Számítástechnika Kartalon

Azt már általános iskolában megtanultuk, hogy Neumann Jánost mondjuk a számítógép feltalálójának. Ő azonban azt vallotta, hogy nem csak ő találta fel, hanem temérdek matematikus és megannyi mérnök. És milyen jó, hogy ellenezte, hogy csak egy bizonyos réteg használhassa ezt a technológiát, ugyanis a számítástechnika a mindennapi élet teljes részévé vált. Képzeljük el, ha Neumann János nem gondolkodik ennyire igazságosan, kulturáltan, akkor vajon milyen lenne a ma ismert világunk?

Miközben dolgoztam az oldalon, megláttam egy igazán jó dolgot. Azt láttam,hogy a könyvtárban számítástechnikai tanfolyam kezdődik,melynek keretében meg lehet tanulni, hogy hogyan kell kezelni a számítógépet, hogyan lehet e-maileket küldeni és fogadni. Nagyon jó kezdeményezés! 🙂

És bármilyen furcsának is tűnik, sok esetben a fiatalok nagy százalékára is ráférne ez a tanfolyam. Rendben, ők azért már a kezelés dolgot elég jól tudják, viszont hajlamosak néha olyan oldalakat megnyitni, ami csak a vírusokat hozza a számítógépre.

A tegnapi nap folyamán különösen örültem annak, hogy az internetnek hála, az oldalon is tudok dolgozni, ugyanis szükségem volt a Kisbíró újság régi számaira. Elgondolkodtam, hogy mi lenne, ha ez nem lenne elérhető, és ha nem tudnám, hogy a könyvtárban kellene keresnem, mégis mit tennék? De, hogy ne hangozzak ennyire számítógép pártinak, én magam is azt a tábort bővítem, akik a könyveket még mindig könyvből olvassák és nem gépen.

Viszont a számítástechnikának van egy rossz oldala, ez pedig az emberi oldal. Hiszen ki ne hallott volna a játékfüggőségről, vagy épp magáról a számítógép függőségről. Sokáig én is a monitort és a gépházat okoltam ezekért a dolgokért, pedig nem a tárgy a hibás, hanem a használója. Épp ezért örülök ( hogy visszakanyarodjak) , hogy vannak ilyen jó kezdeményezések, ugyanis minden dolog helyes kezeléséhez kultúra kell.

A kultúrára való nevelést pedig nem lehet elég korán elkezdeni.

És, hogy aktuális legyek, nagyon bízom benne, hogy a Kalász-Nettel és annak internet csomagjaival jól ki fogok jönni és nem fog hátráltatni a munkavégzésben 🙂

A legvégére pedig egy közérdekű számítástechnikai hírt hoztam: 2020.január 14-ig támogatja a Microsoft a Windows 7 operációs rendszert. Tehát, ez után a nap után már nem lesznek frissítések elérhetőek, amivel veszélybe kerülhetnek a számítógépen tárolt adatok. Aki ilyen operációs rendszert használ, érdeklődjön számítógép szerelőnél  ( vagy egy arra értőnél), hogy mit tehet annak érdekében, hogy az új, jól működő Windows 10 operációs rendszer menjen a gépén.

A mai boldogságnaptár üzenete pedig: Válassz egy másik útvonalat és figyeld meg a környezeted. Nos, Neumann János biztos büszke lenne arra, hogy ezzel a jó gondolkodásával, az akkori környezetét és az egész világot meg tudta változtatni.

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük