markáns hidegfront fog véget vetni.
És, ha jól látom még gyenge havazást is írnak az oldalak Kartalra február 13-ra és 14-re. Szóval érdekes februárunk lesz, annyi szent.

A Kartal csoportot rendszeresen figyelem, és egy igen szomorú és dühítő képpel találtam szembe magam: szemétlerakás a Nefelejcs utcában. Most komolyan? Rendszeres, és jól működő szemétszállításunk van csütörtökönként, és akkor valaki gondol egyet és a szemetét kiteszi az utca szélére. Jóhiszemű vagyok, és nem gondolnám, hogy ez egy kartali műve lenne, de végül is mindegy kinek a műve igazából. Én ilyenkor a miérteket keresem..

https://humusz.hu/faq/hol-jelentheto-be-az-illegalisan-elhelyezett-hulladek ezen oldal szerint “A KÖZTERÜLETEKEN illegálisan elhelyezett hulladékot a helyi Önkormányzatnál kell bejelenteni.”

A másik már lassan állandó témává váló dolog: a kóbor kutyák. Azt hiszem erről órákat lehetne beszélgetni, diskurálni, hogy mi lenne a helyes megoldás. Ha jól tudom Kartalon volt/van gyepmester, így én személy szerint azt gondolom, hogy a kóbor kutyákat igenis vigye el, és ha van abban a kutyában chip, mesélje el a gazdának mi a felelős állattartás lényege. Én személy szerint örülnék, ha Kartalon (is) lenne erről oktatás. Nem gondolom, hogy ez annyira rossz vagy ciki lenne, mert ezt a dolgot is meg lehet tanulni, és így nagyon sok felelős állattartó lenne Kartalon is 🙂

A harmadik téma az internet lett a csoportban. Most már 1 hete Kalász Netes a falu nagy része. Az első nap nálam majd 3 órás netkimaradás volt,azóta néha-néha előfordul netszakadás, a feltöltés ugyanolyan lassúcska ( de ez az alacsony csomag miatt is van) . Engem is megkerestek jó páran privát üzenetben, hogy most mi lesz, ha ilyen rossz az internet?

Ugyanazt tudom mondani, mint eddig. Érdeklődni kell más szolgáltatóknál, ha nem vagy elégedett a jelenlegi szolgáltatóval. Többet nem tudok mondani, hiszen én is csak egy kis emberke volnék.

De, hogy valami jót is írjak végre 🙂

Továbbra is folyik a két esemény ( jótékonysági sportnap, farsangi bál) szervezése. A Sportnapról itt  tudtok olvasni részleteket, a farsangi bálról pedig itt.

Remélem sok mindenkivel fogok találkozni mindkét eseményen. 🙂

Kellemes napot, és kellemes hétvégét kívánok Mindenkinek, hétfőn találkozunk!

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük