Hírmorzsák

Bódog napot kívánok minden kedves olvasónak! 🙂 Ha már egyszer ma Bódog névnapja van. 🙂

Kezdjük a szokásossal, egy kis időjárással. Jelenleg Pest megyére első fokú ( citromsárga riasztás) van kiadva az erős széllökések miatt. Természetesen nem elég a széllel megküzdenünk, ma kettősfronti hatásokra is kell készülünk.

Melynek tünetei lehetnek:

  • görcsös fejfájás
  • migrén
  • ingerlékenység
  • alvászavar (tapasztalva, köszönöm)
  • fáradékonyság
  • vérnyomás ingadozás
  • hasi görcsök

Egyébként az elkövetkező napokban számolhatunk végig ezzel a kettősfronttal. Hol hidegfront jön, hol melegfront. Ezek nehéz napok lesznek, legyünk türelmesek! 🙂  Az időjárás előrejelző oldalakon azt látom, hogy mától már nem nagyon lesznek nappali mínusz értékek (kivéve január 22), így szépen lassan haladunk egy enyhe február felé. Mivel én teljes frontérzékeny vagyok, ergo mindegy hogy hideg vagy melegfront van, a testem, a szervezetem megérzi. Ebből kifolyólag sokat vagyok időjárással kapcsolatos oldalakon.

Máris belefutottam egy nagy nyári ( nem korai még? ) előrejelzésbe, miszerint már júniusban mehetünk nyaralni, annyira meleg lesz. És persze mindenhol le van írva, hogy 2018 nyara volt a legmelegebb nyár Magyarországon 1901 óta.

 

És, hogy még milyen hírek vannak?

Nos, szeretnék az oldalra két új alkalmazást tenni, de ehhez kell egy kis idő, és sok egyeztetés. Valamint a mai napra várható a Kalász-Net KFT. ügyvezető igazgatójának a telefonhívása. Köszönöm a sok hozzáírt kérdést, örülök, hogy ennyi mindenkit érdekel a téma. Reményeim szerint hamarosan lesz is belőle cikk írva. Valamint délután egy újabb írásos interjút lehet majd elolvasni. Szépen lassan elkészül egy stúdiószoba is, ahol majd szeretnék videóriportokat is készíteni ( remélhetőleg tavaszig elkészül 🙂 ) .

Továbbra is lehet nekem írni, hogy ki mit hallott a faluval kapcsolatosan.

Hiába, hogy eltelt 2 hét a januárból nem gondolom, hogy késő lenne csatlakozni két igazán jó kezdeményezéshez 🙂

Az egyik a a “Jobb ember leszek” mozgalom, melynek keretében minden hónapban kapunk egy feladatot. Íme a januári: Minden nap mondd ki, hogy Szeretlek.

De aki még ennél is többre vágyik, annak itt van a januári boldogságnaptár, ahol minden nap más és más érzést élhetünk meg a cselekedeteinkkel. A mai napra a következő lenne a “feladat”:

Kapcsolj ki minden eszközt két órával lefekvés előtt. Ebben az alvászavaros időszakban ez teljesen jó ötlet! 🙂

 

Kép forrása: http://www.buddhafm.hu/blog/boldog-uj-ev-naptar-2019-januar

A képet mindenki letöltheti magának, tegyétek ki a falra, és minden nap legyünk kicsit jobb emberek! 🙂

Ha pedig padlón érzed magad, vegyél magadhoz egy befőttesüveget, és csinálj belőle emléküveget!

Egy papírra írd le, milyen jó dolgok történtek veled, tedd bele az üvegbe, és a rossz napokon olvasd el, töltődj fel! 🙂

 

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük