Kóbor és elveszett kutyák Kartalon

Nem hittem volna, hogy újra írok erről a témáról. Nem tudom, hogy még a szilveszteri trauma dolgozhat-e a kutyákban, de most jó pár kóborkutyát láttam a faluban mendegélni az elmúlt napokban. Mertem remélni, hogy egyedül vagyok ezzel a dologgal, de jó pár posztban ugyanerről lehetett olvasni.

Korábban beszéltem, írtam a felelős kutyatartásról. Én hiszek abban, hogy egy leckét érdemes újra és újra ismételni, a fejlődést is elősegítve.

Tehát, kutyatartás előtt gondolkozzunk el, hogy :

Biztosan készen vagyok arra, hogy gondoskodjak egy kutyáról? Meg tudom tanítani néhány dologra? El tudom látni? Van akkora anyagi keretem, hogy mindent meg tudjak neki adni, ami az egészségéhez elengedhetetlen?

Még mielőtt nem volt gyermekem, különösen érzékenyen reagáltam arra, hogyha valaki azt mondta nekem, hogy „ez a kutya olyan, mint egy családtag” . Ahogy teltek az évek, bizony rájöttem, hogy ők a felelős kutyatartók. Beoltatják, chip-et tesznek bele, ivartalanítják ( ha épp arról van szó) egyszóval ismerik a kutyájukat, tudják mire van szüksége.

Olvasom, hogy Magyarországon egyre több helyen vannak előadások általános iskolákban a felelős kutyatartásról. Én ezt minden további nélkül támogatom, neveljünk felelős állattartókat Kartalon is! 🙂

A másik dolog, pedig a szilveszteri elveszett kutyák. Nem kell mondani, hogy a kutyák nagy százaléka valódi traumaként éli meg a szilveszteri tűzijátékot. Január elején egyre másra jöttek a hírek, hogy borzasztó mennyiségű kutya veszett el, miért nem figyelnek jobban a gazdák és így tovább.

Kérdem én: mi van azzal, aki bevitte a kutyáját a házba, és a macska ajtaján préselte ki magát, csakhogy menekülni tudjon? Ebben az esetben ki a hibás?

De, ami ennél is aggasztóbb lett számomra, az az, hogy vannak emberek akik eltulajdonítják a másik kutyáját. Döbbenten olvastam, hogy meglett egy Budapestről ellopott kutya Kistarcsán. Mégis hogy lehetséges ez?
És, ahogy egyre jobban beleástam magam a témába, egyre több ilyen poszttal találkoztam, amiben elmesélték a gazdák, hogyan találták meg az elveszett kutyájukat másnál.

Minden elveszett kutyás gazdinak szerencsés végkimenetelt kívánok!

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük