Tombol az influenza

Úgy hallom, hogy Kartalon is egyre több influenzás vagy influenza szerű tüneteket produkáló ember van. Szeretnék mindenkinek mihamarabbi jobbulást kívánni.

Az egyik népszerű időjárás előrejelző oldal ( illetve annak szerkesztői) nem volt rest, és készített egy influenza térképet is, melyet itt láthattok:

A kép forrása

Elmondható, hogy idén a korcsoportokat nézve, a gyermekek és a 15-34 éves fiatal felnőtt csoportjainál van a legtöbb megbetegedés.

Ezekben a napokban észrevehető, hogy sok mindenki rákeres arra, hogy hogyan lehet megelőzni az influenzát. Én azt gondolom, hogy pontos recept nincsen. Van olyan, aki még akkor sem kapja el, ha körbeveszik a beteg kollégák, és van olyan is, aki otthon van, és mégis elkapja. Így szerintem a megelőzés mellett szintén dobogós helyet foglalhatna el, hogy mit tegyünk, ha elkaptuk az influenzát.

Az első és legfontosabb, hogy pihenjünk, maradjunk az ágyban, és igyunk sok folyadékot. Persze ne felejtsük el a rendszeres szellőztetést, és igenis vegyük rá magunkat, hogy legalább 5-10 percet sétáljunk a levegőn. Kartalon ismét nem beszélhetünk légszennyezésről, így bátran mehetünk sétálni egy kicsit, vagy csak álldogálhatunk a levegőn.

Legvégsőbb esetben azonnal hívjuk fel a nagymamát, és kérjük, hogy készítsen gyógyító húslevest! 🙂

Jelenleg -7 fokot mutat a hőmérő Kartalon, de ne aggódjunk hiszen délre +4 fokot és délután 3 órára +6 fokot tartogat a mai nap 🙂 Esőre nem igen számíthatunk egészen hétfőig, amikor is egy erős hidegfront tör be újra, széllel és esővel karöltve.

Ennyit az időjárásról és az influenzáról.

Ma is fontosnak tartom az ismétlést.

Remélem, tegnap nagyon sokan voltak Kartalról vért adni az aszódi Csengey Gusztáv Általános Iskolában 🙂

Azt, hogy Kartalon mikor lesz véradás, hamarosan megtudom a Magyar Vöröskereszt munkatársaitól.

Tankó doktor úr tegnap még az óvoda mellett rendelt, reményeim szerint ma is ott rendel, erről 9 óra után lesz pontosabb információm.

Nagyon örülök, hogy ilyen sok mindenkit érdekel a Művelődési Ház és annak átadása. Legyünk továbbra is türelemmel, április hamarosan itt van 🙂

De addig is lesz néhány fontos dolog Kartalon 🙂

Jövőhéten szombaton ismét megrendezésre kerül a II. Jótékonysági Sportnap a Sportcsarnokban, melynek bevételével a gödöllői gyeptelep árva kutyái lesznek támogatva.

Február 18-án este 7 órakor a kartali Női futsal csapat játszik hazai pályán a Sportcsarnokban 🙂 Gyertek el, és szurkoljunk! 🙂

Március 2-án pedig megrendezésre kerül egy Jótékonysági Farsangi Bál a Kastélykertben, melynek bevételével a Happiness Dance and Fitness Látványtánc Egyesület egy újabb kiegészítőt tudna vásárolni 🙂 Gyertek el és szórakozzunk jótékonykodva 🙂

Mára szép napot kívánok mindenkinek! 🙂

 

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük