Hírek a reggeli kávé mellé

Mi hír van Kartalon?

Nos, javában folynak az előkészületek a Sportnapért amit Tokai Anita szervez, ( erről itt a cikk: https://kartal.ihirek.hu/2019/01/07/hirek/mini-interju-tokai-anitaval-a-megrendezesre-kerulo-sportnap-vegett/ ) továbbá lesz egy Jótékonysági farsangi bál is a Happiness Dance and Fitness egyesülettel (erről itt a cikk: https://kartal.ihirek.hu/2019/01/14/hirek/ujra-megkerestem-mecseri-alexandrat/ ) , a régi kerékvágásban folyik a fogászati rendelés. ( erről itt a cikk: https://kartal.ihirek.hu/2019/01/09/hirek/biztos-informaciok-a-fogaszatrol/ ) Pár szóval összefoglalva: minden rendben van Kartalon 🙂

Nem hittem volna, hogy a tegnapi Kalász-Netes írásom ekkora bombaként robban. 17 nap múlva meglátjuk milyen lesz az új szolgáltató. Erről itt írtam néhány szót: https://kartal.ihirek.hu/2019/01/14/hirek/kalasz-net-kft/

De indítsuk el a mai napot is!

A boldogságnaptár mai feladata: Tégy valamit egy jó ügyért! 🙂 

Ha kell, azt tedd meg, hogy elkerüld a rohamosan közeledő influenzát.

Sajnos rohamosan terjed az influenza, és ahogy hallom az országban több kórházban is látogatási tilalom van elrendelve. Nem úgy, mint a hatvani kórházban, ahová tegnap érkeztek meg az új ablakok a járóbeteg szakrendelőnek 🙂

Kartalon még nem találkoztam egyelőre influenzás emberrel, de nagyon igyekszem, hogy én idén ne legyek beteg.

Hogyan kerülheted az influenzát?

Nincs olyan ember, aki ne tudná ezeket a praktikákat, de mivel ismétlés a tudás anyja, nézzük meg miket tehetünk meg annak érdekében, hogy elkerüljük, vagy épp késleltessük az influenzát.

Gyakrabban moss kezet. Hiszen tudjuk, hogy egy ajtókilincset vagy épp egy buszkorlátot hány ember fog meg előttünk.

Ha hazaértél, öltözz át! Megeshet, hogy egyes baktériumok már valódi IQ bajnokok és a ruhádon telepszenek meg, hogy Te otthon jobban szét tudd őket szórni. Nem, nem. Vetkőzz le egyből, és irány egy jó forró fürdő!

Amíg fürdesz, indíts egy mosást, de ne moss 30 fokon! Influenza idején mit sem ér ez az alacsony hőfokú mosás. Válassz inkább ennél magasabb hőfokot és jó hosszú ideig mossa a gép a ruhád!

Fogyassz vitamint! Hű, ez ilyenkor elég érzékeny téma szokott lenni. Nem januárban kell elkezdeni vitaminokat szedni, hanem már jóval előtte. Viszont azt fontos kiemelni, hogy hiába emeled az adagot, attól függetlenül nem élvezel védettséget a kórokozók ellen, esetleg ha megbetegszel, nem tart olyan sokáig, és hamarabb kidolgozza a szervezeted!

Mozogj, sportolj! A 21. század az önmegvalósítás, az önismeret nagy százada szerintem. Temérdek oldal foglalkozik ezzel a témával. Igen, sajnos Magyarország is előkelő helyet foglal el az elhízottak listáján, de tény, hogy napi 30 perc mozgás már igazán jótékony hatással van a szervezetünkre. Természetesen ha aktívan mozogsz, ne felejtsd el, hogy ilyenkor influenza idején a fokozott folyadékbevitel nagyon fontos!

Vásárolj párásítót. Nos, ez viszonylag friss információ számomra is, de egy kutatás szerint ezek a kedves influenza részecskék nem igazán keverednek vízzel. Influenza idején a légúti megbetegedések száma is ugrásszerűen nő. Nem kell taglalnom a torokkaparás borzasztó érzését. Ezért, nagyon fontos, hogy a lakásban megfelelő legyen a páratartalom. Hiszen, ha száraz otthon a levegő, az kedvez ezeknek a kedves kis vírusoknak. Legyen ez a harci kiáltásod, ha beteg vagy: Párásításra fel! Vesszenek a vírusok!

 

Persze, sok esetben, ugyanúgy elkapod az influenzát, és mérgelődsz, hogy dehát miért, ha te ennyi mindent megtettél ellene. Ne tedd! Ne mérgelődj ezen, ugyanis a stressz nem tesz jót amúgy sem, nem pláne amikor beteg vagy. Gondolj erre úgy, hogy hiába bármi, a hagyma akkor is csípi a szemed, ha nem akarod. Gyakran még akkor is, ha egy búvár szemüveget teszel fel a szemedre.. 🙂

Néha túl kell esni rossz dolgokon is, hogy utána újult erővel folytasd tovább! 🙂

 

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük