Interjú Hévízi Viviennel

Szia! Először is köszönöm, hogy elvállaltad ezt az interjút!

Szia. Én köszönöm a felkérést!

Akik nem ismernek, azoknak elmondod, hogy milyen sportot űzöl?

Női labdarúgás.

Én, aki még a fociban a les fogalmát sem értem teljesen, el tudnád mondani, hogy mi a különbség a futsal és a „sima” foci között? 🙂

Kicsit másabb, mint a férfi, és van hogy keményebb is. Mind a pálya, mind a labda teljesen más. Kisebb a pálya, rövidebb a játékidő. A futsal technikás nagyon. A futsal labda sem pattog annyira, mint a rendes focilabda, ami segítségnek viszonyul, hogy a játékos könnyebben át tudja venni.

Mióta focizol és miért pont a foci?

Közel 11 éve űzöm már ezt a sportot. A labdarúgás gyermekkorom óta az életemben van, hisz édesapukám is játszott.

Jól tudom, hogy Te kapus vagy? Kapusként nagy rajtad a nyomás? És miért pont kapus vagy? Te választottad, vagy valakire ki kellett osztani?

Igen, a kezdetek óta kapus vagyok. Minden emberen nagy a nyomás egy meccs alkalmával, így persze rajtam is. Nem szerettem volna kapus lenni ezt bevallom. Amikor felkerültem felső tagozatba Kerekes Csaba tanár úr beállított edzéseken és látszódott, hogy jobban megy nekem, mint a mezőny. Így tehát maradtam a kapuban.

Tudom, hogy nem sima fociról beszélünk, de gondolkodtál már azon, hogy Te is mackónadrágban állj kapuban, mint Király Gábor? 🙂

Hűha, ezen eddig nem igen gondolkodtam, de szerintem a válaszom nem.

Az igaz, hogy nemrég indult el a női futsal csapat? Mesélnél az indulásról?

Igen, több mint egy éve alakult meg Kartalon a női futsal. Az elindulással nem igen volt gond szerintem. Sokan lemorzsolódtak tavaly óta, viszont érkeztek új játékosok is.

Ki az edzőtök? Erős, jó edző?

Jelenleg Csuhai Tibor az edzőnk. Ő is kezdte velünk a válogatóval, de sajnos nem tudott akkor tovább vinni minket. Így utána a felnőtt csapat akkori edzője, Féder József vitt minket egy ideig. Utána jött Bognár Árpád, utána sokáig nem is volt edzőnk. Végül jött Schönauer Ádám, akivel kezdtük a szezont is. De sajnos az U18 edzőjeként meg a felnőtt csapat technikai vezetőjeként már nem tudott minket is tovább vinni. Így utána jött újra Csuhai Tibor.

Hogy néz ki egy edzés?

Egy edzés általában bemelegítéssel kezdődik egy esetleges sérülés elkerülése érdekében.

Ha más is szeretne csatlakozni hozzátok, mik a feltételek( ha vannak) és kit kell keresnie?

Sajnos a csapatba kerülésről nem nagyon tudok mit mondani. Járj edzésre, mutasd meg, hogy van benned is szenvedély. Csináld élvezettel. Ha bárki szeretne csatlakozni hozzánk, elég egy játékost vagy magát az edzőt megkeresnie.  

Van valami csapat felkiáltásotok?

Minden csapatnak van felkiáltása. Ez csapatonként változó.  

Milyen mérkőzéseitek voltak eddig?

Eddig tavaly volt egy edző meccsünk. Idén indultunk amatőr bajnokságban, ahol a csapat igen jó teljesítménnyel halad előre. Eddig négy lejátszott meccsünk van.

Nagyon gratulálok minden eddigi győzelmetekhez és sok sikert kívánok a további mérkőzésekhez!

Nagyon szépen köszönjük, és köszönöm a felkérést. Nagyon megtisztelő érzés.

A végére pedig néhány kép a tegnapi mérkőzésről:

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük